در ادامه رشته حملات متقابل ارتش اسرائیل و سازمانهای مسلح فلسطینی در غزه که از عصر دوشنبه ۲۱ آبان بار دیگر مناطق جنوبی اسرائیل و باریکه غزه را به حالت شبهجنگی کشانده است، ارتش اسرائیل ایستگاه تلویزیونی «الاقصی» متعلق به حماس را منهدم کرد.
به گزارش خبرگزاریها، اندکی پیش از بمباران مقر تلویزیونی «الاقصی» در شرق جبالیا، برنامه این شبکه قطع شد.
به نظر میرسد که اسرائیل خود خبر بمباران قریبالوقوع را به حماس داده بود تا کارکنان و مجریانش از این ساختمان خارج شوند.
در پی این رخداد، سخنگویان حماس و جهاد اسلامی فلسطین گفتند که هشدار ساعات پیشین خود را عملی کرده و از موشکهایی با برد بیشتر برای ضربه زدن به شهرهای دورتر اسرائیلی استفاده خواهند کرد.
مسئولان شبکه الاقصی نیز گفتهاند که برنامه خود را از نقاطی دیگر در باریکه غزه پخش خواهند کرد.
این در حالی است که سرهنگ رونن منلیس، سخنگوی نظامیان ارتش اسرائیل، دوشنبه شب در توئیتر نوشته بود: «اگر غزه ویران شود، حماس عامل آن است زیرا تلاش برای لطمه زدن به شهروندان، غیرقابل قبول است و ما با قدرت پاسخ میدهیم».
در هفت ساعت نخست بحران بیش از ۳۰۰ راکت از غزه به سوی جنوب اسرائیل شلیک شده بود که ۱۳ اسرائیلی را زخمی و خساراتی به خانههای آنها وارد کرد؛ اکثر آنها دچار شوک روانی شده بودند.
رسانههای اسرائیل لحظه به لحظه از به صدا در آمدن آژیر خطر نزدیک بودن حملات راکتی خبر میدهند و مردم شهرهای اشکلون، سدروت، نتیووت، شهرکهای حومه بئرشبع و بخشهای پیرامون دریای نمک را به رفتن به پناهگاه فرا میخوانند.
همزمان، فلسطینیها تایید کردهاند که در بمبارانهای شامگاه دوشنبه سه فلسطینی در غزه کشته و خساراتی سنگین به این باریکه وارد شد.
تنشهای تازه پس از آن رخ داد که ارتش اسرائیل تایید کرد یک افسر بلندپایهاش یکشنبه شب در «عملیاتی سری» در بخش خان یونس در شرق غزه کشته و یک افسر دیگر زخمی شده است.
ارتش اسرائیل این کشتههای فلسطینی را نیز «خرابکاران عضو شاخههای نظامی» نامید.
تنشهای تازه پس از آن رخ داد که ارتش اسرائیل تایید کرد یک افسر بلندپایهاش یکشنبه شب در «عملیاتی سری» در بخش خان یونس در شرق غزه کشته و یک افسر دیگر زخمی شده است.
ارتش اسرائیل اعلام کرد سرهنگ دوم «میم» که فرمانده یک «یگان عملیاتی ویژه» بوده، هنگام اجرای یک طرح مخفی که اجرای آن با «پیچیدگی هایی روبرو شده» جان خود را از دست داد.
فلسطینیها تایید کردند که در عملیات یگان اسرائیلی، هفت عضو شاخه نظامی حماس، از جمله نور محمد برکه، از فرماندهان شناخته شده یگانهای عزالدین القسام کشته شدند.
حماس در بیانیهای اعلام کرد که هدف اسرائیل ربودن یکی از فرماندهان مهم شاخه نظامی این سازمان بوده و شیخ نورالدین محمد سلامه برکه برای «کمک به خنثی کردن این آدمربایی» به محل شتافت و «شهید شد».
این رخدادها از اهمیت زیادی برخوردار بود، به گونهای که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، سفر به پاریس برای شرکت در آیینهای یکصدمین سال پایان جنگ جهانی اول را نیمه تمام گذاشت و بامداد دوشنبه به اسرائیل بازگشت.
به گزارش رسانههای اسرائیل، نتانیاهو شامگاه دوشنبه در نشستی با آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع، و فرماندهان نظامی ارتش اسرائیل اوضاع در نوار غزه را بررسی کردند.
شرایط شبهجنگی در منطقه در حالی تکرار شده که با موافقت اسرائیل، قطر و مصر، امیرنشین قطر از روز شنبه ۱۹ آبان کار پرداخت حقوق معوقه هزاران کارمند فلسطینی دولت حماس در غزه را آغاز کرد و حماس در برابر، متعهد به آرام کردن تظاهرات در مرزهای غزه و اسرائیل شد.
بنیامین نتانیاهو در روزهای گذشته از موافقت خود با رسیدن ۹۰ میلیون دلار از قطر برای کمک به مردم غزه که میتواند به «امنیت اسرائیل» نیز کمک کند، دفاع کرد.
۱۵ میلیون دلار از این مبلغ توسط یک هیات قطری در روزهای گذشته به این باریکه انتقال یافت.
یحیی سنوار، رهبر داخلی حماس، روز شنبه این کمکها و برخی توافقهای دیگر مانند ایجاد کانال دریایی میان ساحل غزه با قبرس را «رفع حصر» غزه و یک موفقیت برای فلسطینیها نامیده بود.
رخدادهای روز دوشنبه در غزه واکنش ایران را نیز که از حامیان عمده هر دو سازمان حماس و جهاد اسلامی فلسطین محسوب می شود، در پی آورد.
به گزارش رسانههای ایران، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، «ترور» نورالدین برکه و «شهادت جمعی دیگر از مبارزان فلسطینی» توسط اسرائیل را محکوم کرد و خواستار «مداخله فوری مجامع بینالمللی» شد.