روزنامه های چهارشنبه ۲۸ مهر ماه ۱۳۸۹

همه روزنامه های روز چهارشنبه در صفحه نخست خود عکسی از سفر رهبر جمهوری اسلامی به قم را منتشر کرده اند. اکثر روزنامه ها تنها « تک عکسی » از سفر رهبر جمهوری اسلامی را منتشر کرده اند.

روزنامه جام جم عکسی متفاوت از سفر وی به قم را به چاپ رسانده است.

همزمان روزنامه کيهان در سرمقاله خود به اين نکته اشاره کرده که « رمز استقبال از آيت الله خامنه ای » برای ديگران « قابل درک » نيست.

اين روزنامه سفر آيت الله خامنه ای به قم را "پرشکوه " توصيف کرده و نوشته که اين سفر پاسخ به کسانی است که می گويند در جريان اعتراضات پس از انتخابات "مشروعيت نظام مخدوش شده و شکاف ميان مردم و رهبری ايجاد شده است.»

رسالت که در شمار روزنامه های نزديک به جناح حاکم است همزمان با چاپ گزارش مفصلی از سفر آيت الله خامنه ای در صفه دو خود يادداشتی منتشر کرده با تيتر « طاغوت نمرده » و در سطر نخست آن نوشته « طاغوت نمرده و سايه بی‌دينی بر سرمان مانده. »

اگرچه محتوای اين يادداشت ارتباطی با سفر آيت الله خامنه ای به قم ندارد ، اما اين روزنامه در ادامه اين يادداشت نوشته « برادران اصلاح‌طلب ديروز ، از ارتجاع به طاغوت سر در آوردند. برادران امروز ، به هوش باشند که طاغوت نمرده و سايه.... آنان که دنبال "خط امام" بودند، يادشان رفت که اصلا دنبال چه بودند.‏ انقلاب کرده بودند که به طاغوت "نه" بگويند ، غافل شدند و ولايت‌های جديدی برای خود تراشيدند.»

اين درحالی است که روزنامه رسالت در همين صفحه يادداشت ديگری با تيتر « نظام نوين ولايی » به قلم اسدالله بادامچيان از اعضای ارشد موتلفه منتشر کرده و از حکومت مستقر در ايران که تا پيش از اين با عنوان « جمهوری اسلامی » از آن ياد می شد به عنوان « نظام نوين ولايی » نامبرده است.

« اهداف پنهان پروژه اسلام بدون روحانيت »

روزنامه تهران امروز نيز در سرمقاله چهارشنبه خود نسبت به « اهداف پنهان پروژه اسلام بدون روحانيت » هشدار داده است.

اين روزنامه نوشته « بنابر نشانه‌ها و شواهدی که وجود دارد مسئله‌دار ساختن روحانيت و هموار ساختن پروژه اسلام منهای روحانيت که در گذشته نيز مطرح بود اکنون بيشتر و به‌طور ويژه‌تر در ذيل توجه قرار گرفته است. »

تهران امروز « پروژه اسلام بدون روحانيت » را « پروژه دشمنان » توصيف کرده و نوشته « اهميت اين سويه جديد دشمن و سرمايه‌گذاری تازه آن ها ، در اين است که می‌دانند اصرار بر پروژه جداسازی دين و سياست به دليل اثبات کارآمدی تلفيق اين دو نهاد، ديگر اثر چندانی ندارد » و « بنابراين تلاش می‌کنند با احيای موضوع اسلام منهای روحانيت ، روزنه‌ای جديد در اين باب بگشايند.»

اين روزنامه همچنين نوشته « واقعيت اين است که اکنون اين پديده ، به‌جد مطرح بوده و برخی رفتارها ،‌گفتارها ، ايده‌ها و سياست‌ها می‌تواند محملی برای پيشبرد اين پروژه تلقی شود و قطعا روحانيت‌زدايی ، ذيل پروسه جداسازی دين از سياست قرار می‌گيرد.»

تهران امروز ضمن هشدار در اين خصوص نوشته « هرگونه تلاش برای تضعيف جايگاه روحانيت و ارائه قرائت‌های سست ‌بنيان و بدون برخورداری از مستندات عميق و زلال و بدون تاييد بزرگان دينی ، به ارائه يک صورت‌بندی جديد از روحانيت و اسلام ياری خواهد کرد، منتهی صورت بندی که در آن زير بنا از درون تضعيف خواهد شد » و « از اين رو بايد هشدارها درباره تلاش برای اسلام‌سازی بدون روحانيت را جدی گرفت.»

پيشتر برخی از چهره های جناح حاکم طيفی هشدار داده بودند که طيفی از مقامات دولتی و نزديکان محمود احمدی نژاد در حال ترويج « اسلام منهای روحانيت » هستند.

اظهارات متفاوت مقام های اطلاعاتی و انتظامی درباره پيامد حذف يارانه ها

روزنامه جمهوری اسلامی همزمان اظهارات متفاوت قائم مقام وزارت اطلاعات و فرمانده نيروی انتظامی درباره پيامدهای اجرای هدفمند کردن يارانه ها را منتشر کرده است.

به نوشته اين روزنامه « علوی » قائم مقام وزير اطلاعات روز سه شنبه تهديد کرده که « در زمان مناسب با فتنه‌گران اقتصادی و کسانی که بخواهند در مسير اجرای طرح هدفمند کردن يارانه‌ها مانع‌تراشی کنند ، برخورد مناسب صورت می‌گيرد.»

