مالک امپراتوری «ایکه آ» ثروتمندترين فرد اروپايی در جهان

شرکت ایکه آ در سال ۲۰۱۱ چهار ميليارد دلار سود خالص کسب کرد.

اينگوار کمپراد، صاحب امپراتوری بزرگ «ايکه ‌آ» IKEA که نزديک به ۷۰ سال پيش کارش را آغاز کرد ثروتی نزديک به ۴۰ ميليارد دلار اندوخته است که او را در مقام ثروتمندترين فرد در اروپا قرار می‌دهد. به گزارش بلومبرگ، کامپارد يکی از پنج نفر اول ثروتمندان جهان به شمار می‌رود.

شاخص بيليونرهای بلومبرگ نشان می‌دهد که کامپارد با در اختيار داشتن شبکه‌ای از شرکت‌های قانونی که بيش از ۳۰ سال از تاسيس آنها می‌گذرد به اين ثروت دست يافته است. اين ارزيابی بر اساس گزارش مالی «ايکه ‌آ» فراهم شده است.

اين شرکت در سال ۲۰۱۱ چهار ميليارد دلار سود خالص کسب کرد در حالی که سود ناخالص آن ۱۵ ميليارد دلار و فروش آن نزديک به ۳۴ ميليارد دلار بود.

اين آمار با آمار مربوط به هشت شرکت آمريکايی از جمله تارگت کورپ، بد بث اند بياند، پی‌‌ير وان و ويم پلاست با مسووليت محدود که يک شرکت چند مليتی در بمبئی است و نيز شرکت مبلمان رويال در هنگ کنگ مقايسه شده است.

بلومبرگ با مقايسه ارزش روز و نقدينگی اين شرکت‌ها، ارزش ناخالص آنها، ميزان استهلاک و نسبت درآمد اين شرکت‌ها را نيز با يکديگر مقايسه کرده است. در اين مقايسه کوشش شده است شرکت‌هايی به بزرگی «ايکه ‌‌آ» و با ماهيت آن يعنی شرکت‌های فروش مبلمان مورد ارزيابی قرار گيرند.

کمپراد حاضر نشد شخصا در مورد اين گزارش اظهار نظر کند. پر هه گنس، سخنگوی شرکت اينگکا که يک شرکت هلندی و صاحب نزديک به ۹۰ درصد فروشگاه‌های ايکه‌آ در جهان است گفت که اينگوار کامپارد علاقه‌ای به اندوختن مال ندارد و اين از ساختار مالکيت ايکه‌آ روشن است.

کمپراد در سال ۱۹۸۲ سهام ايکه‌آ خود را به بنياد نوآوری‌های معماری داخلی سپرد و هفت سال بعد بنياد ديگری تاسيس کرد و مالکيت نوآوری‌های ايکه‌آ را به اين بنياد سپرد.

خانواده کمپراد در سرمايه‌گذاری‌های خصوصی نيز شرکت دارند و يکی از سه پسر او با نام پتر کامپارد علاوه بر تصدی اين گونه سرمايه‌گذاری‌ها، صاحب چهار فروشگاه بزرگ زنجيره‌ای ايکه‌آ در آسيا است. ايکه‌آ بارها در طول دهه گذشته توسط مستندسازان و رسانه‌ها از جمله مجله «انکاونتر» موضوع بررسی کنجکاوانه قرار گرفته است.

کمپراد در دهه ۱۹۷۰ به دليل قوانين سختگيرانه مالياتی سوئد را ترک کرد. از ديگر ثروتمندان سوئد که اين کشور را به همين دليل ترک کردند هانس راوسينگ در سال ۱۹۸۰ بود.