قاليباف از فيلترينگ سايت‌های اينترنتی دفاع کرد

محمد باقر قاليباف، نامزد انتخابات يازدهم رياست جمهوری، سه شنبه شب در برنامه تبليغات تلويزيونی خود از اعمال فيلترينگ بر سايت‌های اينترنتی دفاع کرد و گفت که «ما نمی توانيم بگوييم همه چيز را بايد رها کرد».

شهردار تهران که اظهاراتش توسط خبرگزاری مهر منتشر شده است، گفته که «اگر انسان وارد يک مکان آلوده شود و از ماسک استفاده نکند حتما دچار آلودگی می شود. در محيط فرهنگی نيز اگر يک جوان در محيط پر گناه باشد حتما آسيب پذير است».

وی با همين رويکرد، از برخی محدوديت‌ها نظير فيلترينگ سايت‌های اينترنتی در ايران دفاع کرده ولی در عين حال گفته است که «نبايستی در اين بحث تنگ نظری و رفتار سليقه‌ای اعمال شود».

اين نامزد اصولگرايان در انتخابات رياست جمهوری تصريح کرده است که «ما نمی‌توانيم بگوييم همه چيز را بايد رها کرد اما کنترل يک ضرورت است. اما گر کسی را می‌خواهيم در جامعه بياوريم و آن را در جامعه رها کنيم بايد به او شنا ياد بدهيم و بعد در دريای مواج رها کنيم».

فيلترينگ شديد سايت های اينترنتی يکی از انتقادهای اصلی کاربران در ايران است که باعث شده است حتی در جستجوهای اينترنتی، کلماتی که به گفته مقام‌های جمهوری اسلامی ايران بار منفی دارند نيز سانسور شوند.

آمارهای غير رسی حاکی از فيلتر شدن بيش از پنج ميليون وب سايت در ايران است و نيروی انتظامی جمهوری اسلامی ايران نيز واحدی با عنوان «فتا» برای رسيدگی به آنچه تخلفات اينترنتی خوانده، راه اندازی کرده است. در هفته‌های اخير و همزمان با آغاز مراحل انتخابات رياست جمهوری يازدهم، بر شدن سانسور سايت‌ها و شبکه‌های اجتماعی افزوده شده است.

آقای قاليباف در ادامه برنامه تلويزيونی خود به انتقاد از نحوه اجرای طرح حذف يارانه ها پرداخته و گفته است که «در طرح هدفمندی يارانه‌ها بخش پرداخت نقدی اجرا شده اما بخش توليد که حامی اشتغال است مورد توجه قرار نگرفته و باعث تورم و کاهش قدرت خريد مردم شده است».

اين نامزد انتخابات گفته است که اگر به مقام رياست جمهوری برسد «حتماً روند هدفمند‌سازی يارانه‌ها ادامه می‌يابد» ولی در «دولت او سهم توليد در حوزه صنعت، کشاورزی و همچنين رعايت کيفيت و استاندارد‌ها اصلاح خواهد شد و قدرت خريد مردم بالا می‌رود».

موضوع مشکلات اقتصادی در سخنرانی ديگر نامزدهای انتخابات رياست جمهوری نيز بازتاب پر رنگی داشته و از جمله غلامعلی حدادعادل در يک برنامه تلويزيونی با حضور کارشناسان، تورم را مشکل اصلی اقتصاد ايران دانسته و گفته است که زمان بندی برای حل آن مشکل است.

به گزارش خبرگزاری مهر، وی اظهار داشته است: «از جمله کارهايی که برای مهار تورم بايد صورت گيرد تثبيت قيمت ارز است. يعنی اين نوسان غيرقابل پيش بينی قيمت ارز اصلا زلزله است در بنای اقتصاد کشور و نمی‌گذارد سنگ روی سنگ بند شود».

سعيد جليلی، ديگر نامزد اصولگرايان در انتخابات يازدهم، درباره اولويت های اقتصادی دولت خود گفته است: «امروز مسائل اقتصادی از مهمترين مسائل کشور است و مردم دغدغه دارند که گرانی و بيکاری آيا حل می شود يا نه؟»

وی بدون ارائه راهکاری در اين زمينه تاکيد کرده است: «هر تصميمی که قرار است گرفته شود بايد با نظر مردم، نخبگان و صاحبان تجارت در آن زمينه همراه باشد».

علی اکبر ولايتی نيز در شهر ری گفته که «برنامه ما واگذاری واقعی اقتصاد به مردم است و تبديل آن از توزيع محور، به توليد محور».

به گزارش خبرگزاری ايسنا، وی تاکيد کرده که «بايد کاری کرد دستورات و بخشنامه های متناقض در عرصه اقتصادی صادر نشود تا اعتماد مردم و فعالان عرصه اقتصادی به دولت احيا شود».

تشديد تحريم‌های بين‌المللی بر ضد جمهوری اسلامی، کاهش فروش نفت، عدم دريافت درآمدهای ارزی و همچنين آنچه «سوء مديريت» دولت محمود احمدی نژاد خوانده شده، به گرانی‌ها و تورم در ايران دامن زده است و موضوع اقتصاد را به محوری ترين موضوع مبارزات نامزدهای انتخاباتی رياست جمهوری در ايران تبديل کرده است.

آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، روز ۱۴ خرداد در آرامگاه آيت‌الله خمينی به همين موضوع اشاره کرد و اقتصاد را «مسئله اصلی کشور» خواند. با اين حال، رهبر ايران از نامزدهای انتخابات خواست تا به گفته او، «وعده‌های غير عملی ندهند».

وی خطاب به نامزدهای انتخابات گفته است: «به گونه‌ای حرف بزنيد که اگر خرداد سال آينده نوار حرف‌های امروز شما را پخش کردند شرمنده نشويد و با بهانه گيری گردن اين و آن نياندازيد».

انتخابات رياست جمهوری ايران قرار است کمتر از ده روز ديگر در ۲۴ خرداد ماه برگزار شود.