شورشيان حوثی می‌گويند يک پهپاد آمريکايی را در يمن سرنگون کرده‌اند

تصویری از جستجوی افراد محلی در محل سقوط آنچه که لاشه پهپاد آمریکایی خوانده می‌شود در استان ذمار در جنوب غربی یمن.

شورشيان حوثی روز چهارشنبه ۳۰ مرداد ادعا کردند که يک پهپاد آمريکايی را در شمال يمن سرنگون کردند.

همزمان گروه‌های مدافع حقوق بشر اعلام کردند که ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی که با حوثی‌ها می‌جنگد، سال گذشته با بمباران قايق‌های ماهيگيری حداقل ۴۷ ماهيگير يمنی را کشته است.

به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، يحيی ساری، يک سخنگوی نظامی حوثی‌ها در بيانيه‌ای گفت پدافند ضد هوايی اين گروه روز سه‌شنبه ۲۹ مرداد يک پهپاد آمريکايی مدل‌ام کيو ۹ را بر فراز شهر ذمار در شمال يمن بوسيله موشک سرنگون کرده است.

ستاد فرماندهی نيروهای مرکزی آمريکا (سنتکام) در بيانيه‌ای گفت مشغول تحقيق در مورد ادعای حوثی‌ها در رابطه با سرنگونی پهپادی است که «در حريم هوايی مجاز» بر فراز يمن مشغول عمليات بوده است.

سخنگوی (سنتکام) گفت: «ما با صراحت اعلام کرده ايم که اقدامات تعرضی ايران و حمايت آن کشور از شبه‌نظاميان تندرويی نظير حوثی‌ها برای ثبات منطقه و امنيت متحدان ما يک خطر جدی است».

آمريکا در ماه ژوئن اعلام کرد يک پهپاد آمريکايی مدل‌ام کيو ۹ توسط شورشيان حوثی و با کمک ايران سرنگون شده است.

جنگ يمن در سال ۲۰۱۴ با تصرف بخش گسترده‌ای از خاک اين کشور از جمله صنعا، پايتخت توسط شورشيان حوثی آغاز شد. دخالت ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی از بهار ۲۰۱۵ در دفاع از دولت رسمی يمن مانع پيشروی حوثی‌ها در جنوب شده است.

خبرگزاری آسوشيتدپرس می‌افزايد روز چهارشنبه ديده‌بان حقوق بشر اعلام کرد که ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی سال گذشته با بمباران قايق‌های ماهيگيری حداقل ۴۷ ماهيگير يمنی از جمله هفت کودک را کشته است.

اين نهاد که مرکز آن در نيويورک است افزود حدود ۱۰۰ ماهيگير يمنی اکنون در عربستان سعودی زندانی هستند و تعدادی از آنها در دوران بازداشت شکنجه شده‌اند.

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان تاکنون به اين گزارش واکنش نشان نداده است.

ديده‌بان حقوق بشر گفت: «در مورد حملات به قايق‌های ماهيگيری يمنی که شش مورد از آنها در سال ۲۰۱۸ و يک مورد نيز در سال ۲۰۱۶ روی داده با قربانيان، شاهدان منابع مطلع مصاحبه کرده است. قربانيان غيرنظامی اين حملات با آتش سلاح‌های سبک و سنگين کشته شده‌اند».

بر اساس گزارش اين نهاد، ماهيگيران با افراشتن پارچه سفيد و بالا نگاه داشتن دست‌های خود نشان داده بودند که مسلح و خطرناک نيستند. در سه مورد از اين حملات نيروهای ائتلاف به کسانی که در دريا افتاده بودند هيچ کمکی نکرده و بسياری از اين افراد غرق شدند.

به گفته اين نهاد، مقاماتی که دستور اين حملات و شکنجه زندانيان را داده و آن را اجرا کرده‌اند «به احتمال فراوان مرتکب جنايات جنگی شدند».

يکی از مسئولان ديده‌بان حقوق بشر گفت: «حملات دريايی به قايق‌های ماهيگيری نشان می‌دهد که نيروهای ائتلاف علاوه بر کشتن غيرنظاميان بوسيله حملات هوايی بي‌شمار و غيرقانونی خود، در عمليات دريايی نيز غيرنظاميان را می‌کشند».