محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری اسلامی به تکذیب طرح ربوده شدن خود در عراق واکنش نشان داد و تهدید کرد که اسناد مربوط به این قضیه را منتشر می کند.
آقای احمدی نژاد پنجشنبه هفته گذشته در نشست اعضای جامعه مدرسين حوزه علميه قم از «شکست نقشه ترور و ربودن» خود در جریان سفر اسفندماه سال ۸۶ به عراق خبر داد.
وی گفت: « براساس اطلاعات موثق، دشمنان طرح ربودن و ترور خادم ملت را در سفر به عراق برنامه ريزی کرده بودند که به فضل الهی با تغيير يکی دو برنامه در اراده و تصميم آنها تزلزل ايجاد شد و وقتی متوجه موضوع شدند که عراق را ترک کرده بوديم و آنها همچنان مبهوت مانده اند.»
وی هدف از این اقدام را «باج خواهی» آمریکا از جمهوری اسلامی عنوان کرده بود.
رییس جمهوری اسلامی روز چهارشنبه بدون نام بردن از فرد یا افرادی به تکذیب طرح ربودن خود در داخل ایران به شدت واکنش نشان داد و گفت: «من این موضوع را مطرح کردم و طرف اصلی که دولت آمریکا بود نتوانست آن را تکذیب کند و دلیل آن نیز روشن است.»
محمود احمدی نژاد افزود: «خنده دارتر این بود که بعضی ها در داخل نیز موضوع را تکذیب کرده اند که باید از آنها پرسید چه ارتباطی بین اینها با مسئله وجود دارد که چنین ناشی گری کرده اند و اینکه برای که تلاش می کنند؟ آیا نمایندگی از طرف مقابل داشته اند؟»
اعلام خبر ربودن رییس جمهوری اسلامی با واکنش های متفاوتی در داخل ایران روبرو شد و رسانه های وابسته به محافظه کار به آن پوشش خبری گسترده ای دادند.
در مقابل، برخی از نمایندگان مجلس و مطبوعات نزدیک به اصلاح طلبان با شک و تردید به این موضوع نگاه کرده و اقدام آقای احمدی نژاد را تلاش برای «تحریک افکار عمومی» توصیف کردند.
علاء الدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی که نزدیک به محافظه کاران است در این رابطه گفت: «هیچ گزارشی در این خصوص دریافت نکرده است.»
- «خنده دارتر این بود که بعضی ها در داخل نیز موضوع را تکذیب کرده اند که باید از آنها پرسید چه ارتباطی بین اینها با مسئله وجود دارد که چنین ناشی گری کرده اند و اینکه برای که تلاش می کنند؟ آیا نمایندگی از طرف مقابل داشته اند؟»
منتقدین خبر گفته اند که اگر آمریکا قصد ربودن رییس جمهوری اسلامی را داشت بهترین راه، انجام این طرح در زمانی بود که آقای احمدی نژاد به نیویورک سفر کرده بود.
روزنامه کارگزاران در یادداشتی به قلم غلامحسین کرباسچی شهردار سابق تهران و از افراد نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی در این زمینه نوشت: «اين گزارشها که به آقای رییس جمهوری داده شده است اگر خودشان باور کردند چرا نخواستند وزارت خارجه و مسوولان کشور برخورد و اعتراض کنند، و اگر خود ايشان نيز اين را باور نکرده ند، چطور چنين مسئله سستی را در چنين جمع مهمی که از تمام رسانههای کشور و در صحنه تبليغات بينالمللی عنوان میشود، مطرح کرده اند؟»
منتقدین،«سخنگوی دولت آمریکا»
رییس جمهوری اسلامی در جمع خبرنگاران تکذیب کنندگان این خبر را «سخنگوی دولت آمریکا» معرفی کرده است.
وی اظهار داشت: «عده ای در داخل گو اینکه سخنگوی دولت آمریکا هستند اقدام به تکذیب کرده اند. جای سوال جدی این است که اینها چرا تکذیب کرده اند و اگر به این سوال پاسخ دهند ریشه درگیری های سیاسی در داخل روشن می شود.»
محمود احمدی نژاد افزود: «به نظر می رسد آمریکایی ها به عده ای نمایندگی داده اند و افراد حاشیه ای خود را وارد صحنه کرده اند تا موضوع را لوث کنند که البته لوث نخواهد شد.»
برخی رسانه های ایران گزارش داده اند که رییس دیوان عالی ریاست جمهوری عراق به تکذیب خبر طرح ربوده شدن محمود احمدی نژاد در این کشور پرداخته است و یک سخنگوی ارتش آمریکا در عراق نیز گفته بود که آمریکا از این مسئله خبر ندارد.
سفیر عراق در تهران نیز در این زمینه اظهار بی اطلاعی کرده بود.
آقای احمدی نژاد به طرح این موضوع در جریان دیدار خود با نوری المالکی، نخست وزیر عراق نیز اشاره کرد و گفت: «من در سفر نخست وزیر عراق به تهران موضوع را به ایشان گفتم و تاکید کردم که اگر کسی بخواهد در این موضوع شیطنت کند ما اسنادی داریم که ارائه خواهیم کرد که بر اساس آن دیگر جای هیچ حرف و حدیثی نمی ماند.»
چند روز پس از اعلام طرح ربوده شدن محمود احمدی نژاد در عراق، یکی از مشاوران رییس جمهوری اسلامی ایران از طرحی دیگر خبر داد که بر اساس آن قرار بود بالاترین مقام اجرایی ایران در جریان نشست رسمی فائو در رم ربوده شود.