ایران خواستار «اصلاح» موضع آمریکا در قبال مخالفان بشار اسد شد

حسن فيروز آبادی، ‌ریيس ستاد کل نيروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران.

حسن فيروز آبادی، ‌ریيس ستاد کل نيروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از دولت آمريکا خواسته است تا موضع خود در قبال نيروهای مسلح مخالف بشار اسد که ايران آنها را «تروريست» می خواند، اصلاح کند.

آقای فيروز آبادی در سخنان روز یکشنبه، سوم دی ماه، خود با اشاره به تغيير وزيرامور خارجه آمريکا گفت: «اوباما گزارشات غلطی درباره صحنه سوريه دريافت کرده و دولت آمريکا بايد موضع عجولانه خود درباره حمايت از تروريست های القاعده درسوريه را اصلاح کند.»

وی همچنين تاکيد کرد که «دولت و حاکميت سوريه بر اوضاع مسلط بوده و گروه های مردمی نيز در برابر تروريست ها ايستاده اند.»

این مقام ارشد ایران در بخش ديگری از سخنانش گفت: «دنيا بايد روی واقعيات سوريه چشم های خود را باز کند و فريب اخبار ساختگی رسانه های غربی، عبری و عربی را نخورد.»

اين اظهارات در حالی بیان می شود که هفته گذشته فاروق الشرع، معاون بشار اسد، در مصاحبه ای با روزنامه لبنانی «الاخبار» گفت: «مخالفان نمی‌توانند از راه نظامی پيروز شوند و نبرد را به سود خود پايان دهند. عمليات نيروهای امنيتی و ارتش هم نمی‌تواند پيروزی را برای آن‌ها به ارمغان بياورد.»

در کنفرانس دوستان سوريه هم که چندی پيش در مراکش برگزار شد بيش از ۱۰۰ کشور جهان «ائتلاف ملی نيروهای مخالف و انقلابی سوريه» ‌را به عنوان نماينده مشروع مردم آن کشور به رسميت شناختند.

اين ائتلاف فراگير که بيشتر نيروهای سياسی، شخصيت ها و شبه نظاميان مخالف بشار اسد را در بر می گيرد طرح شش ماده ای ايران را برای بر قراری صلح در سوريه رد کرده است.

در بيانيه ای که جمعه گذشته از طرف رهبری اين ائتلاف منتشر شد طرح صلح ايران تلاشی برای حفظ بشار اسد در قدرت خوانده شده است.

در طرح صلح ايران «توقف فوری اعمال خشونت‌آميز و مسلحانه تحت نظارت سازمان ملل»، «گفت‌وگوهای فراگير به منظور تشکيل يک کميته‌ی آشتی ملی»، «تشکيل مجلس موسسان قانون اساسی» و «برگزاری انتخابات رياست جمهوری» پيشنهاد شده است.

تلاش های کوفی عنان و اخضر ابراهيمی، نمايندگان پيشين و فعلی سازمان ملل و اتحاديه عرب در امور سوريه برای برقراری آتش بس هم تا کنون بی نتيجه مانده و جنگ داخلی در سوريه به شدت ادامه دارد.

حکومت بشار اسد مخالفان مسلح خود را تروريست می خواند و ايران هم از اين موضع بشار اسد حمايت می کند. اما در حاليکه زدوخوردهای مسلحانه به حومه دمشق هم کشيده شده، آقای فيروزآبادی گفته است که پشتيبانی از به گفته او تروريست ها، نسبت به روزهای اول تضعيف شده است.

از سوی ديگر سرگی لاوروف، ‌وزير امور خارجه روسيه، روز شنبه، دوم دی ماه، گفت که جنگ داخلی در سوريه به بن بست رسيده و تلاش های بين المللی برای ترغيب بشار اسد به دست کشيدن از قدرت به شکست می انجامد.

اين در حالی است که چند هفته پيش معاون وزارت خارجه روسيه از احتمال پيروزی مخالفان بشار اسد خبر داده و گفته بود که روسيه برای خارج ساختن شهروندانش از سوريه آماده می شود.

جمهوری اسلامی ايران، ‌حزب الله لبنان و روسيه از معدود حاميان حکومت بشار اسد هستند و تا کنون با درخواست های جامعه جهانی برای قطع کمک ها و حمايت شان از بشار اسد مخالفت کرده اند.

درگیری های سوریه تاکنون بیش از ۴۰ هزار کشته برجای گذاشته است و صدها هزار نفر از مردم این کشور نیز به کشورهای همسایه گریخته و یا در داخل این کشور آواره شده اند.