سایت توئیتر به درخواست اسرائیل برای حذف توئیتهای رهبر جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با «نابودی» اسرائیل و یا بستن صفحات کاربری وی در این شبکه اجتماعی پاسخ منفی داده است.
به گزارش تایمز اسرائیل، توئیتر در پاسخ به درخواست سیاستمداران اسرائیلی گفته است نظرات منتشر شده آیتالله علی خامنهای، قوانین توئیتر را نقض نمیکند.
یکی از مسئولان توئیتر با حضور مجازی در نشست یک کمیسیون مجلس اسرائیل گفت سخنان رهبر جمهوری اسلامی در مورد اسرائیل، به عنوان «قدرتنمایی» در عرصه سیاست خارجی، در چارچوب قوانین و مقررات توئیتر است.
سیاستمداران اسرائیلی شامل وزیرانی از دولت این کشور بهار امسال از توئیتر خواسته بودند که با توجه به پیامهای علی خامنهای در مورد «نابودی» اسرائیل و فراخوان به «تسلیح گروههای مقاومت»، صفحات کاربری او را مسدود کند یا دستکم پستهای او در ارتباط با اسرائیل حذف شوند.
اوریت فرکش کوهن، وزیر امور راهبردی اسرائیل، در نامه به جک دورسی، مدیر عامل توئیتر، نوشته بود: «علی خامنهای در یکسری توئیتهای یهودستیزانه خواهان نابودی اسرائیل و یهودیان شده است».
خانم کوهن در این نامه افزوده بود سخنان رهبر جمهوری اسلامی ایران «غیر قابل گذشت است».
بیشتر در این باره: هوک: شبکههای اجتماعی حساب کاربری مقامهای ارشد حکومت ایران را مسدود کننداز دید سیاستمداران اسرائیلی، فراخوان به «نابودی» حکومت آنها از سوی رهبر یک کشور «دشمن»، «مصداق بارز ترویج ترور، خشونت و نسلکشی است» و «نباید جایی در شبکههای اجتماعی داشته باشد».
اما یِلوا پترسون، رئیس بخش سیاستهای منطقهای توئیتر در کشورهای اسکاندیناوی و اسرائیل، روز چهارشنبه هشتم مرداد گفت: سیاست توئیتر در تعامل مستقیم با چهرههای عمومی و اظهارنظر در قبال رویدادهای سیاسی روز یا قدرتنمایی سیاست خارجی در عرصههای اقتصادی- اجتماعی نقض قوانین توئیتر نیست.
خانم پترسون در ویدئو کنفرانسی با اعضای کمیته مهاجرت در مجلس اسرائیل به پرسش آنها پاسخ داده است.
علی خامنهای امسال نیز به مناسبت «روز قدس»، اسرائیل را «یک رژیم جعلی» و «دولت بدون ملت» نامید و وجود اسرائیل را ادامه «فاجعه بزرگ» عنوان کرد.
رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به طرح «راه حل نهایی» برای خاتمه دادن به نزاع یهودیان و فلسطینیان در یک قرن گذشته، پیشنهاد برگزاری یک همهپرسی را با شرکت فلسطینیان یهودی، مسیحی و مسلمان جهت تعیین نظام سیاسی آتی در اسرائیل ارائه کرده بود.
او افزوده بود: «آنچه قطعا باید برود نظام صهیونیستی است و صهیونیسم، خود بدعتی در آیین یهود و کاملا بیگانه از آن است».
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در واکنش به انتشار پوستر «راه حل نهایی؛ مقاومت تا همهپرسی» در وبسایت رسمی رهبر جمهوری اسلامی ایران و صفحات او در شبکه اجتماعی توئیتر، آن را با «راه حل نهایی» سران نازیها برای از میان بردن یهودیان در سرزمینهای زیر حکومت نازیسم مقایسه کرده بود.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز از سخنان امسال رهبر ایران در «روز قدس» و بازنشر آن در توئیتر به شدت انتقاد کرده و گفته بود این شبکه اجتماعی جای این نوع اظهارات «منزجر کننده و نفرتانگیز» نیست.
دفتر رهبر جمهوری اسلامی ظاهرا در واکنش به اظهارنظرهایی که در انتقاد از پوستر «راه حل نهایی» او مطرح شد، توضیح داد که محو دولت اسرائیل به معنای فراخوان برای نابودی یهودیان نیست.
شماری از سناتورهای آمریکایی از شش ماه پیش خواهان مسدود شدن حسابهای کاربری علی خامنهای و سایر مقامات و نهادهای سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی ایران در توئیتر شدهاند.
به نوشته سناتورهای آمریکایی، توئیتر یک شرکت آمریکایی است که باید تحریمهای دولت این کشور علیه ایران را رعایت کرده و به مقامات ایران «خدمات ارائه نکند».
توئیتر یک بار یک پست دفتر رهبر جمهوری اسلامی در ارتباط با فتوای آیتالله روحالله خمینی را به مناسبت سالروز صدور حکم قتل سلمان رشدی، نویسنده بریتانیایی هندیتبار، حذف کرد.
حساب توئیتری آیتالله خامنهای به زبان فارسی حدود ۲۶۰ هزار، زبان انگلیسی حدود ۸۰۰ هزار و زبان عربی حدود ۱۱۸ هزار دنبالکننده دارد.
توئیتر در مواردی دسترسی شخصیتهای سرشناس به این شبکه اجتماعی را برای مدتی کوتاه تعلیق کرده است.
این شبکه اجتماعیِ محبوب رئیسجمهوری آمریکا در دوره اخیر به چند پست دونالد ترامپ در ارتباط با اعتراضات اخیر این کشور، به دلیل «نقض قوانین»، «برچسب» زده است؛ حدود ۸۵ میلیون نفر صفحه توئیتری آقای ترامپ را دنبال میکنند.