آیت‌الله خامنه‌ای احتمال جنگ سنتی علیه ایران را «بسیار ضعیف» دانست

رهبر ایران می‌گوید که «قائل به قطع رابطه با دنیا و حصار کشیدن به دور خود نیستیم».

رهبر جمهوری اسلامی احتمال جنگ نظامی علیه ایران را «بسیار ضعیف» دانست و خطاب به نیروهای سپاه پاسداران گفت که «در آینده، خرمشهرها، در پیش است؛ البته نه در میدان جنگ نظامی، بلکه در میدانی که از جنگ نظامی سخت‌تر است».

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، آیت‌الله علی خامنه‌ای روز دوشنبه سوم خرداد در دانشگاه امام حسین وابسته به سپاه پاسداران گفت که «احتمال وقوع جنگ نظامیِ سنتی» علیه ایران «بسیار ضعیف است» اما «مسئله جهاد» به معنای «ایستادگی، مقاومت و پیروی نکردن از کفار و مشرکین» همچنان «باقی است».

وی مدعی شد که مقامات آمریکایی «تلاش زیادی» کرده‌اند که «مراکز تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کشور را در حیطه قدرت خود درآورند اما نتوانستند و ... نخواهند توانست».

رهبر ایران همچنین گفت که آمریکا «با استفاده از ابزارهای مختلف و پیچیده در صدد نفوذ است تا هویت جوان ایرانی، هویت مورد پسند استکبار» شود.

آیت‌الله خامنه‌ای پس از توافق اتمی وین بارها درباره به گفته او «تلاش آمریکا برای نفوذ در مراکز تصمیم‌گیری» ایران هشدار داده و از جمله وظایف سپاه پاسداران را مقابله با «نفوذ» خوانده است.

وی روز دوشنبه نیز گفت: «البته آنها از نفوذ ناامید نیستند و در چنین شرایطی، وظیفه بزرگی بر دوش همه‌ غمخواران ملت ایران و نظام اسلامی از جمله سپاه پاسداران قرار دارد».

رهبر ایران خطاب به نیروهای سپاه پاسداران گفت: «بدانید در آینده، خرمشهرها، در پیش است؛ البته نه در میدان جنگ نظامی، بلکه در میدانی که ویرانی‌های جنگ نظامی را ندارد و برعکس آبادانی نیز به‌دنبال دارد اما از جنگ نظامی سخت‌تر است».

«قائل به قطع رابطه با دنیا و حصار کشیدن به دور خود نیستیم»

پس از هشدارهای رهبر جهوری اسلامی درباره «نفود» آمریکا، برخی از نزدیکان او از جمله صادق آملی لاریجانی رییس قوه قضائیه، یکی از «زمینه‌های نفوذ جدی دشمنان» را «پذیرش نسخه‌های غربی توسعه» خوانده‌اند اما در مقابل حسن روحانی رییس جمهوری ایران بارها خواستار «تعامل سازنده با دنیا» شده است.

در همین حال آیت‌الله خامنه‌ای سخنان مطرح شده مبنی بر اینکه «استفاده از ظرفیت‌های درونی به معنای قطع رابطه با دنیا است»، را «اتهام ناروای برخی مخالفان» خواند.

وی اظهار داشت: «ما هیچگاه قائل به قطع رابطه با دنیا و حصار کشیدن به دور خود نیستیم بلکه می‌گوییم ارتباطات سیاسی و مبادلات اقتصادی داشته باشید، اما هویت و شخصیت اصلی خود را از یاد نبرید».

سخنان آیت‌الله خامنه‌ای در حالی بیان شده است که وی در روزهای واپسین سال گذشته در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سخنان یکی از فرماندهان سپاه پاسداران، مبنی بر اینکه «اگر تمام اطراف کشور ما را هم حصار بکشند» این نهاد در ساخت موشک دچار مشکل نمی‌شود، گفته بود «این یعنی پیشرفت».

