بر اساس آمار رسمی که کشورهای جهان اعلام کردهاند تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت از مرز پنج میلیون نفر گذشت.
در حالی که اوایل ماه آوریل کانون اصلی شیوع کرونا در کشورهای اروپایی بود، اکنون شمار مبتلایان روزانه در برزیل، روسیه، هند، پرو، شیلی، عربستان و مکزیک بالاترین میزان در جهان بعد از ایالات متحده آمریکا است.
در میان کشورهای اروپایی، بریتانیا بیشترین شمار مبتلایان روزانه به ویروس کرونا را دارد. بعد از کشورهای یاد شده، ایران بیشترین شمار مبتلایان جدید را در جهان دارد.
وزارت بهداشت ایران تاکنون ابتلای ۱۲۷ هزار نفر به کرونا را تایید کرده و گفته است ۷۱۸۳ نفر نیز فوت کردهاند، اما برخی نهادهای داخلی مانند مجلس و رسانهها، شمار مبتلایان و مرگومیر ناشی از آن را بسیار بیشتر از آمارهای رسمی میدانند.
آمریکا با حدود ۱۳ میلیون تست توانسته است که ابتلای بیش از ۱.۵ میلیون شهروند این کشور به کرونا را شناسایی کند که بالاترین رقم در جهان است، اما شمار مبتلایان جدید در ایالات متحده از حدود ۳۰ هزار مورد در روز طی هفتههای گذشته، به حدود ۲۰ هزار مورد در روزهای اخیر کاهش یافته است.
آمریکا با بیش از ۹۳ هزار مورد مرگومیر سهمی ۲۸ درصدی در کل قربانیان ثبت شده در جهان دارد.
در کنار افت تعداد مبتلایان جدید، شمار مرگومیر روزانه در آمریکا نیز طی روزهای گذشته نسبت به هفتههای پیش کاهش نشان میدهد.
بیشتر در این باره: کرونا و سازمان جهانی بهداشت؛ به نام آمریکا، به کام چین؟به نظر میرسد اکنون کانون داغ شیوع کرونا در کشورهای آمریکای جنوبی، روسیه، هند، آفریقا و برخی از کشورهای عربی در خاورمیانه باشد.
برزیل روز سهشنبه بیش از ۱۶ هزار ابتلای جدید را ثبت کرد و این رقم در روسیه بالای ۹ هزار، هند بالای شش هزار، پرو بالای ۴۵۰۰ مورد و شیلی بالای ۳۵۰۰ مورد بود.
بیش از ۲۶ هزار مورد ابتلای جدید در روز گذشته در آمریکلای لاتین ثبت شد که برابر با بیش از یک چهارم کل مبتلایان جدید در جهان بود.
شمار کل مبتلایان در آفریقا نیز به ۹۵ هزار مورد رسیده، اما شمار اندک تستهای کرونا در قاره، خصوصا کشورهای بسیار فقیر آن نشان میدهد که احتمالا شمار مبتلایان واقعی در آفریقا بسیار بیشتر از آن موارد ثبت شده است.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل روز چهارشنبه جامعه جهانی را به کمک مالی، بهداشتی و غذایی به آفریقا فراخواند و گفت این قاره نیاز فوری به ۲۰۰ میلیارد دلار کمک مالی دارد.
چین که خاستگاه ویروس کرونا است، طی روز گذشته تنها شش مورد و در روز جاری نیز پنج مورد ابتلای جدید را گزارش داده است. البته آمارهای این کشور مورد شک بسیاری از کشورها و رسانهها هست و معمولا شفافیت نشان نمیدهد.
اما، ژاپن و کره جنوبی که حتی قبل از ایران موارد ابتلا به کرونا را اعلام کرده بودند در مهار شیوع آن موفق بودهاند. روز گذشته تنها ۱۳ مورد ابتلای جدید در کره جنوبی و ۶۲ مورد در ژاپن گزارش شد. ژاپن روز چهارشنبه گزارشی در این زمینه منتشر نکرده، اما شمار مبتلایان جدید در کره جنوبی ۳۲ مورد بوده است.
به غیر از ایران که ماههاست با کرونا درگیر است، شمار مبتلایان جدید در کشورهایی مانند عربستان، قطر، پاکستان، بنگلادش، کویت و امارات در حال اوج گرفتن است.
عربستان روز سهشنبه ابتلای بیش از ۲۵۰۰ مورد کرونا را ثبت کرد و امروز نیز ۲۷۰۰ مورد جدید را گزارش داد. تاکنون شمار مبتلایان در این کشور به بالای ۶۲ هزار نفر رسیده است.
هند تا لحظه تنظیم این گزارش، موارد ابتلای جدید در روز چهارشنبه را ۱۳۰۰ مورد گزارش داده است.
تا روز چهارشنبه مرگ بیش از ۳۲۵ هزار نفر در جهان به دلیل ابتلا به کرونا ثبت شده است.