پژوهش يک گروه از پزشکان دانشگاه ماينتس نشان می دهد که ميان نزديکی محل زندگی کودکان به یک نیروگاه هسته ای با خطر ابتلا به بيماری سرطان خون ارتباط وجود دارد.
پزشکان مذکور در راستای پژوهش خود تمام کودکان زير پنج سال را که از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۳ در آلمان به سرطان خون مبتلا شده بودند و خانه آنها در نزديکی يک نيروگاه هسته ای قرار داشته، شناسايی کردند و مورد آزمايش قرار دادند.
نتيجه اين آزمايش که بر روی يک هزار و ۵۹۲ کودک مبتلا به سرطان خون و چهار هزار و ۷۳۵ کودک سالم که در همان منطقه بزرگ شده بودند، انجام شد نشان می دهد که هر چه خانه يک کودک به نيروگاه هسته ای نزديک تر باشد، احتمال ابتلا وی به سرطان خون بيشتر بوده است.
برای مثال تعداد کودکان مبتلا به سرطان خون که در شعاع پنج کيلومتری يک نيروگاه هسته ای زندگی می کنند، ۳۵ نفر است، در حالی که تعداد اين کودکان در ديگر مناطق به طور متوسط ۱۷ نفر است.
يکی از کارشناسان دست اندرکار پروژه انجام شده به روزنامه آلمانی زود دويچه سايتونگ گفته است: تحقيقات انجام شده حتی نشان می دهد که خطر ابتلا به سرطان خون در کودکان تا فاصله ۵۰ کيلومتری نيروگاه های اتمی هم بالاتر از حد معمول است.
اين گزارش می افزايد که مسوولان پروژه پژوهشی درباره علت بروز اين حادثه سردرگم هستند و دليل آن را نمی دانند.
پزشکان می گويند: تشعشعات اتمی که در اطراف نيروگاه های هسته ای آلمان وجود دارند، بسيار ناچيز است و نمی تواند عامل بروز سرطان باشد. ولی آنها تاکنون نتوانسته اند دليل ديگری هم برای يافته خود پيدا کنند.
پژوهشگران آلمانی در سال های گذشته تحقيقات متعددی را درباره احتمال ابتلا به سرطان در افرادی که در نزديکی نيروگاه های هسته ای زندگی می کنند، انجام داده اند ولی به نتايج متضادی رسيده اند.
در آلمان ۱۶ نيروگاه هسته ای وجود دارد که به خاطر خطرات استفاده از اين نوع انرژی قرار است تا سال ۲۰۲۰ همگی تعطيل شوند.