جان کری: آمریکا به تلاش برای برقراری صلح در سوریه ادامه می‌دهد

جان کری، وزیر خارجه آمریکا

جان کری، وزیر خارجه آمریکا

جان کری، وزیر خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه ۱۳ مهر ضمن متهم کردن روسیه به همکاری با بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، بار دیگر تاکید کرد که ایالات متحده به تلاش‌های خود برای برقراری صلح در این کشور ادامه می‌دهد.

در این میان، روسیه بخشی از تقصیر حمله به سفارت این کشور در دمشق را متوجه آمریکا کرده است.

دولت‌های فرانسه و اسپانیا روز سه‌شنبه با ارائه پیش‌نویس طرح تازه‌ای کوشیدند تا آتش‌بس ناموفق سوریه را در شورای امنیت احیا کنند ولی به گزارش خبرگزاری‌ها، روسیه بی درنگ این تلاش را ناکام کرد.

ویتالی چورکین نماینده روسیه که در ماه جاری میلادی، ریاست دوره‌ای شورای امنیت را برعهده دارد، پس از طرح پیشنهاد فرانسه و اسپانیا، بی درنگ آن را مردود دانست و گفت که این پیشنهاد به هیچ رو جذابیتی ندارد.

با این حال به رغم مخالفت‌های روسیه، جان کری وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه طی سخنانی در نشست صندوق مارشال آلمان در بروکسل بار دیگر تاکید کرد که واشینگتن هنوز امید به برقراری صلح در سوریه را از دست نداده و همچنان به این تلاش‌ها ادامه خواهد داد.

آقای کری با اشاره به تصمیم متوقف ساختن گفت‌وگو‌ها با روسیه برای اقدام مشترک در سوریه گفت: «آمریکا هنوز در مورد نجات مردم سوریه ناامید نشده و پیگیری تلاش‌های صلح را کنار نگذاشته است».

او افزود که ایالات متحده به کوشش مداوم خود برای یافتن راهی به منظور پایان دادن به جنگ سوریه از طریق سازمان ملل و با مشارکت گروه موسوم به دوستان سوریه همچنان ادامه می‌دهد.

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به موضع روسیه در قبال بحران سوریه، تصمیم مسکو را عمیقا نابخردانه نامید و گفت: «روسیه با این کار منافع و اعتبار خود را با فرد غیرمسوولی چون بشار اسد پیوند زده که بیش از ۱۰ هزار تن را شکنجه داده و به شیوه شگفت‌آوری مردمان خود را در مسلخ جنگ قربانی کرده است».

آقای کری افزود: «کسانی که برای برقراری صلح جدی هستند، در جهت مخالف مسیری که روسیه برگزیده، حرکت می‌کنند».

خبرگزاری‌ها گزارش می‌دهند که وضع جنگ‌زدگان سوریه بیش از پیش وخیم‌تر می‌شود.

سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل روز سه‌شنبه در ژنو تاکید کرد که ادامه مبادله آتش در مناطق غیرنظامی، موجب نگرانی بی‌سابقه‌ای شده است.

روپرت کاویل در یک نشست مطبوعاتی گفت: «کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل قاطعانه بر این باور است که جهت خاموش کردن غرش سلاح‌ها در سوریه، زمان برای یک رهبری محکم و اقدامات جسورانه بویژه از سوی شورای امنیت فرا رسیده تا بدون اتلاف وقت معیارهایی اتخاذ شود که استفاده از حق وتو را مهار کند و به نگرانی‌ها در باره جنایت‌های جنگی و جنایت علیه بشریت و کشتارهای جمعی پایان دهد».

خبرگزاری‌ها و از آن جمله خبرگزاری رویترز می‌گویند که همزمان با اتهام وارده از سوی آمریکا به مسکو مبنی بر اینکه روسیه حملات شیمیایی دولت اسد را نادیده می‌گیرد، این کشور برخلاف تلاش‌های گسترده برای کنار گذاشتن موقتی حق وتو در شورای امنیت جهت تجدید آتش بس در سوریه، با خواست‌های جامعه جهانی مخالفت می‌ورزد.

در این میان خبرگزاری آلمان گزارش داد که وزارت خارجه روسیه، با انتشار بیانیه‌ای، بخشی از مسوولیت حمله به سفارت این کشور در دمشق را متوجه دولت آمریکا کرد.

سفارت روسیه در پایتخت سوریه، روز دوشنبه با خمپاره مورد حمله قرار گرفت ولی به کسی آسیبی نرسید.

خبرگزاری آلمان همچنین گفته است که روس‌ها سیستم پدافند هوایی اس ۳۰۰ را هم در سوریه مستقر می‌کنند.