لیبرمن: در صورت شکست همه گزینه ها، غرب باید آماده مقابله با ایران باشد

جوزف لیبرمن

جوزف ليبرمن، سناتور ارشد آمريکايی، روز يکشنبه در گفت وگويی اختصاصی با راديو فردا (۱) ، در پراگ، پایتخت جمهوری چک گفت اعضای دو حزب [جمهوریخواه و دمکرات] و مردم آمریکا خواستار صلح با ايران هستند ولی اگر ايران تغييری در روند برنامه هسته ای خود ندهد، احتمال عمليات نظامی آمريکا بالاست.

سناتور لیبرمن همچنین افزود از سیاست کنونی دولت آمریکا در قبال برنامه هسته ای ایران پشتیبانی می کند.

ويکتوريا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز چهارشنبه، اول شهریور ماه در مورد سیاست کشورش در مورد برنامه هسته ای تهران گفته بود: «ما بر ترکيبی از راه‌کارهای سياسی و فشارهای اقتصادی متمرکز شده‌ايم تا ايران را وادار کنيم بر سر ميز مذاکره جدی باشد.»

اين سناتور مستقل از ايالت کانتکتيکات افزود: ميل و علاقه آمريکا برای صلح در برخی موارد، در طول تاريخ، به اشتباه، ضعف اين کشور تلقی شده است.

جوزف لیبرمن در گفت وگو با رادیو فردا در مورد احتمال حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران گفت: «اگر تمام گزینه ها، از جمله ديپلماسی، تحريم ها و غیره برای تغيير رويه ايران در توسعه توانايی هسته ایش با شکست مواجه شود، غرب بايد آماده مقابله با ايران باشد. بی فايده است اگر منتظر بمانيم تا ايران به سلاح هسته ای دست يابد.»

این سناتور ارشد آمریکایی گفت: «اگر ایران به برنامه هسته ای خود ادامه دهد، ما در مقابل دو انتخاب قرار می گیریم: یا یک ایران هسته ای که موجب بی ثباتی منطقه می شود، یا مقابله با ایران.»

آقای ليبرمن گفت که آمريکا این توانایی را دارد که تاسیسات هسته ای ايران را نابود کند و يا برنامه هسته ای اين کشور را چند سال به تعويق بياندازد.

غرب و اسرائیل، ایران را متهم می کنند که قصد ساخت بمب اتمی را دارد ولی ایران همواره این اتهامات را رد کرده و برنامه هسته ای خود را صلح آمیز می خواند.

شورای امنیت سازمان ملل تاکنون طی چهار قطعنامه تحریمی از ایران خواسته فعالیت های مرتبط با غنی سازی اورانیوم را به حال تعلیق درآورده و صحت صلح آمیز بودن فعالیت های اتمی خود را به آژانس بین المللی انرژی اتمی ثابت کند.

جوزف لیبرمن در مورد تحریم های شدید اقتصادی علیه تهران گفت «تحريم های اقتصادی برای فشار به دولت ايران و اجتناب از حمله نظامی به اين کشور به اجرا گذاشته شده ولی تاکنون تحريم ها تاثيری بر رويه ايران برای توسعه برنامه هسته ای اين کشور نداشته است.»

وی افزود: «برای من دردآور است که ايرانيان عادی که دوستان ما هستند از اين تحريم ها آسيب می بينند.»

آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم های یکجانبه ای علیه ایران به اجرا گذاشته و بانک مرکزی و صنایع انرژی ایران را تحریم کرده و درآمد اصلی دولت و نظام که فروش نفت است را با مشکل روبرو کرده اند.

(۱) متن کامل این مصاحبه بزودی در رادیو فردا منتشر می شود