وی همچنين درباره کسانی که از آن ها با عنوان « اخلا گران اقتصادی » نامبرد ، ادعا کرده که « در اين خصوص بررسی‌های جامعی صورت گرفته و اطلاعات موثقی در اختيار داريم.»

روزنامه جمهوری اسلامی در خبری ديگر از قول فرمانده نيروی انتظامی نوشته « مشکل امنيتی برای طرح هدفمند کردن يارانه‌ها متصور نيستيم. »

به نوشته اين روزنامه اسماعيل احمدی مقدم بر خلاف اظهارات قائم مقام وزارت اطلاعات گفته که « تصور مشکل امنيتی برای اجرای اين طرح را نداريم و معتقديم که طرح هدفمند کردن يارانه‌ها موجب کاهش ناامنی‌ها و توزيع عادلانه درآمد می‌شود.»

وی البته گفته که « برای اجرای اين طرح دغدغه‌هايی داريم و نمی‌خواهيم مانند سهميه‌بندی بنزين شاهد برخی مسائل باشيم.»

روزنامه دنيای اقتصاد نيز از قول سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی گزارش داده که « بنزين ، گازوئيل ، نفت سفيد ، نفت کوره ، گاز مايع ، گاز طبيعی و برق ۷ حامل انرژی هستند که قيمت آن ها از نيمه دوم آبان‌ماه به صورت همزمان آزاد می شود.»

طرح شناسنامه دار کردن آی.پی ها در ايران

روزنامه خراسان از قول يک مقام شرکت فناوری اطلاعات گزارش داده که طرح شناسنامه دار کردن آدرس های اينترنتی و ثبت هويت آی.پی در ايران آغاز شده است.

به نوشته اين روزنامه « سامانه مديريت آدرس های اينترنتی کشور » آغاز به کار کرده و با اجرای اين طرح بيش از ۳ ميليون آی.پی آدرس متعلق به ايران شناسنامه دار می شود.

معاون شرکت فناوری اطلاعات به روزنامه خراسان گفته « با اجرای اين سامانه، از اين پس تمامی آی.پی آدرس ها شناسنامه دار می شود به اين معنی که مالک هر آی.پی آدرس و حتی استفاده کننده های نهايی آن هم مشخص می شود ، و تمامی توزيع کنندگان آی.پی ملزم خواهند بود بانک های اطلاعاتی آی.پی آدرس ها را به روزرسانی و کامل کنند. »

علی اصغر انصاری گفته که هدف از اجرای اين طرح « مشخص شدن مالک آی.پی آدرس » است چرا که شناسنامه دار شدن آی.پی ها « از بعد مباحث حقوقی ، جرايم رايانه ای و بحث امنيت و اختلافات اقتصادی و مالی بسيار حائز اهميت است.»

معاون شرکت فناوری اطلاعات با تاکيد براينکه « برخی جرايم اينترنتی در فضای سايبر به واسطه اين نابسامانی ها صورت می گيرد » و در مصاحبه با روزنامه خراسان از مدلی مشابه کشور « کره » برای ارتباط با اينترنت سخن گفته و تاکيد کرده که « در کره تمامی آی.پی آدرس ها دارای شناسنامه است. »

کره شمالی از شبکه اينترانت در داخل استفاده می کند و اتصال عمومی در آن به شبکه اينترنت با محدوديت شديد همراه است.

آی.پی آدرس شناسه ای عددی است که در هنگام اتصال به اينترنت به هر کاربر اينترنتی تعلق می گيرد. در سيستم دايل آپ که به رغم قديمی بودن در ايران برای اتصال به اينترنت مورد استفاده قرار می گيرد با هربار اتصال به اينترنت آی.پی جديدی به کاربران تعلق می گيرد.

از همين رو معاون شرکت فناوری اطلاعات گفته که اين شرکت قصد دارد مشخصات استفاده کنندگان از آی.پی ها را از شرکت های سرويس دهنده اينترنت در ايران روزانه دريافت کند.

اظهارات معاون اول احمدی نژاد عليه محمدرضا شجريان

روزنامه تهران امروز خبر داده که معاون اول محمود احمدی نژاد در اظهاراتی عليه محمدرضا شجريان هنرمند بزرگ و پر آوازه موسيقی و آواز ايران از او به عنوان « صدايی که از حلقوم بيگانگان » نامبرده است.

به نوشته اين روزنامه محمدرضا رحيمی معاون اول احمدی نژاد که در روزهای اخير به مشهد سفر کرده پس از شنيدن صدای يک مولودی خوان در اين شهر گفته از اين مولودی خوان « تقاضا می ‌کنيم با صدای خود در مقابل آن صدايی که از حلقوم بيگانگان برخاست ربنايی برای روزه‌داران بخواند.»

در جريان رويدادهای پس از انتخابات وقتی محمود احمدی نژاد در اهانتی آشکار از مردم ايران به عنوان « خس و خاشاک » نامبرد ، محمدرضا شجريان استاد موسيقی و آواز سنتی ايران با اعتراض به چنين اظهاراتی خود را « صدای همان خس و خاشاک » و هم صدا با مردم معترض دانست.

از آن زمان تاکنون مقام های دولتی بر شدت حملات خود به محمدرضا شجريان افزوده و اهانت هايی مشابه اظهارات اخير محمدرضا رحيمی بر استاد موسيقی و آواز ايران روا داشته اند.