رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا، روز شنبه دولت نظامی ميانمار را متهم کرد که با جلوگيری از کمک بين المللی به آسيب ديدگان طوفان، موجب مرگ ده ها هزار نفر شده است.
وزير دفاع آمريکا که در کنفرانسی در مورد امور امنيتی در سنگاپور سخن می گفت، اعلام کرد: «ما بارها با مقامات ميانمار تماس گرفتيم ولی دولت نظامی واکنشی به درخواست های بين المللی برای کمک رساندن به قربانيان طوفان نشان نداد.»
لی هسين لوونگ، نخست وزير سنگاپور
به گزارش آسوشیتدپرس، آقای گيتس افزود: «کشورهايی که از دولت ميانمار خواستند به آنها اجازه کمک رسانی به مردم اين کشور را دهد، نفوذ چندانی بر اين دولت ندارند. درياسالار تيموتی کيتينگ به رانگون رفت و از مقامات برمه خواست تا اجازه کمک رسانی به قربانيان طوفان داده شود. درياسالار کيتينگ صبح امروز به من گفت حدود ۱۵ بار از مقامات نظامی ميانمار تقاضا کرديم تا کمک ها را بپذيرند.»
لی هسين لوونگ، نخست وزير سنگاپور، اعلام کرد که دولت ميانمار امدادگران خارجی را به کشور راه نمی دهد چرا که حضور آنها نشان می دهد دولت اين کشور قادر به حل بحران به تنهايی نيست.
آقای گيتس گفت: « برخلاف دولت ميانمار، اندونزی در سال ۲۰۰۴ پس از سونامی از کمک های بين المللی استقبال کرد و دولت بنگلادش نيز در نوامبر سال ۲۰۰۷ مانع امدادگران بين المللی برای کمک به آسيب ديدگان طوفان نشد.»
وی افزود که آمريکا همچنان آماده کمک رسانی به اين کشور است. سخنان آقای گيتس در حالی بيان می شود که برخی گزارش ها حاکی از آن است که دولت ميانمار اخراج افراد را از اردوگاه های اضطراری تحت کنترل آغاز کرده است.
در حالی که ته تای رينگ از کارکنان يونيسف، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، به آسوشيتدپرس گفته است که هشت پناهگاه که برای افراد بی خانمان در منطقه دلتای ايراوادی که به شدت از طوفان صدمه ديده، به زور، توسط نيروهای نظامی تخليه شده است. سازمان ملل می گويد قادر به تاييد اين اخبار نيست ولی چنين کاری غير قابل قبول است.
چهار هفته گذشته طوفان موسوم به نرگس بيش از ۷۸ هزار نفر کشته بر جای گذاشت و بيش از ۵۶ هزار تن نيز مفقود شده اند.
سازمان ملل اعلام کرده است تاکنون توانسته است فقط به حدود نيمی از دو ميليون و ۴۰۰ هزار قربانی اين طوفان کمک برساند.