هولوکاست و نزاع فلسطینی- اسراییلی

افسران اسراییلی در یکی از بناهای یادبود واقعه هولوکاست در اوکراین شمع روشن می کنند.

همزمان با برگزاری کنفرانسی در انکار هولوکاست (نسل کشی يهوديان) که از روز دوشنبه در تهران آغاز به کار کرده است، يک حقوقدان عرب تابع اسرائيل خود را برای شرکت در اين کنفرانس آماده کرده بود تا از وجود هولوکاست بعنوان "يک حقيقت تاريخی" دفاع کند، اما امکان اين سفر از او سلب شد.


خالد کسائب محاميد، حقوقدان عرب تابع اسرائيل، که مسلمان است و در شهر ناصره در شمال اسرائيل زندگی می کند، از مدتها پيش در خانه خود، يک موزه کوچک برپا کرده که در آن برخی اسناد و مدارک، فيلم ها و عکس های مربوط به رويدادهای دهه های سی و چهل ميلادی در اروپا و نسل کشی يهوديان بدست حکومت هيتلری را گرد آوری کرده است.


آقای خالد کسائب محاميد، اسناد و مدارک، فيلم ها و عکس هائی را که عمدتا ازموزه «يد واشم» امانت گرفته، به زبان عربی ترجمه کرده، و آن را به اعرابی که برای ديدار از اين موزه به خانه او می روند، نشان می دهد و درباره آن توضيح می دهد.


آقای محاميد که کتابی نيز با عنوان «فلسطينی ها و کشور هولوکاست» نگاشته، به اين رخدادها از زاويه ديد فلسطينی های سال ۱۹۴۸ (سال اعلام استقلال اسرائيل) پرداخته است.


اکثر افرادی که از موزه خصوصی و کوچک هولوکاست آقای محاميد در ناصره ديدار می کنند، گروه های دانش آموزان عرب اسرائيلی هستند. آقای محاميد معتقد است که اگر اعراب، بويژه فلسطينی ها واقعيت هولوکاست را انکار کنند، به خود لطمه می زنند.


وی در مصاحبه ای با روزنامه هاآرتص تأکيد می کند که شناسائی واقعيت هولوکاست از سوی اعراب فلسطينی، يک وظيفه ملی است و اگر آنها به انکار کنندگان هولوکاست بپيوندند، چهره خود را به عنوان افرادی واقع نگر که در آرزوی تحقق برپائی کشور فلسطين هستند و آنرا حق خود می دانند، خدشه دار کرده اند.


آقای محاميد معتقد است هر چند هولوکاست نقشی در برپائی کشور اسرائيل و عميق تر شدن ريشه نزاع عربی و اسرائيلی دارد، اما اگر اعراب ، بويژه فلسطينی ها هولوکاست را به خوبی بشناسند، از مبارزه خشونت بار با يهوديان دست خواهند کشيد و اين شناسائی، پتانسيل لازم را برای حل اين نزاع سياسی ديرينه فراهم می کند.


آقای محاميد از اينکه نتوانسته به کنفرانس تهران برود و ديدگاه های خود را بيان کند، ابراز تأسف کرد.