در مقابل اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، روز ۲۲ اسفند ۹۴ بدون اشاره مستقیم به سخنان آقای خامنه‌ای گفته بود: «مگر می‌شود امروز در دنیای کنونی در شرایطی محصور باشیم و از محصور بودن‌مان خوشحال باشیم».

مخالفان برنامه موشکی ایران «هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند»

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنانش طرح موضوعاتی مانند «انرژی هسته‌ای»، «قدرت موشکی» و «حقوق بشر» از سوی کشورهای غربی را «بهانه» خواند.

وی می‌گوید: «علت اصلی همه این دشمنی‌ها و بهانه‌تراشی‌ها، تبعیت نکردن از استکبار است زیرا اگر ملت ایران حاضر به تبعیت بود، قطعاً با قدرت موشکی و انرژی هسته‌ای کنار می‌آمدند و هیچ‌گاه نامی از حقوق بشر نیز به میان نمی‌آوردند».

آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به «جنجال بسیار» درباره برنامه موشکی ایران افزود که «این هیاهوها تأثیری نخواهد داشت و آنها هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند».

به دنبال انجام چندین آزمایش موشکی از سوی ایران در نیمه دوم سال ۹۴، چهار کشور آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان اوایل فروردین امسال در نامه‌ای خطاب به رییس دوره‌ای شورای امنیت و‌ بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، اعلام کردند: آزمایش‌های موشکی ایران که در آن‌ها موشکی‌هایی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای شلیک شده، «بی‌اعتنایی» به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است و باید به آن پاسخ مناسب داده شود.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که آزمایش‌های موشکی‌اش ناقض این قطعنامه و برجام نیست. به رغم این، آمریکا روز پنجم فروردین امسال شش شرکت و دو فرد را در ارتباط با برنامه موشکی ایران تحریم کرد.

با برهم زدن سخنرانی‌ها «موافق نبوده و نیستم»

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از «برخی اقدامات غیرمنطقی» افزود: «گاهی برخی افراد و جوان‌هایی که ممکن است صالح و مؤمن هم باشند، به دلیل مخالفت با یک فرد یا یک جلسه سخنرانی، هیاهو و جنجال به‌راه می‌اندازند و آن مجلس را بر هم می‌زنند، در حالی‌که من از قدیم با این کارها که هیچ فایده‌ای نیز ندارد، موافق نبوده و نیستم، و معتقدم فایده در تبیین و کار درست و هوشمندانه است».

وی اضافه کرد: «البته گاهی برخی افراد از روی اغراض، این کارهای نادرست را انجام می‌دهند و سپس به گونه‌ای وانمود کنند که کار عناصر حزب‌اللهی و مومن است، ‌بنابراین باید کاملاً هوشیار بود».

گفته‌های آیت الله خامنه‌ای در حالی بیان شده است که او سال گذشته و پس از حمله به سفارت عربستان سعودی شدیدا از «متهم» کردن افراد «حزب‌اللهی» به تندروی انتقاد کرده و گفته بود که «به صرف اینکه قضیه‌ای مثل سفارت عربستان و سفارت انگلیس پیش بیاید که کاری بسیار بد و به ضرر کشور و اسلام است، این را بهانه نکنند که جوانان مؤمن را موردتهاجم قرار دهند».

در سال‌های گذشته به بسیاری از سخنرانی‌های شخصیت‌های اصلاح‌طلب و یا منتقد جمهوری اسلامی حمله شده و این سخنرانی‌ها ناتمام مانده است. بر اساس گزارش‌ها، برخی از حمله کنندگان به این سخنرانی‌ها نیروهای بسیج و سپاه پاسداران بوده‌اند.

از جمله علی مطهری نماینده تهران در مجلس، مهاجمان به خود در اسفند ۹۳ در شیراز و «آمران» آنها را تلویحا وابسته به سپاه پاسداران معرفی کرده و مصطفی ترک‌همدانی وکیل او نیز خبر داده بود که «آمران» حمله به موکلش دارای «سمت‌های نظامی بودند» و بخش دوم این پرونده در دادسرای نظامی استان فارس «در حال رسیدگی است».