معاون روحانی: ۲۰۰ کودک همراه مادران‌شان در زندان‌ به سر می‌‌برند

معاون رییس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه زندان‌های زنان «از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست» خبر داد که ۲۰۰ کودک همراه مادران خود در زندان‌های ایران به سر می‌‌برند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، شهیندخت مولاوردی روز سه شنبه ۱۵ اردیبهشت همچنین گفت که پیشنهادهای ۱۳ گانه‌‌ای برای بهبود وضعیت زندان‌ها به هیات دولت ارایه شده است.

خانم مولاوردی ۲۵ فروردین نیز شرایط کودکانی که به همراه مادرانشان در زندان زنان زندگی می‌کنند را «اسفبار» خوانده بود.

وی تاکید کرده بود که این کودکان پس از ورود به شیرخوارگاه‌ها و مراکز بهزیستی «به شکل قرنطینه‌‌ای» نگهداری می‌شوند و «لطمات زیادی از بعد شخصیتی و رشدی» می‌بینند.

خبرگزاری ایلنا پیش از این در گزارشی اعلام کرده بود که طبق آیین نامه سازمان زندان‌ها کودکان می‌توانند تا سن سه سالگی با مادران‌شان در زندان بمانند اما بر اساس گزارش «انجمن دفاع از حقوق زندانیان»، گاهی کودکان تا شش سالگی هم در زندان زندگی می‌کنند.

خانم مولاوردی در سخنان روز سه شنبه خود همچنین از تاسیس مهدکودکی در زندان اصفهان با کمک خیرین خبر داد و با اشاره به بازدید خود از زندان زنان قرچک گفت که مهدکودک این زندان نیز «در حال افتتاح بود».

الهام امین‌زاده، معاون حقوقی و شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ایران در بهمن ماه ۹۳ از زندان زنان قرچک ورامین در شهرری بازدید کرده بودند.

به گفته خانم مولاوردی، ۲۰ کودک در زندان زنان قرچک به همراه مادران خود زندگی می‌کنند.

این در حالی است که پیش از این سایت «کلمه»، نزدیک به میرحسین موسوی، از وضعیت به گفته این وب سایت، «اسفناک» زندان زنان در قرچک ورامین خبر داده و نوشته بود که این زندان «در حقیقت سالنی بزرگ است با سقفی بلند که فاقد سلول است و در آن دو هزار زن بدون کمترین امکان بهداشتی در سرما و گرما زندگی می‌کنند».

این وب سایت همچنین به مواردی چون «شور بودن آب، عدم وجود سرویس‌های بهداشتی به میزان کافی، تراکم زندانیان، ضرب و شتم آنان توسط مامورین مرد و عدم وجود وسایل بهداشتی زنانه» دراین زندان اشاره کرده بود.

خانم مولاوردی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «تعداد زندانیان زن نسبت به مردان پنج درصد است اما همین تعداد کم نیز برای جامعه اسلامی رقم بالایی است».
‌زهرا بنیانیان، مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در امور زنان و خانواده، تعداد زندانیان زن در سال ۹۲ را هفت هزار و ۳۷۷ نفر اعلام کرده بود.