ابهام در فيلترينگ سايت «گوگل» در ايران

گوگل، يکی از ده سايت برتر دنيا محسوب می شود.

يک خبرگزاری دولتی ايران می گويد که چندين ساعت پس از ممنوع کردن دسترسی کاربران به سايت گوگل، يکی از ده سايت برتر دنيا، از اين پايگاه اينترنتی رفع فيلتر شده است.


بر اساس گزارش های رسيده از ايران، دسترسی به سايت جستجوگر گوگل و جی ميل که برای ای ميل از آن استفاده می شود از يکشنبه شب در ايران امکان پذير نبود و کاربران با اين پيغام روبرو می شدند که « مشترک گرامی، دسترسی به اين سايت امکان پذير نمی باشد.»


در حالی که خبرگزاری فارس علت اين مسئله را «بروز اشکالات فنی در مرکز فيلترينگ ايران» عنوان کرده است حجت الاسلام حميد شهرياری، دبير شورای اطلاع رسانی کشور روز دوشنبه در گفت وگو با خبرگزاری مهر، رسما فيلترينگ گوگل، جی ميل و چندين سايت ديگر را تاييد کرده بود.


آقای شهرياری در عين حال، از هر گونه اظهار نظر پيرامون دلايل فيلترينگ اين سايت ها خودداری کرد و گفته بود که در آينده توضيحات بيشتری در اين زمينه خواهد داد.



  • بر اساس گزارش سازمان های بين المللی درباره سانسور سايت های اينترنتی، ايران و چين در صدر کشورهای مسدود کننده سايت های سياسی اينترنتی قرار دارند. ايران يکی از ۱۳ کشوری است که گزارشگران بدون مرز از آن به عنوان « دشمن اينترنت» نام برده است.

اين گزارش می افزايد: «همچنين يکی از سرويس دهندگان وبلاگ فارسی نيز در برخی از نقاط کشور فيلتر شده است.»


خبرگزاری مهر اشاره ای به نام اين سرويس دهنده وبلاگ فارسی نکرده است ولی بر اساس اطلاعات دریافتی از ایران، این سرویس دهنده، «بلاگفا» است.


بر اساس گزارش سازمان های بين المللی درباره سانسور سايت های اينترنتی، ايران و چين در صدر کشورهای مسدود کننده سايت های سياسی اينترنتی قرار دارند. ايران يکی از ۱۳ کشوری است که گزارشگران بدون مرز از آن به عنوان « دشمن اينترنت» نام برده است.


در حال حاضر فيلترينگ در ايران تنها به مسدود کردن سايت ها محدود نمی شود بلکه دسترسی به بسياری از وبلاگ های فارسی ميسر نيست و امکان جستجوی واژه هايی چون «حقوق» و «زن» در دنيای اينترنت نيز ممنوع شده است.


شهريور ماه سال گذشته، اسماعيل رادکانی، مدير کل مديريت و پشتيبانی فنی شرکت فناوری اطلاعات گفته بود: به طور متوسط ماهانه حدود ۱۳۰۰ سايت به صورت اتوماتيک از طريق بانک اطلاعاتی نرم افزار پالايش و يا از طريق قوه قضاييه و کميته مصاديق پايگاه های غير اينترنتی، فيلتر می شوند.


به گفته آقای رادکانی، اعلب سايت هايی که فيلتر شده اند، دارای موارد غير اخلاقی بوده اند، ضمن آنکه حدود يکصد سايت خبری، اجتماعی و يا سياسی هم توسط سيستم فيلترينگ مخابرات مسدود شده اند.


در آذر ماه سال ۱۳۸۵ آيين نامه و مقرراتی برای فيلترينگ سايت های اينترنتی از سوی هيات وزيران جمهوری اسلامی از جمله وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوين و به شکل رسمی به اجرا گذاشته شد.


به دنبال تصويب اين آيين نامه و مقرارت، سايت های پرطرفداری مانند يوتيوب ، ويکی پديا و سايت خبری نيويورک تايمز فيلتر شدند.