اسرائیل روز سهشنبه، ۲۸ شهریور، اعلام کرد که یک فروند پهپاد را در آسمان سوریه و در نزدیکی حریم هوایی اسرائیل با شلیک موشک پاتریوت منهدم کرده است. اسرائیل همزمان از شلیک چند فروند موشک دیگر به مناطق همجوار خبر داد.
رسانههای اسرائیل به نقل از مقامات نظامی این کشور مدعی شدند که پهپاد سرنگون شده، در اختیار حزبالله لبنان بوده و نیروهای این سازمان آن را از فرودگاه دمشق به پرواز درآورده بودند.
بنا بر این گزارشها، پهپاد مذکور در بخش سوری ارتفاعات جولان به حریم هوایی اسرائیل نزدیک میشد.
|برای دریافت تازهترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|
رسانههای اسرائیل همچنین این ادعا را مطرح کردند که پهپاد ساقط شده ساخت جمهوری اسلامی ایران و در شمار تسلیحات پروازی بوده که ایران به حزبالله، همپیمان شیعه خود، داده است.
به گفته دولت اسرائیل، پس از مشاهده پهپاد که به سوی آسمان این کشور «نزدیک میشد»، ابتدا جنگندههای نیروی هوایی اسرائیل به سوی آن به پرواز در آمدند اما نتوانستند پهپاد را سرنگون کنند و سپس موشک پاتریوت به کار برده شد.
به گزارش وبسایت خبری واینت، این موشک پاتریوت از سامانه آمریکایی مستقر در شهر شمالی «صفات» به سوی آسمان جولان در سوریه شلیک شده است.
رسانههای اسرائیل میگویند که لاشه پهپاد ساقط شده در منطقه احمدیه در شمال اسرائیل به زمین افتاد.
به گفته سخنگوی ارتش اسرائیل، گروه حزبالله لبنان این پهپاد را با هدف گردآوری اطلاعات به نزدیک حریم هوایی اسرائیل فرستاده بود.
سرهنگ رونن منلیس، سخنگوی ارتش، افزود: «به هیچ عامل وابسته به ایران و حزبالله یا گروههای تروریستی اجازه نزدیک شدن و رخنه به مرز ارتفاعات گولان (جولان) را نداده و با قاطعیت و سرعت واکنش نشان میدهیم».
حزبالله لبنان و سوریه هنوز به این گزارشها واکنش نشان ندادهاند.
این نخستین بار نیست که اسرائیل برای ساقط کردن پهپادها در حریم هوایی نزدیک به خود به موشک آمریکایی پاتریوت متوسل میشود.
در فروردینماه گذشته اسرائیل برای ساقط کردن یک پهپاد در آسمان سوریه در نزدیکی مرز با این کشور موشک پاتریوت شلیک کرده بود.
در سپتامبر ۲۰۱۴ نیز یک پاتریوت شلیک شده از اسرائیل، یک هواپیمای سوخوی سوریه را سرنگون کرد تا نخستین جنگنده ساقط شده نیروی هوایی سوریه بعد از جنگ سال ۱۹۷۳ بین اسرائیل و اعراب باشد.
حادثه هوایی روز سهشنبه تنها سه هفته بعد از حمله هوایی به یک مرکز موشکسازی وابسته به صنایع نظامی در حومه دمشق رخ داده است.
حمله سه هفته پیش به نیروی هوایی اسرائیل نسبت داده شد و شکایت سوریه و لبنان علیه اسرائیل در سازمان ملل را در پی داشت.
ساعتی پیش از رخداد مرزی روز سهشنبه، رئوون ریولین، رئیسجمهوری اسرائیل، در سخنانی در یک پایگاه نظامی این کشور در آستانه جشن عبری «روش هشانا» گفته بود، اسرائیل «اقدامات تحریککننده ایران را در اطراف خود تحمل نخواهد کرد».
همچنین به گزارش واینت، ژنرال ذخیره یوآو گالانت وزیر مسکن و شهرسازی اسرائیل روز سهشنبه به این وبسایت گفت به ایران «هشدار» میدهیم که «در پی ماجراجویی نباشد».
رسانههای اسرائیل گزارش دادهاند، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل روز دوشنبه در دیدار با دونالد ترامپ در نیویورک، افزون بر بیان ناخشنودی اسرائیل از برجام، توافق هستهای ایران و جامعه جهانی، در مورد «خطرات حضور نظامی ایران در سوریه» نیز با رئیسجمهوری آمریکا گفتوگو کرد.
ارتش اسرائیل در روزهای گذشته بزرگترین رزمایش در ۱۹ سال اخیر را در بخش شمالی این کشور برای «مقابله با حزبالله» به پایان برد.