رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی میگوید، رییسجمهوری آمریکا به او در مورد حمایت از راهکار دو دولت فلسطینی- اسرائیلی اطمینان داده است.
به گزارش رسانههای فلسطینی، محمود عباس روز دوشنبه ۲۳ اسفند در یک سخنرانی در رامالله، به گفتوگوی تلفنی خود با دونالد ترامپ اشاره میکرد.
بر اساس بیانیه کاخ سفید، آقای ترامپ بیستم اسفند در نخستین تماس تلفنی با محمود عباس، ضمن دعوت رسمی از او برای سفر به آمریکا، در مورد صلح اسرائیلی- فلسطینی با او گفتوگو کرد.
رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی در سخنرانی روز دوشنبه خود گفت، دونالد ترامپ در آن مکالمه بر «تعهد کامل» بر راهکار تشکیل دو دولت تاکید کرد.
وی این را نیز گفت که «به زودی» به کاخ سفید میرود تا روند صلح را برای تحقق این راهکار پیش ببرد.
به گفته آقای عباس، طرح صلح عربی و قطعنامههای شورای امنیت باید ضامن راهکار تشکیل دو دولت و تحقق صلح و ثبات باشد.
وی در مکالمهاش با رییسجمهوری آمریکا، «آمادگی خود را برای همکاری با دولت آمریکا در راه صلح» به آگاهی دونالد ترامپ رسانده بود.
تاریخ سفر محمود عباس به آمریکا تعیین یا اعلام نشده است.
دونالد ترامپ در دیدار ماه گذشته خود در کاخ سفید با بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل گفت، این سرزمین چه یک کشور برای اسرائیلیها و فلسطینیها باشد، چه دو کشور، هر راه حلی که مورد رضایت طرفین باشد، از سوی دولت او نیز حمایت خواهد شد.
آقای ترامپ در حالی این سخنان را بیان داشت که همه دولتهای پیشین جمهوریخواه و دمکرات آمریکا از سال ۲۰۰۲ از راهکار تشکیل دو دولت حمایت کرده بودند.
استقلال کشور فلسطین در جوار «اسرائیل با مرزهای امن» اساس «نقشه راه» ارائه شده از سوی جرج بوش رییسجمهوری اسبق آمریکا در سال ۲۰۰۲ بود.
از همان زمان نیز طرح صلح عربی بر اساس ابتکار عربستان که دو بار در اتحادیه عرب به تصویب رسید، صلح و مناسبات کامل میان فلسطینیها و همه کشورهای عرب با اسرائیل را در برابر استرداد زمینهای فلسطینیان پیشنهاد کرده است.
امسال پنجاه سال از تسلط اسرائیل بر اراضی کرانه باختری میگذرد. فلسطینیان با حمایت بخشهایی از جامعه جهانی، تاکید دارند کشور عربی به پایتختی شرق بیتالمقدس باید در کرانه باختری و غزه برپا شود.
آقای نتانیاهو به تازگی پیشنهاد کرد، کشور مستقل فلسطینی ابتدا در باریکه غزه تشکیل شود؛ جایی که اسرائیل از ۱۲ سال پیش آن را ترک کرده است.
نتانیاهو گفت، اگر فرمول کشور فلسطین در غزه موفق باشد، میتوان آن را به کرانه باختری نیز گسترش داد.
اما دولت اسرائیل با استفاده از نزدیکی بیشتر در مناسبات خود با دولت ترامپ، بعد از هشت سال تنش در مناسباتش با دولت پیشین آمریکا، در صدد گسترش ساختوسازها در کرانه باختری و شرق اورشلیم برآمده است.
از جانب دیگر، وزارت خارجه آمریکا هفته گذشته اسرائیل را به «شکیبایی» در ساختوسازها فرا خواند.
رسانههای اسرائیلی و فلسطینی خبر دادهاند که دولت ترامپ یکی از مشاوران خود در امور اسرائیلی- فلسطینی را به نام جیسون گرینبلات به منطقه اعزام کرده که او روز دوشنبه ۲۳ اسفند در اورشلیم با رییسجمهوری و نخستوزیر اسرائیل و سپس روز سهشنبه در رامالله با محمود عباس دیدار میکند.
همزمان، خشونتهای تازهای در منطقه رخ داده است.
پلیس اسرائیل میگوید بامداد دوشنبه یک مهاجم فلسطینی که دو افسر اسرائیلی را تعقیب کرده بود، وارد یک اتاق بین راهی متعلق به پلیس شد و با غافلگیر کردن این دو افسر، آنها را با ضربات چاقو مورد حمله قرار داد.
دو افسر پلیس زخمی شده و مهاجم به نام ابراهیم مطر، از اعراب ساکن جبلالمکبر، یک روستای فلسطینینشین شرق بیتالمقدس، کشته شد.
رسانههای اسرائیل خبر دادهاند که نیروهای امنیتی این کشور چهار تن از بستگان این فلسطینی، از جمله برادر او را برای آگاهی از اینکه آیا از قصد مهاجم آگاهی پیشاپیش داشته اند یا نه، دستگیر کردند.
این در حالی است که در خشونتهای خیابانی فلسطینیها علیه نظامیان و غیرنظامیان اسرائیلی که از شهریور ۱۳۹۴ شروع شد و تا مدتی قبل ادامه یافته بود، اندکی آرامش برقرار شده بود.
این خشونت در حالی رخ داد که به خاطر عید پوریم، هر نوع رفتوآمد فلسطینیها به اسرائیل تا آخرین ساعت دوشنبه منع شده بود.