دستور دولت اسرائیل به ارتش برای «حملات هدفمند» به سران سازمان‌های مسلح فلسطینی

دو و آتش ناشی از حملات هوایی ارتش اسرائیل به ساختمانی در نوار غزه

در سومین روز از بحران جدید میان ارتش اسرائیل و سازمان‌های مسلح فلسطینی، کابینه امنیتی اسرائیل به ریاست بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و وزیر دفاع، به ارتش این کشور دستور داد که «حملات هدفمند» علیه مسئولان سازمان‌های مسلح فلسطینی را از سر بگیرد.

منظور از «حملات هدفمند» علیه «باندهای ترور»، سوء‌قصد به جان سران و فعالان حماس و جهاد اسلامی فلسطین در غزه است.

این نخستین بار پس از جنگ ۵۰ روزه ارتش اسرائیل در غزه در پنج سال پیش است که این کشور این رویه را از سر می‌گیرد.

بحرانی که از ۱۳ اردیبهشت با زخمی شدن یک افسر و یک دختر سرباز اسرائیلی در جریان تظاهرات هفتگی فلسطینیان در مرزهای غزه آغاز شد، بسیار زود به حملات سنگین هوایی اسرائیل به غزه و سپس حملات وسیع راکتی شبه‌نظامیان فلسطینی به جنوب اسرائیل کشیده شد.

بنیامین نتانیاهو روز یکشنبه غیر از دستور «حملات هدفمند» علیه فعالان شبه‌نظامی، فرمان «حملات انبوه» به غزه را نیز صادر کرد و همزمان یگان‌های نظامی بیشتری در مرز غزه مستقر شده‌اند.

ارتش اسرائیل عصر یکشنبه فیلم انهدام خودروی در حال حرکت احمد خدری، یک فلسطینی اهل غزه را در خیابانی در این باریکه منتشر کرد، و او را یکی «از فرماندهان حماس» خواند که به گفته آن، «عامل انتقال پول ایران» بوده است.

به گزارش شبکه تلویزیون دولتی «کان»، احمد خدری صراف ارز بود که کانالی برای انتقال پول از ایران به غزه برقرار کرده بود.

گزارش‌های رسانه‌ای دو طرف حاکی است که ارتش اسرائیل شامگاه یکشنبه نیز به خانه توفیق ابونعیم، یکی از مسئولان حماس در غزه ، حمله هوایی کرد.

هنوز جزئیات بیشتری در مورد سرنوشت این فرمانده میانی حماس منتشر نشده است و معلوم نیست که او در خانه خود بود یا نه. اما ظاهرا پسر او کشته شده است.

گزارشگران شبکه دولتی «کان» گفتند، اسرائیل در زمینه نگرانی از تداوم بحران تا روز برگزاری مسابقه یوروویژن در تل‌آویو، «حملات هدفمند» را در این مرحله شامل سران ارشد و فرماندهان رده بالای فلسطینی نخواهد کرد.

ارتش اسرائیل با اعلام اینکه سوخت‌رسانی به غزه را نیز به عنوان یک اقدام تنبیهی متوقف می‌کند، شماری از ساختمان‌های بلند غزه را در دو روز گذشته منهدم کرد؛ اسرائیل این ساختمان‌ها را «مراکز فرماندهی» شبه‌نظامیان نامید؛ دفتر نمایندگی خبرگزاری آناتولی ترکیه در یکی از این ساختمان‌ها بود.

حماس و جهاد اسلامی فلسطین «هشدار» داده‌اند که با راکت‌های برد بلند می‌توانند تل‌آویو و سایر شهرهای مرکزی اسرائیل را نیز هدف قرار دهند تا مسابقه یوروویژن تعطیل شود.

شبه‌نظامیان این دو سازمان از بامداد شنبه بیش از ۶۰۰ راکت به جنوب اسرائیل شلیک کرده‌اند.

شامگاه یکشنبه یک جوان ۲۱ ساله اسرائیلی در حمله مستقیم راکتی به خانه‌اش در شهر اشدود کشته شد؛ او چهارمین قربانی این حملات بود. یک جوان ۲۲ ساله بامداد یکشنبه در جریان اصابت راکت به کارگاهی که در آن کار می‌کرد، کشته شد؛ یک مرد ۶۰ ساله نیز که عصر یکشنبه در راه بازگشت به خانه‌اش بود، بر اثر اصابت راکت به خودرویش در جاده جان داد؛ پدر یک خانواده نیز یکشنبه شب در حیات خانه بستگانش با اصابت مستقیم راکت کشته شد.

ده‌ها خانه اسرائیلی در شهرهای مختلف خسارات جدی دیده و ده‌ها تن از جمله چند زن سالمند شدیدا زخمی شده‌اند.

مقامات اسرائیلی گفته‌اند که مدارس شهرهای جنوبی روز دوشنبه نیز از بیم تداوم بحران تعطیل است.

در این میان، شمار کشته‌های طرف فلسطینی از آغاز بحران در روز جمعه تا شامگاه یکشنبه به ۲۲ تن افزایش یافت؛ ۱۸ تن ازآن‌ها در حملات شنبه و یکشنبه اسرائیل به غزه کشته شدند؛ چهار کشته دیگر نتیجه برخوردهای روز جمعه در جریان تظاهرات فلسطینیان در مرزهای غزه بود.

یک زن فلسطینی باردار در کنار طفل دختر شیرخواره ۱۴ ماهه‌اش دو کشته‌ این حملات هوایی بود.

اما اسرائیل تاکید کرده که شماری از کشته‌های فلسطینی، فعالان مسلح بوده‌اند.

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، یکشنبه شب در بیانیه‌ای، دولت اسرائیل را مسئول بحران قلمداد کرد.

هنیه برای حفظ آرامش چراغ سبز نشان داد اما آن را به «تعهد» اسرائیل به رعایت تفاهم‌های پیشین منوط کرد.

بیانیه هنیه در حالی منتشر شد که ساعتی پیش از آن، حماس و جهاد اسلامی فلسطین در اعلامیه مشترکی مدعی شدند که «از ادامه مقاومت باکی ندارند».

گزارش‌ها حاکی است که دولت‌های مصر و اردن و همچنین سازمان ملل متحد به تلاش برای برقراری آرامش بین طرفین نزاع پرداخته‌اند.