آغاز گفتگوهای فتح و حماس

تحلیلگران عرب می گویند جنگ غزه و انتخابات اسرائیل موجب نزدیکی رقیبان فلسطینی شده است

برای نخستين بار از ژوئن ۲۰۰۷ که حماس برغزه مسلط شد، هيات هائی از دو جنبش رقيب فتح و حماس با يکديگر ديدارکردند.

احمد قريع رئيس هيات فتح پس از ديدار با هيات حماس به رياست موسی ابومرزوق، آغاز گفتگوها را «مثبت» ناميد.

ديدار جمعه در قاهره با ميانجی گری سرلشگر عمر سليمان رئيس سازمان اطلاعات مصر انجام شد. به گزارش خبرگزاری ها طرفين موافقت کردند، مذاکرات را از ۲۲ فوريه با هدف تلاش برای تشکيل دگربار دولت آشتی ملی آغاز کنند.

تحليلگران رسانه های عرب می گويند، نتيجه انتخابات اسرائيل و بحران اخير غزه، دو جنبش رقيب فتح را سرانجام به يکديگر نزديک کرده است.

بحران ۲۲ روزه غزه هجدهم فوريه به پايان رسيد اما حملات راکتی و خمپاره ای به اسرائيل، و واکنش های ارتش اسرائيل، به امری روزانه تبديل شده است.

بحران ۲۲ روزه غزه هجدهم فوريه به پايان رسيد اما حملات راکتی و خمپاره ای به اسرائيل، و واکنش های ارتش اسرائيل، به امری روزانه تبديل شده است.
پس ازحمله بامداد جمعه اسرائيل به خان يونس، شامگاه جمعه نيز تونل های جنوبی غزه ازسوی اسرائيل بمباران شد.

در روزهای اخير چند مورد حمله راکتی و خمپاره ای به خاک اسرائيل صورت گرفت. اسرائيل گفته است، خواهان تثبيت آتش بس است اما به هرحمله ازغزه پاسخ می دهد.

رسانه های خاورميانه شنبه نيز ازنزديک شدن موعد دستيابی اسرائيل و حماس به توافق کتبی آتش بس خبرداده اند.

خالد مشعل رئيس دفترسياسی حماس که به ليبی سفرکرده، موافقت با آتش بس ۱۸ ماهه را تاييد کرد.

ازديگرسو، مشعل گفت، درباره معامله احتمالی آزادی گيلعاد شاليط در برابر زندانيان امنيتی فلسطينی ، حماس هنوز موافقت قطعی نداده است.

شاليط سربازاسرائيلی از سه سال پيش در اسارت حماس است.

دولت انتقالی اهود اولمرت يکشنبه درباره پاسخهائی که حماس به آگاهی بلندپايگان مصردرباره آتش بس و معامله اسيران رسانده، رايزنی می کند.

دراين ميان، درآستانه نخستين سفر وزيرخارجه جديد آمريکا به اسرائيل، در هفته نخست مارس، واشنگتن و اتحاديه اروپا به سياستمداران اسرائيل توصيه کرده اند که «بخاطر همکاری بهتر درپيشبرد صلح، دولت جديد اسرائيل، ائتلافی باشد».

خاوير سولانا رئيس سياست خارجی اتحاديه اروپا گفت، غرب بهتر می تواند با يک دولت وحدت ملی اسرائيلی همکاری کند.

رسانه های اسرائيل شنبه تحليل کرده اند که غرب ازدولتی راستگرا با رياست ليکود نگران است.

تحليلگران اسرائيل می گويند، بنيامين نتانياهو رهبرليکود خود ازتشکيل دولتی تنها با حمايت راستگرايان بيمناک است و می کوشد حزب ميانه کاديما و حزب سوسياليستی کارگررا با خود هم پيمان کند.