«حکمتیار در افغانستان آتش بس نداده است»

حکمتيار که از اسلامگرايان تندرو و ضد غرب به شمار می رود در دوران مبارزه عليه اشغال شوروی تحت حمايت های آمريکا و پاکستان قرار داشت و از آنها کمک دريافت می کرد.

یک سخنگوی گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان در گفت وگو با رادیو فردا خبر توقف فعالیت های خشونت آمیز آن حزب علیه دولت حامد کرزی را «بی پایه» خواند و آن را تکذیب کرد.


روز پنج شنبه خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که گلبدین


حکمتيار از رهبران برجسته شورشيان در افغانستان در بيانيه ای اعلام کرده است که از عمليات مسلحانه عليه دولت دست خواهد کشيد.

اما هارون زرقون، از سخنگویان گلبدین حکمتیار به رادیو فردا گفت: «ما صدور چنین اطلاعیه ای را رد می کنیم و آقای حکمتیار آن را منتشر نکرده است.»


وی افزود: «ما جهاد را در افغانستان واجب می دانیم چرا که این کشور اشغال شده است.»


وی مدعی شد که «این بیانیه توسط شبکه اطلاعاتی آمریکا، سیا، و دیگر شبکه های اطلاعاتی منتشر شده است.»



در بیانیه ای که منسوب به آقای حکمتيار بود گفته شده بود: «نيروهای حزب اسلامی برادر کشی و ويرانی کشور را متوقف کرده و فعاليت سياسی را برگزيده اند، چرا که بر اين باورند آمريکايی ها همانند بريتانيايی ها و روس ها سرانجام افغانستان را ترک خواهند کرد.»

در این بیانیه همچنین آمده بود: «اکنون ما برای ايجاد يک نظام اسلامی و آغاز تلاش های سياسی خود در مسير فراهم ساختن يک زندگی آرام و صلح هميشگی برای مردمان مسلمان خود متحد هستيم.»


با پايان اشغال افغانستان توسط شوروی و سقوط حکومت کمونيستی نجيب الله، گلبدين حکمتيار برای دوره کوتاهی در اوايل دهه ۱۹۹۰، نخست وزير مجاهدين افغانستان شد و در این دوره بود که اين کشور درگير جنگ داخلی شد.

نيروهای حکمتيار که شمار زيادی از افراد طالبان را نيز در بر می گيرند در ماه های اخير به دليل مشکلات مرزی با پاکستان، حملات چندانی نداشته اند.


حکمتيار که از اسلامگرايان تندرو و ضد غرب به شمار می رود، در دوران مبارزه عليه اشغال شوروی تحت حمايت کشورهای آمريکا و پاکستان قرار داشت و از آنها کمک دريافت می کرد.


با پايان اشغال افغانستان توسط شوروی و سقوط حکومت کمونيستی نجيب الله، گلبدين حکمتيار برای دوره کوتاهی در اوايل دهه ۱۹۹۰، نخست وزير مجاهدين افغانستان شد و در این دوره بود که اين کشور درگير جنگ داخلی شد.


در جريان اين درگيری ها بخش های زيادی از شهر کابل که در دوران اشغال آسيب نيز ديده بودند، توسط نيروهای حکمتيار با راکت مورد حمله قرار گرفته و ويران شدند.


آقای حکمتيار به دنبال سقوط کابل توسط طالبان به ايران پناهنده شد، اما مقامات ايرانی در سال ۲۰۰۲ وی را وادار کردند تا ایران را ترک کند.


بازگشت آقای حکمتيار به افغانستان نگرانی های زيادی در اين کشور برانگيخت و نيروهای تحت حاکميت وی ضمن همراهی با نيروهای طالبان و القاعده عليه دولت حامد کرزای و نيروهای بين المللی به رهبری آمريکا وارد جنگ شدند.


وی پيشتر ادعا کرده بود نيروهايش کمک کردند که اسامه بن لادن، رهبر تحت تعقيب القاعده، بتواند از کوه های تورا بورا که تحت محاصره ارتش آمريکا بود بگريزد.