جان کری و محمد جواد ظریف، وزیران امور خارجه آمریکا و ایران ، روز سهشنبه ۳۱ فروردین مذاکرات خود را در نیویورک پشت درهای بسته آغاز کردند. موانع پیش روی اجرای برجام که مقامهای ایرانی روی آن تاکید دارند از محورهای اصلی گفتوگوهای میان طرفین است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دو وزیر قبل از آغاز مذاکرات با همدیگر دست دادند، در حالی که جان کری مقابل پرچم ایران و محمدجواد ظریف نیز مقابل پرچم آمریکا ایستاده بود.
وزیر امور خارجه آمریکا از خبرنگاران تشکر کرد ولی هیچ یک از این دو مقام اظهارنظر نکردند.
آقای ظریف روز ۲۸ فروردین از آمریکا خواست تا موانع بر سر راه معاملات دلاری بانکهای غیرآمریکایی با ایران را رفع کند.
وی اظهار داشت: «همانطور که همه از ابتدا میدانستند برجام، بانکهای آمریکایی را شامل نمیشده و نمیشود بلکه بحث عدم مزاحمت آمریکا برای همکاری سایر بانکها با ایران مطرح است».
گزارش رادیویی حسین قویمی را بشنوید: ظریف و کری به چه دلایلی دیدار کردند؟
یک روز پیشتر، ولیالله سیف، رییس کل بانک مرکزی ایران، گفته بود که قدرتهای جهانی هنوز به «تعهدات» خود در توافق هستهای عمل نکردهاند.
وی با بیان اینکه ایران «هنوز به اقتصاد جهانی وصل نشده است» تاکید کرده بود که «باید به ایران اجازه استفاده از سیستم مالی آمریکا داده شود».
ایالات متحده میگوید که به تعهداتش در قالب برجام عمل کرده است ولی دسترسی به نظام مالی آمریکا در چارچوب برجام نیست.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، روز ۲۷ فروردین در این زمینه اظهار داشت: توافق هستهای یا برجام شامل دسترسی تهران به سیستم مالی آمریکا نبوده و واشینگتن چنین اقدامی را قابل بررسی نمیداند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بانکهای خارجی خواهان این هستند که واشینگتن نوع مبادلات قانونی با ایران را مشخص سازد.
در هفتههای اخیر برخی گزارشها منتشر شده است، حاکی از اینکه دولت باراک اوباما در حال تهیه طرحی برای تسهیل مبادلات دلاری ایران با بانکهای خارجی است، ولی جمهوریخواهان به شدت با این اقدام مخالفت کردهاند.