نمايندگان دايمی اتحاديه اروپا روز چهار شنبه، ۲۰ دسامبر، در بروکسل تشکيل جلسه می دهند تا با بررسی چهار فصل مذاکرات با ترکيه در زمينه آغاز گفت وگو ها با اين کشور تصميم گيری کنند .
به گزارش شبکه سی ان ان ترک، اين چهار فصل عبارتند از: عملکرد سياسی و صنايع، کنترل مالی، افکار عمومی، فرهنگ و آموزش و پرورش .
برخی اعضای اتحاديه اروپا همانند بخش يونانی نشين قبرس معتقدند که فنلاند، رييس دوره ای اتحاديه اروپا، نمی تواند در فرصت کوتاه باقيمانده مذاکرات با ترکيه را از سر بگيرد و آلمان که روز اول ژانويه ۲۰۰۷ رياست دورهای اتحاديه اروپا را به مدت ۶ ماه برعهده خواهد گرفت، می تواند در اين رابطه اقدام کند.
رياست قنلاند بر اتحاديه اروپا ده روز ديگر به پايان می رسد .
فرانک والتر اشتاين ماير وزير خارجه آلمان بعدازظهر روز سه شنبه، ۱۹ دسامبر، طی کنفرانسی مطبوعاتی در بروکسل خاطر نشان کرد: «ممکن است برخی فصل های مذاکرات با ترکيه مجددأ آغاز شود و برای حل مسئله قبرس نيز مذاکراتی با بخش ترک نشين اين جزيره به عمل آيد«.
اشتاين ماير گفت: «به طور قطعی مذاکرات اتحاديه با ترکيه متوقف نشده و در اين رابطه بار ديگر تصميمات مشترکی را اتخاذ خواهيم کرد«.
ترکيه، اتحاديه اروپا را به سردرگمی و بهانه جويی ناشی از عدم اراده سياسی متهم کرده است .
عبدالله گل، وزير خارجه ترکيه شامگاه سه شنبه گفت:« تصميم اتحاديه اروپا در اجلاس ۱۴ و ۱۵ دسامبر مبنی بر تعليق ۸ ماده از مذاکرات با ترکيه، روابط آنکارا با اتحاديه را وارد فصل جديدی کرد.»
به گفته آقای گل « پروتکل وحدت گمرکی تنها بهانه ای در دست برخی از اعضای اتحاديه است و اين اتحاديه دچار سردرگمی و ضعف اراده سياسی شده است.»
وزير خارجه ترکيه افزود: «مسير و مشی کشور ما واضح است و اتحاديه اروپا اين واقعيت را می داند.»
همچنين ياشار ياکش، ریيس کميسيون هماهنگ کننده مجلس ترکيه با اتحاديه اروپا گفته است: «حتی اگر ترکيه، بنادر و فرودگاه های خود را به روی بخش يونانی نشين قبرس باز کند، اتحاديه اروپا موانع ديگری ايجاد می کند.»
از گزارش رسانه های ترکيه چنين بر می آيد که آنکارا نسبت به نتايج اجلاس امروز نمايندگان اتحاديه اروپا در بروکسل چندان خوشبين نيست .