خشک شدن زاينده رود؛ کمبود آب در ۱۵ شهر استان اصفهان

این دومین بار ظرف سال های اخیر است که رودخانه زاینده رود خشک می شود.(عکس: فارس)

همزمان با انتشار گزارش هايی از خشک شدن رودخانه زاينده رود در اصفهان مسئولان محلی اعلام کردند که ۱۵ شهر استان اصفهان با کاهش و کمبود ذخاير آب روبرو هستند.


مدير عامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفته است که ذخيره آب پشت سد زاینده رود در سال جاری با ۶۴۰ ميليون متر مکعب نسبت به سال گذشته دو برابر کاهش داشته است.


محمد رضا فخرايی افزود که ذخيره آب پشت سد زانده رود در سال گذشته يک ميليارد و ۳۴۰ ميليون متر مکعب بود و امسال با بروز پديده خشکسالی در استان اصفهان، ۱۵ شهرستان با کاهش و کمبود ذخاير آب مواجه شده اند.


در همين حال، گزارش های رسيده حاکی است که کاهش چشمگير بارش در استان اصفهان، ميزان ورودی آب به بستر رودخانه زاينده رود و ذخيره سدهای اين استان، اصفهان را با بحران جدی روبرو کرده است.


يک مسئول محلی گفته است که ايستگاه های اندازه گيری در استان اصفهان امسال کاهشی ۸۰ درصدی را در ميزان بارش باران ثبت کرده اند.


پديده خشکسالی همراه با مصرف بالای آب در زمين های ابتدای رودخانه زاينده رود سبب شده است که بستر اين رود در شهر اصفهان کاملا خشک شده و مردم به عبور و مرور از آن بپردازند.

پديده خشکسالی همراه با مصرف بالای آب در زمين های ابتدای رودخانه زاينده رود سبب شده است که بستر اين رود در شهر اصفهان کاملا خشک شده و مردم به عبور و مرور از آن بپردازند.


بروز پديده خشکسالی در رودخانه زاينده رود و جاری شدن نفت در آن که فروردین ماه گذشته رخ داد سبب انتشار بوی نامطبوع در فضای اطراف اين رودخانه شده است.


ابوالفضل قربانی، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفته است که شهرداری برای برطرف کردن بوی بد اين رودخانه تلاش های گسترده ای را آغاز کرده است اما لازمه اين کار جاری شدن آب از قسمت بالا دست رودخانه به قسمت پايين دست است.


وی افزوده است: «صرفه جويی تنها راه حلی است که در حال حاضر می توان با استفاده از آن به حيات دوباره زاينده رود اميدوار بود.»


رودخانه زاینده رود که نقش مهمی در بافت اجتماعی و اقتصادی اصفهان دارد پیش از این نیز یکبار خشک شده بود ولی در بیشتر اوقات با کمبود آب روبرو بوده است.


زاينده رود بزرگترين رودخانه مرکزی ايران به شمار می رود و آب تونل کوهرنگ و چشمه ديمه دو سرچشمه اصلی آن هستند.


اين رودخانه يکی از جذابيت های شهر اصفهان محسوب می شود که پل های تاريخی «سی و سه پل» و «خواجو» و « الله وردی خان» بر روی آن بنا شده است. این رودخانه پس از طی مسیری ۴۰۰ کیلومتری به تالاب «گاو خونی» می ریزد.