خلیل زاد: ایرانی های بازداشت شده افسران سپاه قدس هستند

سفیر آمریکا می گوید که یکی از افراد بازداشتی سپاه قدس از طراحان عملیات های این نیرو در عراق است.





زلمای خليل زاد، سفير آمريکا در عراق می گوید اسناد ومدارکی دارد که ثابت می کند ایرانی های بازداشت شده در اربیل از افسران ارشد سپاه قدس پاسداران انقلاب اسلامی هستند که در قاچاق اسلحه برای شورشيان عراقی دست داشته اند.


آقای خلیل زاد روز چهارشنبه به خبرنگاران در بغداد گفت که در چند روز آینده اسناد و مدارک مربوط به این موضوع را ارائه خواهند داد.


وی افزود: «زمانی که مدارک آماده شد می گوییم که چه داریم، کجا این افراد را پیدا کردیم، چه کارهایی انجام می دادند و چه چیزهایی از مرز ایران به عراق ارسال می شد. ما در روزهای آینده این اسناد را منتشر می کنیم.»


آقای خلیل زاد گفت : «یکی از افراد بازداشت شده در دو حمله نیروهای آمریکایی در ماه گذشته طراح عملیات های نیروی قدس سپاه پاسداران ایران بوده اند که مسئول ارسال اسلحه و کمک مالی به شبه نظامیان عراقی است.»


سفیر ایالات متحده گفت که این فرد بدون اطلاع مقامات امنیتی عراق در این کشور حضور داشته است.


وی بازداشت اعضای سپاه قدس را در راستای «استراتژی جدید» آمریکا برای «تعقیب شبکه های فعال در عراق» دانست.


آقای خلیل زاد مجددا این پیام واشینگتن را مورد تاکید قرار داد که تهران باید دست از عراق بردارد.


ماه گذشته در جریان دو حمله مختلف از سوی نیروهای آمریکایی دو دیپلمات ایرانی بازداشت شدند که به فاصله کوتاهی این افراد به دلیل مصونیت دیپلماتیک آزاد شدند.


در تهاجمی دیگر، ارتش آمریکا به ساختمانی متعلق به ایران در شهر کردنشین اربیل حمله کرد و شش نفر را بازداشت کرد که یک نفر از آنها آزاد شد.


جمهوری اسلامی، پنج ایرانی بازداشت شده در اربیل را دیپلمات خوانده و معاون سفیر ایران در سازمان ملل می گوید که در نامه ای به این سازمان از آمریکا شکایت کرده و خواهان اقدام فوری سازمان ملل دراین مورد شده است. اما مقامات عراق گفته اند که ایرانی های بازداشت شده مصونیت دیپلماتیک ندارند.


سفیر آمریکا در عراق می گوید که ایران در پی سلطه خود بر خاورمیانه است و لازمه این کار نیز « دولتی ضعیف» در عراق و تسلط بر آن است.


به گفته آقای خلیل زاد، « ایران به یک مسئله مهم و حاد» تبدیل شده است.


وی گفت: «ایران باید بداند که ایالات متحده از منافع کشورهای دوست خود در خاورمیانه حمایت خواهد کرد و اجازه نمی دهد که یک قدرت منطقه ای ستیزه جو بر این منطقه مسلط شود.»


آمریکا معتقد است که ایران به واسطه نفوذ زیاد خود بر روی شیعیان عراق برای نا امن کردن این کشور اقدام به مسلح کردن شبه نظامیان شیعه می کند.


جرج بوش، رییس جمهوری آمریکا در این هفته و در سخنرانی سالانه خود در کنگره این کشور، خطر شبه نظامیان شیعه برای نیروهای آمریکایی را پس از تهدیدات القاعده در رتبه دوم داشنت.


آقای بوش گفت: «ما با خطر فزاينده ای از سوی افراطی های شيعه که در خصومت با آمريکا قرار دارند، رو به رو هستيم. اين ها در تلاش برای چيره شدن بر خاورميانه هستند. و بسياری از آنها از سوی رژيم ايران هدايت می شوند.»