سفر هشت روزه پرویز مشرف به کشورهای اروپایی

آقای مشرف از دو ماه پیش که سوگند ریاست جمهوری یاد کرد تحت فشارهای زیاد داخلی قرار داشته و انتظار می رود در اروپا با انتقادهایی نیز روبرو شود.

پرویز مشرف، رییس جمهوری کشور بحران زده پاکستان برای انجام دیداری هشت روزه از اروپا وارد بروکسل، پایتخت بلژیک و مقر اتحادیه اروپا شد.


رییس جمهوری پاکستان در طول سفر خود، روز دوشنبه در بروکسل با خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و چند تن دیگر از نمایندگان ارشد این اتحادیه دیدار خواهد کرد.


وی همچنین قرار است در برابر کمیسیون سیاست خارجی اتحادیه اروپا سخنرانی کند.


آقای مشرف سپس برای ملاقات با نیکلا سرکوزی، رییس جمهوری فرانسه به پاریس خواهد رفت.


روستای داووس سوییس میزبان بعدی پرویز مشرف خواهد بود. سالانه صدها تن از نمایندگان سیاسی و اقتصادی از کشورهای مختلف در این روستا گرد هم می آیند تا درباره تحولات مهم سیاسی و اقتصادی جهان گفتگو کنند.


آقای مشرف پس از شرکت در این اجلاس سفر سه روزه ای هم به لندن خواهد داشت تا با گوردون براون، نخست وزیر و نمایندگان بخش اقتصاد بریتانیا ملاقات کند.


به گفته کارشناسان رییس جمهوری پاکستان در طول این سفر پر برنامه علاوه بر تلاش برای جلب حمایت اقتصادی اروپا، خواهد کوشید تا وجهه مخدوش شده اش را ترمیم کند.


به گفته کارشناسان رییس جمهوری پاکستان در طول این سفر پر برنامه علاوه بر تلاش برای جلب حمایت اقتصادی اروپا، خواهد کوشید تا وجهه مخدوش شده اش را ترمیم کند.

از دو ماه پیش که پرویز مشرف برای دومین بار به عنوان رییس جمهوری پاکستان سوگند یاد کرده، این نخستین بار است که وی به خارج سفر می کند.


آقای مشرف در این مدت با فشارهای زیادی در داخل روبرو بوده است.


شورش حقوقدانان پاکستانی در پی اخراج تعدادی از قضات دادگاه عالی پاکستان که قصد داشتند انتخاب مجدد مشرف به عنوان رییس جمهوری را غیرقانونی اعلام کنند، ترور بی نظیر بوتو، رهبر حزب مردم پاکستان و شورش هواداران وی در سرتاسر کشور از جمله بحران هایی بوده که آقای مشرف در ماه های اخیر با آن روبرو بوده است.


مساله دلیل مرگ و عاملان ترور خانم بوتو تا به امروز نیز در هاله ای از ابهام قرار دارد.


به گفته کارشناسان همین امر سبب خواهد شد تا رییس جمهور پاکستان در سفر خود به اروپا با پرسش های ناخوشایندی از سوی سیاستمداران و روزنامه نگاران اروپایی روبرو شود.


پرویز مشرف از متحدان اصلی ایالات متحده در جنگ علیه ترور به حساب می آید. ولی در پی بحران های اخیر در پاکستان برخی از سیاستمداران و رسانه های اروپایی از وی به شدت انتقاد کردند و از ایالات متحده خواستند تا دست از حمایت از وی بردارد.