در جریان نشست غیرحضوری سازمان ملل در رابطه با بحران انسانی در سوریه، کشورهای اروپایی، آمریکا و قطر از تخصیص میلیاردها دلار کمک مالی به مردم سوریه خبر دادند.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز سهشنبه ۱۰ تیر اعلام کرد در پاسخ به بحران ناشی از عملکرد رژیم بشار اسد، همچنین نیروهای روسیه و ایران، آمریکا یک کمک بشردوستانه ۶۹۶ میلیون دلاری دیگر برای مردم سوریه تخصیص داد.
او گفت اولویت استراتژی امنیت ملی آمریکا ارائه این کمک حیاتی به آوارگان سوری است.
آقای پومپئو افزود: آمریکا بزرگترین ارائه دهنده کمکهای انساندوستانه در سوریه و جهان است: «این نشان از ارزشهای بنیادین آمریکا دارد که برخاسته از سخاوت و تلاش کشور برای کاهش هر چه بیشتر رنجهای بشری است».
از سال ۲۰۱۱ که اعتراضات سوریه آغاز شد، دولت بشار اسد با جنگ داخلی مواجه شد و نهایتا با کمک ایران و روسیه مخالفانش را در جبهههای مختلق شکست داد، اما مناطقی از کشور هنوز از کنترل دولت خارج است. در این بحران، ۳۸۰ هزار نفر کشته شدند و میلیونها نفر هم خانه و کاشانه خود را ترک کردهاند.
اخیرا چندین نهاد بینالمللی از جمله آکسفام هشدار دادند که بیش از ۹ میلیون سوری به خاطر کرونا و جنگ با کمبود مواد غذایی مواجه شده و دو میلیون نفر دیگر نیز ممکن است به خیل گرسنگان در این کشور ملحق شوند.
در کل، ۱۱ میلیون سوری نیازمند کمکهای جهانی هستند. نیمی از سوریها بیکار هستند و وضعیت کشور بحرانی توصیف شده است.
کنفرانس روز سهشنبه سازمان ملل برای جمعآوری ۱۰ میلیارد دلار کمک مالی برای شهروندان سوریه برگزار شد.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: نهادهای اروپایی ۲.۶ میلیارد دلار برای سال جاری و آینده به سوریها کمک مالی تخصیص دادهاند.
هایکو ماس وزیر خارجه آلمان نیز در این کنفرانس قول داد که کشورش ۱.۸ میلیارد دلار به سوریها کمک مالی کند و قطر نیز اعلام کرده که ۱۰۰ میلیون دلار کمک میکند. کمکهای مالی قطر به مردم سوریه تاکنون به دو میلیارد دلار رسیده است.
فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه عربستان، نیز در کنفرانس سازمان ملل به شدت از حمایت ایران از شبهنظامیان در منطقه انتقاد کرد و گفت سیاست عربستان کمک به پناهندگان سوری در کشورهای مختلف است و تاکنون یک میلیارد دلار کمک مالی کرده و پذیرای ۱۰۰ هزار دانشجوی سوری در دانشگاههای عربستان بوده است.
او گفت که این کمکها ادامه خواهد یافت.
عمران رضا، هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است بحران سوریه «تلفات ویرانگری بر جای میگذارد و اکنون کمبود مواد غذایی در بدترین وضعیت خود طی ۹ سال گذشته است».
وی گفته است که کودکان آشکارا با سوء تغذیه و گرسنگی مواجه شدهاند.
جنگ، شیوع کرونا، بسته بودن مرزها و محدودیت در تردد به شدت بر تلاشهای جامعه جهانی برای کمک به مردم سوریه سایه افکنده است.