وزیر امور خارجه چین میگوید که پکن بیشترین هزینه را بابت دور جدید تحریمهای سازمان ملل علیه کره شمالی پرداخت میکند چرا که روابط اقتصادی نزدیکی با پیونگ یانگ دارد ولی کشورش همیشه قطعنامهها را اجرا کرده است.
شورای امنیت سازمان ملل روز شنبه هفته جاری به اتفاق آراء تحریمهای جدیدی علیه کره شمالی به دلیل ادامه آزمایشهای موشکیاش وضع کرد که میتواند درآمد ناشی از صادرات سه میلیارد دلاری سالانه این کشور را به یک سوم کاهش دهد.
وانگ یی، وزیر خارجه چین، روز سهشنبه ۱۷ مرداد در یک نشست امنیت منطقهای در مانیل، پایتخت فیلیپین، گفت: قطعنامه جدید، مخالفت چین و جامعه بینالمللی را با ادامه آزمایشهای موشکی کره شمالی نشان داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وی افزود: «با توجه به رابطه سنتی اقتصادی چین با کره شمالی، این پکن است که هزینه اجرای قطعنامه روی دوش آن میافتد».
وزیر خارجه چین در عین حال گفت: «ولی در راستای حفاظت از نظام عدم اشاعه هستهای و صلح و ثبات در منطقه، چین پیش از همه، کاملا و با قاطعیت موارد مطروحه در این قطعنامه را به طور مناسب اجرا میکند».
پکن که تنها متحده عمده کره شمالی به شمار میرود، مرتبا اعلام کرده است که متعهد به اعمال قطعنامههای شدید سازمان علیه پیونگ یانگ است، هرچند که یادآور شده است تجارت «عادی» و معمولی با مردم کره شمالی نباید آسیب ببیند.
دور جدید تحریمهای کره شمالی، این کشور را از صادرات زغال سنگ، آهن، سنگ آهن، سرب، خاک سرب و غذاهای دریایی منع کرده است. همچنین کشورها منع شدهاند از اینکه شمار کارگران کره شمالی را در خاک خود افزایش دهند و تشکیل هرگونه شرکت مشترک با کره شمالی یا سرمایهگذاری جدید در شرکتهای مشترک با این کشور ممنوع شده است.
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، روز سهشنبه به شبکه تلویزیونی انبیسی گفت: «کاری که این قطعنامه میکند فرستادن پیامی قوی و واحد است».
وی افزود که واشینگتن منتظر میماند تا این تحریمها اجرایی شوند.
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، از دیگر کشورها به دلیل واکنششان به برنامه موشکی کره شمالی قدردانی کرد.
وی در توئیتی نوشت: «پس از سالها ناکامی، کشورها سرانجام در کنار هم به خطرات نشات گرفته از کره شمالی پاسخ دادند. ما باید سرسخت و قاطع باشیم!»
سفر آمریکا در سازمان ملل میگوید که دولت ترامپ برای برخورد با کره شمالی «همه گزینهها را روی میز خواهد داشت» و گفت که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، «باید فکر کند که اگر بخواهد به ایالات متحده حمله کند، آیا میتواند برنده جنگ باشد؟»
کره شمالی تلاش نکرده است تا برنامهاش برای توسعه موشکهای با امکان حمل سلاح هستهای به منظور هدف قرار دادن آمریکا را مخفی نگه دارد و فراخوانهای بینالمللی برای توقف برنامههای موشکی و هستهایش را نادیده گرفته است.