هاشمى رفسنجانى وضعيت سياسى ايران را «آشفته بازار» دانست

آقاى رفسنجانى از يكسال پيش در سخنرانى ها و در نامه اى كه خطاب به آيت الله خامنه اى، رهبر جمهورى اسلامى، نوشته است از وضعيت سياسى فعلى ايران و حملات هواداران دولت به او و خانواده اش به شدت انتقاد كرده است.

اكبر هاشمى رفسنجانى، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، در تازه‌ترين موضع‌گيرى خود بار ديگر به انتقاد از شرايط سياسى در ايران پرداخت و از وضعيت كنونى در ايران به عنوان «آشفته بازار» ياد كرد.

آقاى رفسنجانى در يادداشتى كه پايگاه اينترنتى وى آن را به مناسبت انفجار دفتر حزب جمهورى اسلامى در روز هفتم تير ۱۳۶۰ منتشر كرده است وضعيت سياسى امروز ايران را مشابه اين سال دانسته و مى‌نويسد: «... شايد به خاطر دلتنگى‌هاى زمانه، سعه صدر سابق را نداريم. دشمنان ما وسيع‌تر شده اند، اما دايره دشمن شناسى ما محدود شده است. دشمنان دوست‌نما در ما رخنه كرده‌اند و ... روزمرگى، ما را به اضطراب واداشته است.»

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در نوشته خود مى‌گويد كه وى به دليل توصيه آيت‌الله بهشتى جلسه حزب جمهورى اسلامى را پيش از وقوع انفجار در آن ترک كرد.

وى در يادداشت خود به ترور آيت‌الله على خامنه‌اى در مسجد ابوذر و «نگرانى از وخامت حال» او اشاره كرده و مى‌نويسد كه آيت‌الله بهشتى پس از انفجار دفتر حزب جمهورى اسلامى به وى گفته است: «تو برو، آنجا واجب‌تر است و ما اينجا را اداره مى‌كنيم.»

در انفجار دفتر اين حزب در ميدان سرچشمه تهران شمارى از مقام‌هاى برجسته جمهورى اسلامى از جمله آيت‌الله بهشتى، رئيس شوراى عالى قضايى، و ۲۷ نماينده مجلس كشته شدند.

جمهورى اسلامى ايران اين انفجار را به سازمان مجاهدين خلق نسبت داد كه در اين زمان دست به مبارزه مسلحانه عليه نظام جمهورى اسلامى زده بود.

اكبر هاشمى رفسنجانى مى‌گويد كه روزى به آيت‌الله بهشتى گفته است: «سيد! با اين همه تهمت و توهين چه مى‌كنى؟ خنديد و گفت: آسيا به نوبت!»

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام كه در سال‌هاى اخير هدف حملات شديد هواداران دولت قرار گرفته است مى‌گويد: «اينک از آن روزها ۲۹ سال مى گذرد، ۲۹ سالى كه اوراق دفترش هر روز حادثه‌اى را در سينه خويش دارد...دشمنان هستند اما رنگ عوض كرده‌اند. هنوز در كيش و كمان دشمنى خويش تيرهاى توهين و تهمت و دروغ را دارند كه هر از گاهى چشم بسته و چشم باز مى‌اندازند.»

رئيس مجلس خبرگان در نوشته خود در انتقادى غير مستقيم از شرايط سياسى فعلى ايران اظهار عقیده کرده است: «مشفقانه‌ترين انتقادها را بر نمى‌تابيم و نقشه‌هاى شوم دشمنان دوست‌نما را در نمى‌يابيم. نفاق را صداقت، توهين را صراحت، دروغ را درايت، تهمت را شجاعت و شعار را بصيرت مى‌دانيم. اما در اين آشفته بازار، انقلاب اسلامى... آن عزيزى است كه "گر نگه دار وى آن است كه من مى‌دانم/شيشه را در بغل سنگ نگه مى‌دارد.»

آقاى رفسنجانى از يكسال پيش در سخنرانى‌ها و در نامه‌اى كه خطاب به آيت‌الله خامنه‌اى، رهبر جمهورى اسلامى، نوشته است از وضعيت سياسى فعلى ايران و حملات هواداران دولت به او و خانواده اش به شدت انتقاد كرده است.

وى در نامه خود به رهبر ايران كه پيش از برگزارى انتخابات ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ منتشر شد از وى خواست تا «براى رفع فتنه‌هاى خطرناک و خاموش كردن آتشى كه ... دودش در فضا قابل مشاهده است» اقدام مؤثرى انجام دهد و «مانع شعله‌ ورتر شدن اين آتش در جريان انتخابات و پس از آن» شود.

اشاره رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به اظهارات محمود احمدى‌نژاد در مناظره با ميرحسين موسوى در روز ۱۳ خرداد ۸۸ بود كه در جريان آن، رئيس جمهور ايران به اكبر هاشمى رفسنجانى و خانواده وى شديداً حمله و او را متهم كرد كه در صدد ضربه زدن به دولت اوست.

اكبر هاشمى رفسنجانى در دوره‌هاى مختلف گاه به صورت آشكار و گاهى نيز با كنايه از عدم همراهى آيت‌الله خامنه‌اى با او براى مقابله با محمود احمدى‌نژاد گلايه كرده و در نامه خود گفته است: «انتظار من و همه دلسوزان واقعى نظام اين بود كه رهبرى عكس‌العمل نشان دهند.»

اين انتقادها در حالى مطرح مى‌شود كه رهبر جمهورى اسلامى در خطبه‌هاى نمازجمعه روز ۲۹ خرداد سال ۸۸ گفته بود كه «نظر آقاى رئيس جمهور به نظر بنده نزديک‌تر است.»