دولت بحرین روز پنجشنبه ۲۲ اسفند ایران را به «حمله بیولوژیک» علیه این کشور متهم کرد و دلیل آن را «پنهانکاری در مورد شیوع ویروس کرونا و مهر نزدن در گذرنامه مسافران بحرینی» عنوان کرد.
همزمان با افزایش موارد ابتلا به کرونا و مرگ ناشی از آن در ایران، کشورهای عربی حاشیه منطقه خلیجفارس برای مهار این ویروس اقدامات جدیدی را به اجرا گذاشتند. بالاترین مرجع مذهبی در عربستان اعلام کرد هر فردی که به ویروس کرونا مبتلا شده است حق شرکت در نماز جمعه را ندارد.
شرکت در نمازجمعه طبق سنت حاکم بر عربستان سعودی برای تمامی مردان سالم واجب است ولی دولت این کشور اعلام کرد افرادی که در قرنطینه هستند و یا کسانی که نگران مبتلا شدن و یا مبتلا کردن دیگران هستند لازم نیست در نمازجمعه شرکت کنند.
بسیاری از موارد ابتلا در کشورهای منطقه مربوط به افرادی است که به ایران سفر کردهاند و یکی از دلایل اصلی آن نیز زیارت اماکن مقدس شیعیان در ايران است.
ژنرال شیخ رشید بن عبدالله آل خلیفه، وزیر کشور بحرین، در توئیتی نوشت: «ایران با این رفتار اجازه داده است که ویروس به خارج از آن کشور منتقل شود و به نظر من، این مصداق حمله بیولوژیک و طبق قوانین بینالمللی جرم است چون سلامت و ایمنی دیگران را به خطر انداخته است».
در واکنش به سخنان وزیر کشور بحرین، حسین امیر عبدالهیان، مشاور ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، در صفحه توئیتریاش نوشت: «در مقابل ادعای وزیر کشور بحرین كه ایران را به کتمان شیوع کرونا و جنگ بیولوژیک متهم میكند بايد گفت: آمريكا كه با وجود ناوگان پنجم دريایی نظامی خود بر بحرين حكومت میكند عامل اصلی جنگ بيولوژيك و حتی كتمان اوليه كرونا در آمريكاست».
عربستان سعودی که از چندی پیش سفر به ایران را غیرقانونی اعلام کرده است هفته گذشته ایران را به دلیل اجازه دادن به شهروندان سعودی برای سفر به آن کشور به شدت مورد انتقاد قرار داد. در بحرین که بخش قابل توجهی از جمعیت آن شیعه هستند چنین محدودیتی وجود ندارد.
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، هرگونه ارتباط بین مهر نزدن در گذرنامه و ویروس کرونا را تکذیب کرد و از ریاض خواست شیوع این ویروس را سیاسی نکند.
در هیچیک از کشورهای عربی منطقه خلیج فارس تاکنون کسی جان خود را به دليل ابتلا به کووید -۱۹ از دست نداده است.
دولت بحرین روز چهارشنبه اعلام کرد در میان شهروندان این کشور که از ایران برگشتهاند ۷۷ مورد ابتلا شناسایی شده است. قرار بود یک پرواز دیگر امروز بقیه شهروندان بحرینی را از ایران تخلیه کند.
دولت بحرین در عین حال اعلام کرد که عدم رعایت قرنطینه سه ماه حبس و ده هزار دینار کویتی جریمه خواهد داشت.
بیشتر در این باره: بحرین ۱۶۵ شهروند خود را از ایران خارج کرد؛ ۷۷ نفر آنها کرونا دارندبه گزارش رسانههای دولتی عربستان، موارد ابتلا به کرونای جدید در اين کشور به ۴۵ نفر رسیده است.
گذرگاه آبی بین این کشور و بحرین از روز شنبه مسدود شده است. گذرگاههای مرزی با اردن نیز برای مسافران مسدود شده ولی حملونقل تجاری و کالاها ادامه دارد.
وزارت بهداشت عربستان از مردم خواسته است که از دست دادن با یکدیگر و شرکت در اجتماعات بالای ۵۰ نفر پرهیز کنند.
در کویت با شناسایی هشت مورد جدید تعداد مبتلایان به ۸۰ نفر رسیده است. دولت برای مهار گسترش ویروس دو هفته تعطیل عمومی اعلام کرده است. روز پنجشنبه بازار بورس تعطیل و تمامی پروازها با مبدا و مقصد کویت متوقف شدند.
عمان صدور روادید برای اتباع تمام کشورهای جهان را متوقف و لنگر انداختن کشتیهای تفریحی بزرگ در بنادر این کشور را ممنوع کرد.
در امارات متحده عربی با شناسایی ۱۱ مورد جدید تعداد مبتلایان به ۸۵ نفر رسید. شرکت هوایی امارات علاوه بر ایتالیا پروازها به چند مقصد دیگر در اتحادیه اروپا، آمریکا و آسیای شرقی را متوقف کرده است.
قطر نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که ۲۸۳ مورد جدید ابتلا در یک مجموعه مسکونی که ساکنان آن خارجی هستند، شناسایی شده است.