انفجار انتحاری در قندهار ۸۰ کشته بر جای گذاشت

والی قندهار گفته است که اين انفجار خونين ترين حمله انتحاری از زمان سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱ بوده است.( عکس: AFP)

در يک انفجار انتحاری مرگبار در محلی تفريحی در ولايت قندهار افغانستان حداقل ۸۰ نفر کشته شده و ده ها نفر نيز زخمی شدند.


اسدالله خالد، والی قندهار به خبرنگاران گفته است که « ۶۰ شهيد به بيمارستان آورده شده اند و ۲۰ جسد ديگر در محل انفجار افتاده اند. ما فکر می کنيم ۸۰ نفر در اين انفجار انتحاری کشته شده اند.»


عبدالله فهيم، يک سخنگوی وزارت بهداشت افغانستان نيز گفته است که در اين حمله ۶۷ نفر کشته شده و ۹۰ نفر نيز زخمی شده اند که شمار تلفات در حال افزايش است.


بر اساس گزارش خبرگزاری ها اين انفجار در محلی صورت گرفت که بيش از ۵۰۰ نفر از مردم در میدان سگ بازی برای مشاهده جنگ سگ ها جمع شده بودند. گزارش ها حاکيست که چند فرمانده نظامی نيز در اين محل گرد آمده بودند تا به مشاهده اين مسابقه بپردازند.


به گزارش یک خبرنگار رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی در استان قندهار، اسدالله خالد گفته است که در میان کشته شدگان این حادثه یک فرمانده جهادی محلی همراه با محافظانش که به تازگی با پلیس ملی افغانستان کار می کرد نیز به چشم می خورد.


صحنه انفجار پس از اين حمله انتحاری مملو از اجزاء بدن کشته شدگان، لباس های آنها و موبايل بوده گزارش شده است.


قندهار که پيش از سقوط طالبان محل حکومتی اين گروه شورشی به شمار می رفت يکی از مراکز اصلی توليد مواد مخدر در افغانستان است. اين منطقه در سال گذشته شاهد دست کم ۱۴۰ حمله انتحاری بوده است.

والی قندهار گفته است که اين انفجار خونين ترين حمله انتحاری از زمان سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱ بوده است. در نوامبر سال گذشته انفجار مشابه ای در شمال افغانستان باعث مرگ ۷۹ نفر شد که بيشتر آنها کودک بودند.


اسدالله خالد، والی قندهار گفته است که «گروه طالبان، دشمنان افغانستان» مسئول اين انفجار هستند ولی اين گروه شورشی هنوز مسئوليت اين حادثه را به عهده نگرفته است.


يوسف احمدی، از سخنگويان طالبان به خبرگزاری فرانسه گفته است که در حال حاضر نمی تواند در اين زمينه اظهار نظر کند.


ولی کرزای، برادر رييس جمهوری افغانستان که رياست شورای ولايت قندهار را بر عهده دارد می گويد که او شکی ندارد که اين انفجار از سوی اين گروه افراطی صورت گرفته است.


وی اظهار داشت: چه کس ديگری می تواند اين بمبگذاری را انجام دهد؟ روشن است که طالبان يکی از آن دسته گروههايی هستند که اين حملات انتحاری را انجام می دهند.


قندهار که پيش از سقوط طالبان محل حکومتی اين گروه شورشی به شمار می رفت يکی از مراکز اصلی توليد مواد مخدر در افغانستان است. اين منطقه در سال گذشته شاهد دست کم ۱۴۰ حمله انتحاری بوده است.


آخرين حمله انتحاری در اين منطقه در ماه دسامبر صورت گرفت که در جريان آن يک کاروان نظامی نيروهای افغان مورد حمله قرار گرفت و در جريان آن يک نفر کشته شد.


ولايت قندهار در دو سال اخير به محل عمده درگيری ميان نيروهای ناتو بويژه آمريکايی و کانادايی و دولت افغانستان با شورشيان طالبان تبديل شده است. سال گذشته افغانستان شاهد حملات خونينی بوده است که در جريان آن بيش از شش هزار نفر کشته شده اند.