انتخابات رياست جمهوری فرانسه شش روز ديگر در حالی برگزار می شود که در حدود ۴۰ درصد مردم فرانسه هنوز مطمئن نیستند به چه کسی رای خواهند داد.
بر پایه نظر سنجی های کنونی «نيکلا سرکوزی» وزير کشور پیشین فرانسه و نامزد «اتحاد جنبش مردمی» که يک حزب محافظه کار به شمار می رود و «سگولن رويال» کانديدای حزب سوسياليست، بخت رفتن به دور دوم را دارند. با این حال به گفته بسياری، می توان منتظر نتايج شگفت آوری نیز بود.
راديو فردا در مورد تاثير رسانه ها و فضای سياسی انتخابات با «پی ير هاسکی»، معاون سابق سردبير رزونامه معروف «ليبراسيون» مصاحبه ای کرده است.
او قصد دارد در روز انتخابات سايت خبری تحليلی خود را در زمينه سياست و مسايل اجتماعی راه اندازی کند.
«پی ير هاسکی» می گويد «به چند دليل اين انتخابات در سی سال گذشته عجيب ترين انتخابات فرانسه است. وی می افزايد «بسياری از کسانی که شانس انتخاب شدن دارند مانند «سرکوزی»، «رويال» يا «بايرو»، نه هيچوقت نخست وزير بودند و نه رييس جمهور».
به گفته آقای هاسکی «عده زیادی نيز که در سال های گذشته به راست يا چپ رای داده اند، به این علت که مشکلات فرهنگی، اقتصادی و سياسی اين کشور حل نشده است، از احزاب سياسی که سهمی در قدرت داشتند نااميد شده اند»
او می افزاید «کانديدايی مانند «فرانسوا بايرو» با اينکه پیشتر وزير بوده، اما با اعلام اين نکته که وی نه چپ است و نه راست، توانسته توجه بسياری را به خود جلب کند و به عنوان رقيبی اصلی برای «سگولن رويال» و «نيکلا سرکوزی» مطرح شود.»
در انتخابات رياست جمهوری امسال فرانسه بسياری از نامزدها از تکنولوژی جديد برای ارتباط با مردم و تبليغ عقايد خود استفاده کردند. برخی از اين کانديداها مانند نيکلا سرکوزی، وبلاگ نويسان معروفی را نيز استخدام کرده اند که به کار تبليغاتي آنها کمک کنند. از «پی ير هاسکی» در مورد تاثير اين رسانه های جديد بر انتخابات می پرسيم.
او می گويد «دو سال پيش هنگامی که فرانسوی ها به قانون اساسی اروپا رای منفی دادند، وبلاگ ها نقش مهمی ايفا کردند چون تمامی رسانه های اصلی هوادار رای مثبت بودند.»
وی می افزايد: «هم اکنون شرايط متفاوت است و روزنامه ها از کانديداهای مختلف پشتيبانی می کنند». وی می گويد بر کسی پوشيده نيست که «ليبراسيون» از «رويال» و «فيگارو» از«سرکوزی» حمايت می کند.»
آقای «هاسکی» معتقد است «نبود يکپارچگی در رسانه های سنتی و اصلی باعث شده که رنگ وبلاگ ها و ديگر رسانه های به اصطلاح جديد کم رنگتر از دو سال پيش باشد و سرنوشت ساز نباشد.»
«پی ير هاسکی» می گوید: در «اين انتخابات متاسفانه صحبت چندانی از سياست خارجی نشد «به عنوان مثال صحبتی از غول های جديد اقتصادی هند و چين نشده است و ما حتی نمی دانيم که آیا آنها اين کشورها را می شناسند يا نه.»
اين خبرنگار با تجربه در پایان می گوید «انتخابات امسال بيشتر حول شخصيت کانديداها است تا برنامه های آنها.»
« پی ير هاسکی» اين امر را » دلیل هر چه بيشتر آمريکايی شدن انتخابات می خواند.»