سرمایه گذاری ۵۰۰ ميليون دلاری ایران و چین در کوبا

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری اسلامی ایران و رائول کاسترو، رهبر موقت و وزیر دفاع کوبا

يک روزنامه وابسته به حزب کمونيست کوبا اعلام کرد که ايران و چين، ۵۰۰ ميليون دلار در صنعت حمل و نقل ريلی اين کشور سرمايه گذاری می کنند.


خورخه لوئيس سيررا، وزير امور حمل و نقل کوبا به این روزنامه گفت: «کوبا يکصد لوکوموتيو از چين و ۵۵۰ واگن باری و ۲۰۰ واگن مسافربری از ايران خريداری خواهد کرد.»


وی افزود: «قصد ما بر اين است که تصوير موجود از سيستم حمل و نقل ريلی کشور که غير کارآمد و با تاخير است را تغيير دهيم.»


به گفته اين مقام کوبايی قرار است که محموله های سفارش شده در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ در اختيار اين کشور قرار گيرد.


ايران از زمان روی کار آمدن محمود احمدی نژاد روابط اقتصادی و سياسی خود را با کشورهای دارای ايدئولوژی سوسياليستی و کمونيستی آمريکای لاتين به شدت گسترش داده است.


سفر مقامات بلندپايه ونزوئلا، بوليوی، نيکاراگوا و کوبا به ايران ظرف سه سال گذشته و ديدارهای متعدد رييس جمهوری اسلامی ايران از اين کشورها سبب عميق شدن روابط ميان آنها شده است و تهران تعهد کرده است که پروژه های مختلف اقتصادی را در کشورهای آمريکای لاتين به اجراء درآورد.

سفر مقامات بلندپايه ونزوئلا، بوليوی، نيکاراگوا و کوبا به ايران ظرف سه سال گذشته و ديدارهای متعدد رييس جمهوری ايران از اين کشورها سبب عميق شدن روابط ميان آنها شده است و تهران تعهد کرده است که پروژه های مختلف اقتصادی را در کشورهای آمريکای لاتين به اجراء درآورد.


ايران تعهد کرده است که در ونزوئلا يک ميليارد دلار سرمايه گذاری کند و در پروژه های ساختمان سازی در نيکاراگوا برای ساخت ده هزار واحد مسکونی نیز مشارکت کند.


در مقابل اين کشورها متعهد شده اند که به ايران کالاهايی چون موز، قهوه و گوشت صادر کنند.


مشارکت ايران در پروژه های متعدد از صنعت ساختمان سازی گرفته تا احداث کارخانه های مونتاژ خودرو با انتقادهای داخلی و خارجی به ويژه از سوی اسراييل و آمريکا رو به رو شده است.


منتقدين اقتصادی و سياسی محمود احمدی نژاد در ايران به نيازهای فوری ایران برای سرمايه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی در داخل اشاره می کنند که هم اکنون با کمبود منابع مالی روبرو هستند.


واشينگتن و تل آويو نيز نگران هستند که نفوذ ایران در آمريکای لاتين منجر به ايجاد پايگاه های عمليات خرابکارانه در اين کشورها شود که می تواند منافع آنها را تهديد کند.


صنعت حمل و نقل غير کارآمد


موضوع بهبود وضعيت حمل و نقل يکی از برنامه های در دستور کار رائول کاسترو، رهبر موقت کوبا است که ۱۸ ماه قبل بر سر کار آمد.


کوبا در سه سال گذشته بيش از يک ميليارد دلار صرف بهبود سيستم حمل و نقل خود کرده است که يکی از بزرگترين سرمايه گذاری های انجام شده در اين کشور از زمان سقوط شوروی سابق در اوايل دهه ۱۹۹۰ است.


در حال حاضر اتوبوس های وارداتی از چين سبب بهبود سيستم حمل و نقل فعال ميان شهرهای کوبا شده است. اما سفر با قطار از هاوانا، پايتخت، به شهر سانتياگو در شرق کوبا که ۸۷۰ کيلومتر فاصله دارد يک روز کامل طول می کشد.


چين و ايران خطوط اعتباری برای خريد تجهيزات حمل و نقل توسط کوبا را افزايش داده اند و ونزوئلا، متحد اصلی اين کشور نيز در اين زمينه همکاری می کند.