با عينک گوگل همه «ترميناتور» خواهند شد

نمونه ای از عینک گوگل

شرکت «گوگل»، روز چهارشنبه، چهارم آوريل، برای نخستين بار از طرح جديد خود موسوم به «پروژه عينک» رونمايی کرد. اين پروژه مشتمل بر عينکی ويژه است که به شيوه «واقعيت افزوده»، [augmented reality]، خدمات گوگل را به صورت پيوسته در دسترس کاربران قرار می دهد.

بر اساس قطعه فيلمی که گوگل بر روی شبکه اجتماعی گوگل پلاس منتشر کرده، عينک گوگل امکان نمايش پيام های دريافتی، جلسات گفت‌وگوی اينترنتی (چت)، برنامه ملاقات، آب و هوا و نقشه های راهنما را در ميدان ديد کاربر خواهد داشت.

به نوشته روزنامه «واشينگتن پست»، بايد توجه داشت که گوگل نخستين شرکتی نيست که طرح واقعيت تقويت شده را دنبال می کند، اما آنچه اين شرکت را نسبت به بقيه متمايز می کند طيف وسيع مخاطبان گوگل هست که در سراسر جهان گسترده شده است.



علاوه بر امتياز فوق، گوگل در برنامه تبليغاتی خود برای معرفی پروژه جديدش توانسته با موفقيت عينک های گوگل را به شکلی شيک و جوان‌پسند به تصوير بکشد.

در تصاوير منتشر شده بر روی صفحه «پروژه عينک» از افرادی که اين عينک را بر چشم زده اند، عينک گوگل به شکل نوعی قاب نقره ای رنگ ظريف ديده می شود که در طول پيشانی کاربر کشيده شده و به يک صفحه نمايشگر مينياتوری در برابر چشم راست وی ختم می شود.

برای نسلی که با قهرمان هايی مانند «ترميناتور» بزرگ شده اند، دستگاه ابداعی گوگل حتی اگرعجيب هم باشد، باز هم به نوعی آشناست. در فيلم تبليغاتی گوگل مردی را می بينيم که با استفاده از عينک گوگل دنيای اطرافش را به شکل «واقعيت مشدد» تجربه می کند و به اين شکل کارهای روزمره اش را، از خوردن صبحانه تا ملاقات با دوستان، پيش می برد.

پرسشی که اکنون برای بسياری مطرح می شود اين است که در صورتی که چنين فن آوری هايی وارد زندگی بشر شوند، تجربه مان از دنيا تا چه ميزان دستخوش تغيير خواهد شد.
امکان دنبال کردن خطوط راهنمای مسير بدون اينکه لازم باشد هر لحظه چشمتان به صفحه تلفن همراه تان باشد، يا گفت و گوی زنده و چهره به چهره که درون ميدان ديدتان گنجانده شده باشد، هردو قابليت های وسوسه انگيزی به نظر می رسند.

نويسنده «واشينگتن پست» در ادامه می نويسد: «تصور کنيد مثل من خانواده ای داشته باشيد که بعضی از اعضايش در کشورهای مختلف و بعضی در نقاط دور کشور پراکنده شده باشند، در چنين شرايطی اين امکان که بتوانيد در آپارتمان جديد خود راه برويد و آنچه را می بينيد همزمان با آنها به اشتراک بگذاريد چقدر جذاب و هيجان انگيز خواهد بود.»

با اين همه، هنوز بسيار زود است که تنها با استناد به چند دقيقه فيلم تبليغاتی گوگل و عکس های پر زرق و برق آگهی اين شرکت درباره فناوری جديد ياد شده حکم صادر کنيم. اما شايد بتوانيم از هم اکنون با اطمينان بگوييم که فناوری به کار گرفته شده در «پروژه عينک» گوگل کاربردهای بسيار ديگری در محصولاتی ديگر پيدا خواهد کرد که مورد استفاده فعلی آن در عينک نقره ای گوگل تنها به عنوان يکی از محصولاتی به ياد ما خواهد ماند که به باورمان روزی می توانست زندگی مان را متحول کند.

کسی چه می داند؟ شايد هم عينک گوگل سرنوشتی مثل تلفن همراه پيدا کند – مطمئن هستم زمانی بوده که مردم فکر می کردند با ورود «موبايل» از فردا همه مثل ديوانه ها در خيابان راه خواهيم رفت و دست ها بغل گوش با خودمان حرف خواهيم زد.