رحیم مشایی: ما حکم جعفر پناهی را نمی‌پسندیم

اسفنديار رحيم مشايی

اسفنديار رحيم مشايی، رئيس دفتر رئيس جمهور و رئیس کمیسیون فرهنگی دولت، گفت: «حکم زندان جعفر پناهی را دستگاه قضايی صادر کرده و اين نظر دولت و رئيس جمهور نيست.»

به گزارش خبرگزاری نیمه‌رسمی فارس، آقای مشايی در حاشيه مجمع بين‌المللی استادان زبان و ادبيات فارسی در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد: «اين که جعفر پناهی بر اساس اين حکم مدت زيادی نتواند کار کند را ما نمی‌پسنديم و معتقديم نبايد در اين زمينه‌ها ورود کرد.»

جعفر پناهی، کارگردان ۴۹ ساله ايرانی، برنده شير طلايی جشنواره ونيز سال ۲۰۰۰، در دهم اسفندماه سال گذشته توسط نيروهای امنيتی دستگير و از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی متهم شد که در حال ساخت فيلمی درباره انتخابات رياست جمهوری خردادماه سال گذشته در ايران ‌است.

آقای پناهی اتهام ساخت فيلمی عليه حکومت ايران را رد کرده ‌است.

اين فيلمساز ايرانی پس از ۸۸ روز بازداشت در زندان اوين و اعتصاب غذا، با قرار وثيقه دويست ميليون تومانی آزاد شد.

مدتی بعد دادگاه انقلاب تهران جعفر پناهی را به اتهام «اجتماع و تبانی عليه نظام» به شش سال حبس تعزيری و ۲۰ سال محروميت از ساختن فيلم، نوشتن هر نوع فيلمنامه و مسافرت به خارج از کشور محکوم کرد.

در حالی که تعداد زيادی از سياستمداران اصلاح‌طلب و روزنامه‌نگاران و کلا معترضان به دولت محمود احمدی‌نژاد، پس از انتخابات ۸۸، بازداشت شده‌اند، رئيس دولت دهم بارها ادعا کرده است که «قوه قضائيه در ايران مستقل از دولت عمل می‌کند».

آقای مشایی همچنین در مورد غائله اجرای نمایش هدا گابلر در تهران کلا اظهار بی‌اطلاعی کرد. این در حالی است که اسفندیار رحیم مشایی به گواه حضورش در چندین نمایشگاه عکس و نقاشی و در کنار ستارگان سینمای ایران از اخبار عرصه هنر در ایران چندان دور نیست.

به گزارش خبرگزاری فارس، او اشاره کرده است که «در جریان اتفاقات مربوط به تئاتر هدا گابلر نیست و کسی به وی چیزی نگفته است».

به دنبال واکنش‌ها به اجرای نمایش معروف هنریک ایبسن با نام «هِدا گابلر» در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر تهران، عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، هفته گذشته از احضار کارگردان و ساير عوامل دست‌اندرکار اين نمايش برای «اخذ توضيح» به دادسرا خبر داد.

خبرگزاری فارس نوزدهم دی‌ماه درگزارشی نوشته بود که «نمايش هدا گابلر به محلی برای ترويج اباحه‌گری، ابتذال و عادی‌سازی چندشوهری، اختلاط زن و مرد و استفاده از نمادهای يک فرقه انحرافی موسوم به بردگی جنسی و فراماسونری و ديگر اقدامات ضدارزشی تبديل شده است».

نمايش «هدا گابلر» يکی از آثار مهم هنريک ايبسن، نمايش‌نامه‌نويس نروژی، است که شخصيت محوری آن یعنی «هدا گابلر» زنی مقتدر و سنت‌شکن است.