پنج شنبه، گزارش بوش درباره عراق منتشر می شود

جرج بوش در حال حاضر با فشارهای زيادی بويژه از سوی دمکرات ها روبرو شده است تا برنامه ای برای خروج سربازان آمريکايی از عراق اعلام کند.

انتظار می رود جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا در گزارشی مقدماتی که روز پنج شنبه درباره عراق ارائه خواهد کرد، اعلام کند که دولت عراق، پيشرفت اندکی برای برقراری امنيت در اين کشور داشته است.


ارائه گزارش رييس جمهوری آمريکا همزمان شده است با انتقادهايی که اخيرا از سوی هواداران وی در حزب جمهوريخواه صورت می گيرد.


کاخ سفيد در حال حاضر با فشارهای زيادی به ويژه از سوی دموکرات ها رو به رو شده است تا برنامه ای برای خروج سربازان آمريکايی از عراق اعلام کند، ولی جرج بوش تاکنون با ارائه يک جدول زمان بندی در اين زمينه موافقت نکرده است.


براساس گزارش روزنامه های نيويورک تايمز و واشينگتن پست که از مقامات آمريکايی نقل و قول کرده اند، ارزيابی ها بيانگر آن است که پيشرفت در برنامه امنيتی عراق در نزديک به نيمی از ۱۸ مورد تعيين شده از سوی کنگره، راضی کننده است.


روزنامه واشينگتن پست در عين گزارش داده است که در هشت مورد ديگر از محورهای مد نظره کنگره، پيشرفت ها کافی نبوده است.


به نظر می رسد که گزارش آقای بوش نشان دهد که دولت نوری المالکی در ارتباط با برخی اهداف عينی از جمله مقابله با خشونت های فرقه ای، موافقت بر سر تقسيم درآمدهای نفتی، برنامه ريزی برای انتخابات استانی و تصويب قانون پاکسازی بعثی ها ناکام بوده است.


همچنين انتظار می رود در اين زمينه که نيروهای امنيتی قادر هستند تا کنترل اوضاع را از نيروهای آمريکايی تحويل بگيرند، گزارش جديد موضع مثبتی نداشته باشد.



به نظر می رسد که گزارش آقای بوش نشان دهد که دولت نوری المالکی در ارتباط با برخی اهداف عينی از جمله مقابله با خشونت های فرقه ای، موافقت بر سر تقسيم درآمدهای نفتی، برنامه ريزی برای انتخابات استانی و تصويب قانون پاکسازی بعثی ها ناکام بوده است.

به گفته تحليلگران، دولت بوش در مقابل انتقادهای گسترده در حال خريد زمان است و خواستار آن شده که نمايندگان کنگره تا زمان ارائه گزارش کامل توسط فرماندهان ارتش آمريکا در عراق و ديپلمات های ارشد، آتش بس اعلام کنند.


کاخ سفيد در عين حال می کوشد که انتظارات را از گزارش رييس جمهوری آمريکا پايين نگهدارد.


تونی اسنو، سخنگوی کاخ سفيد، با اعلام اينکه «اين يک گزارش مقدماتی است» تاکيد کرد که گزارش جرج بوش نمی تواند بيانگر موفقيت يا شکست در افزايش نيروها در عراق باشد، چرا که به گفته وی، «آخرين گروه از ۲۸ هزار نيروی اضافی آمريکايی تنها دو هفته پيش وارد عراق شدند.»


در حالی که جمهوريخواهان نگرانی خود را از جنگ عراق که می تواند بر انتخابات رياست جمهوری سال ۲۰۰۸ تاثيرگذار باشد، پنهان نمی کنند برخی از متحدان موثر رييس جمهوری آمريکا چون ريچارد لوگار، سناتور اينديانا ، معيارهای حزبی خود را در انتقاد کردن کنار گذاشته اند.


جرج بوش برای آرام نگهداشتن جمهوريخواهان با رهبران اين حزب ديدار و برخی از جزئيات گزارش مقدماتی خود را اعلام کرده است.


يک مشاور جمهوريخواهان در اين زمينه می گويد: «اخبار خوبی در اين گزارش هست ولی برخی خبرها نيز زياد خوب نيستند.»


کنگره آمريکا در ماه مه ، موافقت کرد تا بودجه جنگ را تصويب کند ولی از رييس جمهوری آمريکا خواست تا روز ۱۵ ژوئیه و سپس ۱۵ سپتامبر اعلام کند که عراقی ها تا چه ميزان در عمل به وعده های سياسی خود موفق بوده اند.


شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا از ارائه اين گزارش در روز پنج شنبه خبر داده و اين درحالی است کاخ سفيد می گويد که گزارش آقای بوش احتمالا روز پنج شنبه يا جمعه منتشر می شود.