سازمان ملل قطعنامه علیه حکومت سوریه را به رأی می‌گذارد

ساختمانی ویران شده در حلب

مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار است روز جمعه ۱۳ مرداد ماه قطعنامه‌ای را عليه دولت سوريه٬ به دليل استفاده از «سلاح‌های سنگين» و عدم خروج نيروهايش از مناطق مسکونی به رأی بگذارد.

به گزارش شبکه «الجزیره» سازمان ملل خود را آماده می کند تا سوریه را به دلیل استفاده از تانک، توپخانه، هلیکوپتر ها و هواپیماهای جنگی در سرکوب مردم «حلب» و «دمشق» تقبیج کند.
الجزیره به نقل از «گزارش هایی» که منبع آنها را اعلام نکرده می گوید قطعنامه سازمان ملل از رژیم بشار اسد خواهد خواست که سلاح های شیمیایی و بیولوژیک خود را در زرادخانه هایش انبار و تحت کنترل شدید قرار دهد.

پیش‌نویس این قطعنامه را کشورهای عربی تهیه کرده‌اند و پس از آن که دو پیش‌شرط «تحریم حکومت سوریه» و «استعفای بشار اسد» از آن حذف شد انتظار می‌رود در مجمع عمومی که ۱۹۳ عضو دارد به راحتی تصویب شود.

در قطعنامه همچنین از مقام های سوری خواسته شده که به نقض حقوق بشر پایان دهند و نیروهای خود را از مراکز پرجمعیت غیرنظامی فرا بخوانند.

باید توجه داشت که مانند تمامی قطعنامه های مجمع عمومی، این مصوبه نیز جنبه نمادین داشته و الزام اجرایی به همراه نخواهد داشت. با این حال، همانطور که انتظار می رفت، روسیه و چین از هم اکنون با پیش نویس قطعنامه مخالفت کرده اند.

تا به امروز هر دوی این کشور ها با استفاده از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل، سه بار قطعنامه هایی را که می توانست وضع تحریم و حتی مداخله نظامی در سوریه را امکان پذیر کند، لغو کرده اند.

این در حالی است که کوفی عنان از سمت خود به عنوان فرستاده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب برای حل و فصل بحران سوریه استعفا کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه،‌بان گی مون دبیر کل سازمان ملل متحد پنجشنبه ۱۲ مرداد با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که کوفی عنان به او گفته که پس از پایان دوره ماموریت خود نمی‌خواهد به حضور در این سمت ادامه دهد.ماموریت کوفی عنان در سوریه حدود یک ماه دیگر پایان می‌یابد.