سناتورهای جمهوریخواه آمریکا یک بسته دیگر کمکهای معیشتی به ارزش یک تریلیون دلار برای کمک به بیکاران و مشوقهای مالی برای بخش تجارت پیشنهاد کردهاند.
آمریکا پیشتر در پی شیوع گسترده کرونا یک بسته سه تریلیون دلاری برای کمک به اقتصاد کشور و معیشت بیکاران اختصاص داده بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بسته جدید را کاخ سفید ارائه داده و سنای آمریکا که اکثریت آن در اختیار جمهوریخواهان است از آن حمایت کرده است.
این گزارش میافزاید مذاکرات در این باره با نمایندگان دمکرات که اکثریت مجلس نمایندگان را تشکیل میدهند، آغاز شده است.
قرار است هفته آینده بسته کمکهای مالی به بیکاران منقضی شود و قانونگذاران آمریکایی درصدد تمدید کمکهای مالی به مردم و بخش تجارت هستند.
میچ مککانل، رهبر جمهوریخواهان سنا، میگوید بسته جدید مشوقهای مالی «متناسب و هدفمند» است و بازگشایی مدارس، بازگشت بیکاران به شغل خود و محافظت از شرکتها را در بر میگیرد. این بسته همچنین در نظر دارد کمکهای مالی به بیکاران را از هفتهای ۶۰۰ دلار به ۲۰۰ دلار کاهش دهد.
دمکراتها میگویند این بسته نسبت به بسته سه تریلیون دلاری که آنها در ماه مه پیشنهاد داده بودند و به تصویب مجلس نمایندگان نیز رسیده بود، بسیار محدودتر است، اما برخی جمهوریخواهان بار مالی آن را بسیار سنگین ارزیابی کرده بودند.
آقای مککانل میگوید ماهی ۱۲۰۰ دلار برای بیکاران در نظر گرفته شده و مشوقهایی نیز برای تولیدکنندگان تجهیزات حفاظت شخصی در آمریکا اختصاص داده شده است.
این بسته همچنین ۱۹۰ میلیارد دلار وام به شرکتهای تجارتی کوچک و ۱۰۰ میلیارد دلار وام به مشاغل فصلی یا آنهایی که درآمد کمتری دارند، تخصیص میدهد.
جمهوریخواهان در نظر دارند مزایای بیکاری را از ۶۰۰ دلار در هفته به ۲۰۰ دلار برسانند و برای کسانی که شغل خود را از دست دادهاند فرمول جدیدی برای پرداخت ۷۰ درصد از حقوق آنها ارائه دهند.
با این حال، این طرح با مخالفت برخی جمهوریخواهان نیز مواجه شده و خواهان تشویق مردم به ماندن در خانهها به جای اولویت دادن به احیای اقتصادی و بازگشایی مشاغل هستند.
دمکراتها همچنین جمهوریخواهان را به تعلل برای تصویب مشوقهای مالی متهم کردهاند.
در همین زمینه، نانسی پلوسی، رهبر دمکراتها در مجلس نمایندگان، همراه با چاک شومر، رهبر اقلیت دمکراتهای سنا، روز دوشنبه با استیون منوچین، وزیر خرانهداری، و مارک مِدوز، رئیس کارکنان کاخ سفید، دیدار کردهاند.
خانم پلوسی بعد از این دیدار، در گفتوگو با خبرنگاران، مذاکرات را «مأیوسکننده» خواند و گفت دمکراتها خواهان رسیدن به توافقاند، اما متأسفانه مذاکرات به این مرحله نرسیده است.
تاکنون بیش از چهار میلیون نفر در آمریکا به کرونا مبتلا شده و ۱۵۰ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.