صندوق بین المللی پول: بحران مالی می تواند وخیمتر شود

دومينيک استراوس-کان دبير کل صندوق بين المللی پول

دومينيک استراوس-کان دبير کل صندوق بين المللی پول اعلام کرد که اقتصاد تمامی کشورهای پيشرفته وارد رکود شده و در صورتی سيستم بانکی جهان بازسازی نشود، بحران مالی می تواند صورتی وخیم‌تر پیدا کند.

به گزارش سايت بلومبرگ دبير کل صندوق بين المللی پول اين سخنان را در کوالالامپور پايتخت مالزی و در گردهم آيی روسای بانک های مرکزی آسيای جنوب غربی بيان کرد.

حدود ده روز پيش صندوق بين المللی پول اعلام کرد که رشد اقتصادی جهان در سال جاری حدود نيم در صد خواهد بود. اين کمترين رشد اقتصادی پس از جنگ جهانی دوم است.

آقای استراوس-کان افزود که تمام مشوق های اقتصادی زمانی موثر واقع می شود که کشورهای مختلف سيستم بانکی خود را بازسازی کنند.

وی گفت تاکنون چنين کاری انجام نشده است.

منتقدين صندوق بين المللی پول بارها گفته اند که اين نهاد واکنش سريع ولازم را برای مقابله با بجران مالی از خود نشان نداده است.

در همین حال نمایندگان دمکرات سنای آمريکا روز جمعه اعلام کردند که پس از رایزنی با برخی از جمهوريخواهان بر سر طرح ۷۸۰ ميليارد دلاری نجات اقتصادی برای مقابله با رکود اقتصادی، به توافق دست يافته اند.

سناتور سوزان کولينز، نماينده جمهوريخواه از ايالت ماين، که از طرح احيا اقتصادی حمايت می کند گفت:«مردم آمريکا از ما می خواهند تا با يکديگر همکاری کنيم، انها نمی خواهند در شرايطی که کشور با بحران جدی مواجه است، شاهد دو دستگی ما باشند.»

اين در حالی است که هنوز جزئيات طرح ۷۸۰ ميليارد دلاری مورد توافق در سنا مشخص نيست، اما به نظر می رسد این طرح همچنان شامل معافيت ها ماليات باشد.

اين توافق در جريان مذاکرات سناتور هری ريد، رهبر اکثريت دمکرات، و رام امانوئل، رييس امور کاخ سفيد، با اعضای جمهوريخواه در سنا به دست آمد.

انتظار می رود در پایان روز شنبه یا یکشنبه این طرح در صحن سنا به رای گذاشته شود.

دمکرات ها ۵۸ کرسی و جمهوريخواهان ۴۱ کرسی سنای آمريکا را در اختيار دارند و تصويب اين طرح نيازمند ۶۰ رای اعضای سنا است چرا که اين طرح باعث افزايش کسری بودجه فدرال خواهد شد.

طرح ۷۸۰ ميليارد دلاری مورد توافق سنا از طرحی که هفته گذشته مجلس نمايندگان آمريکا تصويب کرد کوچکتر است.طرح مصوب مجلس نمايندگان ۹۳۷ ميليارد دلار بود.