دانا پرينو سخنگوی کاخ سفيد، روز دوشنبه ۲۹ اکتبر، هشدار داد که هيچ شکی وجود ندارد که کشور ايران در پی ساختن بمب اتمی و دستيابی به سلاح های هسته ای است.
خانم پرينو به خبرنگاران گفت که ايران در حال غنی سازی و باز فرآوری اورانيوم است و اين امر برای دستيابی به سلاح هسته ای است.
غنی سازی و باز فرآوری اورانيوم برای توليد سوخت برای راکتورهای اتمی است ولی می تواند برای توليد بمب اتمی نيز مورد استفاده قرار بگيرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دانا پرينو گفت که ما به ايرانی ها چگونگی دستيابی به فن آوری هسته ای غير نظامی را پيشنهاد داده ايم و کافی است اين کشور غنی سازی را به تعليق در آورد و به ميز مذاکرات بنشيند.
وی افزود:« اين ايرانی ها هستند که تصميم گرفته اند به ميز مذاکرات نيايند.»
سخنگوی کاخ سفيد، ایران را در زمینه هسته ای، بزرگترین چالش برای امنیت ملی آمریکا خواند.
کاندو ليزا رايس، وزير امورخارجه آمريکا نيز، روز چهارشنبه گذشته با حضور در کميته روابط خارجی مجلس نمايندگان اين کشور، با اشاره به اينکه جمهوری اسلامی «شايد بزرگ ترين چالش امنيتی برای منافع آمريکا» باشد، بر رويکرد ديپلماتيک کشورش برای پايان دادن به بحران هسته ای ايران تاکيد کرده بود.
خانم پرينو افزود که ايران می توانست مانند کره شمالی عمل کند ولی اين کشور راه ديگری را انتخاب کرد.
کره شمالی قبول کرده است در قبال دريافت مشوق های اقتصادی و ديپلماتيک برنامه هسته ای نظامی خود را متوقف کند.
سخنان سخنگوی کاخ سفيد در واقع می تواند پاسخی به محمد البرادعی، مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی، تلقی شود که روز يکشنبه، ۲۸ اکتبر، در مصاحبه ای با شبکه تلويزيونی سی ان ان گفت: « من هيچ مدرکی در دست ندارم که نشان دهد ايران در حال ساختن سلاح هسته ای است.»
محمد البرادعی از سخنان تند رهبران آمريکا در مورد برنامه اتمی ايران انتقاد کرد و گفت که «اين سخنان مانند ريختن بنزين بر روی آتش است و با رد و بدل کردن سخنان تند مسئله هسته ای ايران حل نخواهد شد.»
فرانسه: از نظامی بودن برنامه اتمی ایران مدرک داریم
در همین حال هروه مورن، وزير دفاع فرانسه روز دوشنبه، با رد اظهارات محمد البرادعی درباره نظامی نبودن برنامه اتمی ايران گفت که «فرانسه مدارکی دارد که خلاف نظر آقای البرادعی است.»
وزير دفاع فرانسه با اشاره به سخنان محمد البرادعی گفت: «اگر سخنان البرادعی درست است، پس دليلی وجود ندارد که مقامات ايران در خواست بازرسی از تاسيسات اتمی ايران را رد کنند.»
آقای مورن افزود: «اين تعجب آور است که ايران از بازرسی ها جلوگيری کند، اگر واقعا فعاليت های اتمی اين کشور تنها برای مصارف صلح جويانه است.»
وی گفت: «ما اميدواريم که ايران درهای خود را به روی بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی بگشايد.»
در همين حال وزير دفاع فرانسه اين نظريه که «فشارهای جامعه بين المللی بر ايران حول برنامه اتمی تهران، سرانجام به جنگ خواهد انجاميد» را رد کرد.
او افزود: «دورنمای جنگ چيزی است که در سياست فرانسه وجود ندارد و اظهار اميدواری کرد که فشارهای بين المللی بر روی ايران موجب شود که تهران غنی سازی اورانيوم را متوقف کند. »
کشورهای غربی ایران را متهم می کنند که به مدت ۱۸سال برنامه اتمی خود را به صورت پنهان دنبال کرده و بیم آن می رود که هدف از تعقیب برنامه هسته ای تهران تولید سلاح اتمی باشد.
ایران این اتهامات را رد کرده و هدف برنامه هسته ای خود را تولید برق می خواند.