حوزه سياست خارجی در دولت يازدهم را شايد بتوان پرسروصداترين حوزه در اين صد روز اخير که از آغاز به کار دولت حسن روحانی میگذرد، به شمار آورد. انتخاب رييس جمهوری که رسانههای بينالمللی او را در مقايسه با سلفش ميانهرو خواندند، موجب شد تا نگاهها بر يک موضع متمرکز شود. اينکه آيا دولت تازه در ايران رويکردی نوين در عرصه سياست خارجی برمیگزيند يا خير.
Your browser doesn’t support HTML5
نگاه اجمالی به اين صد روز نشان میدهد که حسن روحانی و تيم سياست خارجیاش در نيويورک حاضر شد، تابوی چند دهه اخير را در مکالمهای تلفنی با همتای آمريکايی خود شکست و درهمين صد روز تيم هستهای ايران به مذاکراتی پيچيده و فشرده تن در داد که حال در اين روزها زمزمه دسترسی به توافق بر سر آن به گوش میرسد. در ميان اين گفتگوها بود که تهران و لندن نيز تصميم به از سرگيری روابط ديپلماتيکی گرفتند که پس از حمله به سفارت بريتانيا در تهران قطع شده بود.
برای بررسی اين صد روز در سياست خارجی دولت حسن روحانی با سه تحليلگر اين حوزه به گفتگو نشستيم. مهرداد خوانساری، ديلپلمات پيشين و تحليلگر مسايل خاورميانه در بريتانيا، منصور فرهنگ نماينده دولت موقت درمقر سازمان ملل متحد در نيويورک و استاد روابط بينالملل در آمريکا و حسين عليزاده ديپلمات پيشين جمهوری اسلامی ايران در فنلاند.