وزیر دفاع آمریکا روز سهشنبه پنجم آبان گفت این کشور حملات هوایی خود علیه گروه «خلافت اسلامی» در عراق و سوریه را تشدید خواهد کرد و احتمالا بر ابعاد عملیات زمینی علیه این گروه نیز خواهد افزود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اشتون کارتر در جلسه کمیسیون دفاعی مجلس سنا گفت: «ما در حمایت از موتلفان خود در حملههای مناسب علیه گروه داعش و همين طور در عملیات هوایی و حمله مستقیم زمینی به این گروه تردید نخواهیم کرد».
ارتش آمریکا در گذشته نیز عملیات ضربت ویژهای را در خاک سوریه انجام داده است.
وزیر دفاع آمریکا مشخص نکرد که در چه شرایطی نیروهای این کشور به طور مستقل درگیر عملیات زمینی خواهند شد ولی افزود: «هر گاه ما بتوانیم محل دقیق دشمن را شناسایی کنیم آنها در تیررس ما قرار خواهند داشت».
توضیحات وزیر دفاع آمریکا نشان دهنده یک تغییر تاکتیکی در شیوه مبارزه با گروه «خلافت اسلامی» است. حملات هوایی آمریکا تاکنون روی شهر رقه سوریه که مرکز خلافت خودخوانده این گروه است و یا شهر رمادی مرکز استان انبار در عراق متمرکز بوده است. سخنان او را می توان پذیرش این نکته تلقی کرد که حملات هوایی آمریکا تاکنون در شکست دادن این گروه موثر نبوده است.
اشتون کارتر گفت آمریکا با استفاده از هواپیماهای بیشتر خود و کشورهای ائتلافی حملات هوایی به گروه «خلافت اسلامی» را تشدید خواهد کرد. توضیحات وزیر دفاع آمریکا در مورد تغییر در تاکتیکهای این کشور همزمان با تداوم حملات هوایی روسیه مطرح میشود.
با وجودی که روسیه و آمریکا هر دو با گروه «خلافت اسلامی» میجنگند دولت روسیه حامی رژیم بشار اسد است ولی در مقابل آمریکا خواستار کنارهگیری اوست.
برخی از قانونگذاران جمهوریخواه معتقدند که دولت باراک اوباما به اندازه کافی علیه رژیم بشار اسد اقدام نکرده است.
وزیر دفاع آمریکا افزود: «حملات آمریکا و متحدانش همزمان با بهبود کار اطلاعاتی ما روی اهداف مهم و با ارزش و تاسیسات نفتی در کنترل این گروه متمرکز خواهد شد که در تامین منابع مالی آن نقش مهمی دارد».
آقای کارتر افزود: برای ادامه فشار به شهر رقه، آمریکا از گروههای مسلح میانهرو حمایت خواهد کرد که تاکنون در اطراف این شهر پیشرویهایی داشتهاند. به گفته او برخی از این گروهها به ۵۰ کیلومتری رقه رسیدهاند.
او همچنین گفت که آمریکا نیروهای شورشی سوری را که علیه گروه «خلافت اسلامی» میجنگند و همین طور اردن را که بخشی از ائتلاف بینالمللی است و ارتش آن کشور پروازهای تجسسی را انجام میدهد، تقویت خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر دفاع آمریکا از شکست طرح واشینگتن برای آموزش و تسلیح شورشیان میانهرو سوریه اظهار تاسف کرد.
او گفت که در روش جدید، آمریکا با فرماندهان مورد تایید گروههای شورشی که هم اکنون در حال مبارزه با گروه «خلافت اسلامی» هستند همکاری خواهد کرد و علاوه بر کمکهای آموزشی و تسلیحاتی با عملیات هوایی نیز از آنها حمایت خواهد کرد.
وزیر دفاع آمریکا افزود: «اگر این اقدامات به شکلی که ما میخواهیم عملی شوند قلمرو تحت کنترل داعش به مرور محدودتر شده و امکان ضربه زدن به آن برای ما افزایش خواهد یافت».
بخش دیگری از راهکارهای جدید وزارت دفاع آمریکا کمک به حکومت عراق برای تجهیز نیروهای مسلح خود از جمله آموزش و بسیج جنگجویان سنی برای مبارزه با گروه داعش در استان انبار است.
آقای کارتر گفت به موازات پیشرفت عراق در بسیج و سازماندهی نیروهای مسلح خود آمریکا به ارسال اسلحه و تجهیزات و حمایت هوایی از آنها ادامه خواهد داد.
او افزود: «با این همه حکومت و نیروهای مسلح عراق برای تضمین پیروزیهای خود و حفظ مناطق تصرف شده باید اقدامات مشخصی را به اجرا بگذارند».
اعضای جمهوریخواه کمیته امور دفاعی مجلس سنا از راهکارهای جدید وزارت دفاع به شدت انتقاد کردند.
لیندزی گراهام سناتور جمهوری خواه با اشاره به حضور روسیه، ایران و حزبالله که از رژیم بشار اسد حمایت میکنند بارها از وزیر دفاع و رییس ستاد ارتش پرسید که آیا هدف از این استراتژی جدید سرنگون کردن بشار است؟
وزیر دفاع آمریکا در پاسخ گفت: روش دولت آمریکا برای برکناری رژیم سوریه اساسا اقدامات سیاسی بوده است.
رییس ستاد ارتش آمریکا نیز گفت: «فکر میکنم در حال حاضر تعادل قوا در سوریه به نفع بشار اسد است».