اخراج دیپلمات های سوری از ترکیه

ناظران سازمان ملل در سردخانه بیمارستانی در حوله

ترکيه چهارشنبه به همه ديپلمات های سوريه ۷۲ ساعت فرصت داد تا خاک اين کشور را ترک کنند.

وزارت خارجه ترکيه اعلام کرده است که ديپلمات های سوريه در اعتراض به کشتار بيش از ۱۰۰ نفر در حوله در استان حمص اخراج می شوند.

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، آلمان، فرانسه، بريتانيا، اسپانيا، ایتالیا، استراليا و چند کشور ديگر، سه شنبه، ديپلمات‌های سوری را پس از کشتار روستای حوله از خاکشان اخراج کرده اند.

فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه سه شنبه گفت احتمال مداخله نظامی در سوریه ممکن است، به شرط آن که شورای امنیت سازمان ملل از آن حمایت کند.

رییس جمهوری فرانسه که در گفتگویی تلویزیونی شرکت کرده بود گفت:«یک مداخلۀ نظامی غیرممکن نیست به این شرط که با در نظر گرفتن قوانین بین المللی ، و پس از مشورت شورای امنیت سازمان ملل صورت گیرد.»

کوفی عنان، نماينده ويژه سازمان ملل متحد و اتحاديه عرب برای حل بحران سوريه، روز دوشنبه گفت که از قتل عام در حوله وحشت زده شده است.

ژنرال مارتين دمپسی، رييس ستاد مشترک ارتش آمريکا، نيز گفته است، گزينه نظامی برای توقف خشونت در سوريه می بايست مورد بررسی قرار گيرد.

قتل عام روستای حوله شامگاه جمعه و بامداد شنبه روی داد که طی آن بيش از ۱۰۰ نفر از جمله ۵۵ کودک کشته و حدود ۳۰۰ نفر زخمی شدند. معترضان سوری و کشورهای غربی، دولت سوريه را متهم به دست داشتن در اين قتل عام می‌کنند. دولت سوريه اما با رد اين اتهام «گروه‌های تروريستی مسلح را» عامل اين قتل عام معرفی می‌کند.

شورای امنيت سازمان ملل متحد شامگاه يکشنبه در جلسه‌ای فوق العاده، با صدور بيانیه‌ای غير الزام‌آور نظام حاکم بر سوريه را به دليل قتل عام روستای حوله محکوم کرد.

بیش از یک‌سال از ناآرامی‌های سوریه، متحد اصلی ایران در منطقه، می‌گذرد.

سازمان ملل فروردین‌ماه سال جاری شمار کشته‌شدگان خشونت‌های سوریه را بیش از ۹ هزار تن ارزیابی کرد. گروه‌های مخالف می‌گویند این رقم در حال حاضر به بیش از ۱۱ هزار تن رسیده است.