نيکلا سارکوزی، رييس جمهوری فرانسه، روز سه شنبه، هشتم ژانویه، خواستار تغيير در ساختار شورای امنيت سازمان ملل شد.
آقای سرکوزی که در یک کنفرانس مطبوعاتی در پاریس سخن می گفت، سارکوزی به خبرنگاران گفت:« شما نمی توانيد جهان قرن بيست و يکم را مانند جهان قرن بيستم سازماندهی کنيد.»
وی افزود: فرانسه تلاش می کند تا کشورهای آلمان، ژاپن، هند و يک «کشور بزرگ آفريقایی»، عضو دائمی شورای امنيت شوند.
آقای سارکوزی نامی از اين کشور آفريقايی نبرد. وی در ادامه خواستار آن شد که کشورهای چين، هند، آفريقای جنوبی، مکزيک و برزيل به کشورهای جی هشت بپيوندد.
جی هشت شامل هفت کشور مهم صنعتی جهان يعنی آمريکا، فرانسه، بريتانيا، آلمان، کانادا، ژاپن وايتاليا، به اضافه روسيه است.
نيکلا سارکوزی گفت که فرانسه پروژه هايی در مورد سياست دفاعی، محيط زيستی و انرژی در اروپا دارد.
آقای سارکوزی افزود که در نظر دارد«سياستی متمدنانه» را در مورد دولت فرانسه به اجرا گذارد. اين سياست شامل دمکراتيزه و انسانی کردن دولت فرانسه و حفاظت از منافع اقتصادی از دسترس سوداگران اقتصادی است.
- «فرانسه تلاش می کند تا کشورهای آلمان، ژاپن، هند و يک کشور بزرگ آفريقایی، عضو دائمی شورای امنيت شوند.»
رییس جمهوری فرانسه همچنين گفت که دولت اين کشور کميته ای از متخصصين تشکيل داده تا در مورد تغيير ابزار اندازه گيری رشد اقتصادی تحقيق کنند.
به گفته وی، «از دو برنده جايزه نوبل اقتصاد يعنی جوزف استيگليتز آمريکايی و آمارتيا سن هندی خواسته شده که در این زمینه به فرانسه، کمک کنند.»
آقای سارکوزی گفت: «فرانسه در مقابل سوداگران اقتصادی از شرکت های فرانسوی حمايت خواهد کرد.»
واکنش به روابط عاشقانه با یک خواننده
آقای سارکوزی، ۵۲ ساله، در مورد رابطه «عاشقانه» خود با کارلا برونی، خواننده ۴۰ ساله فرانسوی -ایتالیایی گفت:«روابط میان ما جدی است.»
وی گفت:«من و کارلا تصميم گرفته ایم که در مورد روابطمان دروغ نگوييم.»
آقای سارکوزی افزود که در نظر دارد با خانم برونی ازدواج کند.
گفته می شود زمانی که آقای سارکوزی حدود سه ماه پیش از همسرش، سیسیلیا سارکوزی جدا شد، رابطه عاشقانه ای را با کارلا برونی آغاز کرد.
خانم برونی در سفرهای اخیر رییس جمهوری فرانسه وی را همراهی کرده است.
طبق آخرين نظر سنجی ها ۴۸ درصد فرانسوی ها می گويند که به عملکرد آقای سارکوزی اعتماد دارند در حالی که حدود هشت ماه پيش، در زمانی که نيکلا سارکوزی به رياست جمهوری انتخاب شد، ۶۵ درصد مردم از وی حمايت می کردند.
نيکلا سارکوزی در اين مورد گفت: هدف اصلی، محبوب بودن در آمار و نظر سنجی ها نيست، بلکه هدف اين است که کارها انجام شود.
به گزارش سايت فرانسوی زبان رو ۸۹ ، فرانسوا هلاند، رهبر حزب سوسياليست فرانسه گفته است که سارکوزی با فلسفه بافی به سوالات اصلی درباره قدرت خريد مردم و گرانی پاسخی نداده است.
آقای هلاند افزود: تنها نکته مثبت در اين سخنان اين بود که وی قبول کرد در هشت ماهی که از رياست جمهوری او می گذرد در زندگی مردم فرانسه تغييری اتفاق نيفتاده است.