نتيجه يک پژوهش نشان می دهد که چين جای فرانسه را در بازار خريد و فروش آثار هنری گرفته است.
انفجار گرايش به هنر معاصر چين به اين کشور کمک کرده است که از فرانسه سبقت بگيرد و طبق گزارش گروه «جهت گیری های بازار هنر» یا « Art Market Trends » برای اولين بار اين کشور را از مقام سنتی اش در جايگاه سوم تجارت آثار هنری ساقط کند.
گزارش این گروه که تحولات بازار آثار هنری را بررسی می کند، روز دوشنبه، اول آوريل، توسط گروه فرانسوی آرت پرايس، اصلی ترين گروه اطلاعاتی در بازار هنر منتشر شد.
روزنامه فايننشال تايمز چاپ لندن، در این زمینه می نويسد: چين حدود ۷.۵ درصد عايدات حراجی های هنری را به خود اختصاص داده و پس از درآمد ۴۳ درصدی نيويورک و ۳۰ درصدی لندن از این بازار، جايگاه سوم را کسب کرده است، اما دور نيست آن زمانی که اين کشور قدرتمند آسيايی شهرهايی را که روزی پايتخت های بلامنازع بازار هنر بودند به چالش بکشد.
فايننشال تايمز می نويسد: بخشی از مشکلات فرانسه شايد کمبود استعداد های جوان باشد. بنا به گزارش گروه «جهت گیری های بازار هنر»، با آنکه هنرمندان متولد سال ۱۹۴۵ به بعد تقريبا ۱۰ درصد از حراج ساليانه هنر را به خود اختصاص می دهند، اما تنها کمتر از سه درصد از آن متعلق به بازار فرانسه است.
این روزنامه به نقل از يک منتقد آثار هنری که نخواست نامش فاش شود می نويسد:« اين صرفا نشانگر سير نزولی فرانسه است. فرانسه از پس از جنگ جهانی دوم هيچ هنرمند فوق العاده ای را به خود نديده است.»
همزمان ۱۵ تن از ۳۵ هنرمندی که آثارشان در جهان با قيمت های ميليونی به فروش می رسد از چين هستند و آثار هنرمندان چينی طی هفت سال اخير تا هشت برابر رشد کرده است.
کاهش شهرت هنرمندان فرانسوی زنگ خطر را در دولت اين کشور به صدا در آورده است. کريستين آلبانل، وزير فرهنگ فرانسه قرار است در هفته جاری طرحی را رو نمايی کند که هدفش بخشيدن جان دوباره به بازار هنری اين کشور است .
فرانسوا کوريل، رييس بازار هنری کريستيز، با رد سير نزولی بازار هنری اين کشور می گويد: اين مشکل ناشی از سيستم دشوار مالياتی است که تاوان آن را بازار هنری فرانسه و به ويژه هنرمندان معاصر اين کشور می دهند.
اما از حراجی های آثار هنری پاريس تنها اخبار بد به گوش نمی رسد. قيمت های جهانی آثار هنری در سال ۲۰۰۷ بيش از ۱۸ درصد رشد داشت و رشد بازار فرانسه حتی تا ۳۰ درصد هم رسيد .
ولی گروه فروش آثار هنری «آرت پرايس» هشدار می دهد که شرايط سال ۲۰۰۷ در ۲۰۰۸ ادامه نخواهد یافت.
اين گزارش می نويسد:« نگاهی به نتايج حراجی های سال ۲۰۰۷ نشان می دهد که هنر به ويژه برای مجموعه داران جذاب است و اشتهای فروشندگان نيز با هر فروش بيشتر می شود. سال ۲۰۰۷ واقعا سال معجزه بود.»
به گزارش فايننشال تايمز، نگاهی به قيمت های استثنايی آثار هنری آن هم با چشم انداز نامشخص اقتصادی نشان می دهد که قيمت ها به اوج خود رسيده اند.
گروه آرت پرايس فرانسه در فهرست خود قيمت آثار ۱۰ هنرمند را منتشر کرده که اندی وارهول در صدر آن قرار دارد. سپس به ترتيب پابلو پيکاسو، فرانسيس بيکن، مارک روتکو، کلود مونه، هنری ماتيس، ژان ميشل بسکيات، فرناند ليگر، مارک شاگال و پل سزان در مقام دوم تا دهم قرار می گیرند.