بازگشت دنیزلی به ایران؛ این بار تراکتورسازی تبریز

این چهارمین حضور دنیزلی در ایران است. یک دوره با پاس تهران، دو دوره با پرسپولیس و حالا تراکتور.

مصطفی دنیزلی سرمربی پیشین تیم ملی ترکیه و باشگاه پرسپولیس، هدایت تراکتورسازی تبریز را به عهده گرفت.

تیم پرطرفدار تراکتور در فصل گذشته سه سرمربی مختلف را به کار گرفت و تا هفته‌های پایانی مدعی عنوان قهرمانی بود اما با شکست‌های متوالی، حتی موفق به کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا نشد.

دنیزلی در آستانه ۷۰ سالگی پس از طغرل ساغلام، دومین سرمربی ترکیه‌ای است که روی نیمکت تراکتور خواهد نشست.

این چهارمین حضور دنیزلی در ایران است. یک دوره با پاس تهران، دو دوره با پرسپولیس و حالا تراکتور.

دنیزلی در ترکیه، روی نیمکت هر سه باشگاه پرطرفدار گالاتاسرای، فنرباغچه و بشیکتاش نشسته است که حاصلش مجموعه‌ای از جام‌های قهرمانی است.

او که از محبوب‌ترین چهره‌های فوتبال ترکیه است، چهار جام را با گالا فتح کرد. با تیم ترکیه به یک‌چهارم نهایی جام ملت‌های ۲۰۰۰ رسید. با فنرباغچه فاتح سوپرلیگ شد و با بشیکتاش، هم حذفی را برد و هم لیگ را.

وقتی بار سوم می‌خواست به ایران بیاید، مارکوس مرک آلمانی که کارشناس داوری لیگ TV ترکیه بود گفت: همه در فوتبال و خارج از فوتبال شخصیت شما را دوست دارند. خوش به حال ایرانی‌ها که حالا از وجود شما استفاده خواهند کرد.

دنیزلی پاسخ داد: «قبلاً هم در ایران بودم، اما آن زمان تنها رفته بودم و این بار با همسرم به تهران می‌روم. من ایران را دوست دارم».

جالب اینکه در همان مقطع نیز دنیزلی برای مدتی از فوتبال کناره‌گیری کرده بود. حالا پیش از سفر به تبریز، باشگاه قاسم‌پاشا آخرین تیمی است که دنیزلی روی نیمکتش نشسته.

کارنامه دنیزلی در ایران

دنیزلی اولین بار سال ۱۳۸۳ به تهران آمد و در تیم پاس، جایگزین مجید جلالی شد. تیمی که به عنوان مدافع عنوان قهرمانی لیگ، شرایط مساعدی نداشت.

او به تدریج وضعیت این تیم را بهبود بخشید. در آسیا نیز بدون باخت به مرحله یک چهارم نهایی رسیدند. تساوی ۱-۱ با العین در امارات با گل به خودی محمد نصرتی رقم خورد.

در تهران، بازی تا دقیقه ۸۳ با نتیجه ۳-۱ به نفع شاگردان دنیزلی بود، اما تساوی در دقایق پایانی باعث حذف پاس شد. العین هم در نهایت به جام قهرمانی رسید.

در فصل دوم، دنیزلی به دلیل اختلاف نظر با آجورلو و در حمایت از بازیکنانی که حقوق خود را دریافت نکرده بودند به اصفهان نرفت و پاس ۳-۰ باخت. همین شکست منجر به قهرمانی استقلال با برتری فقط یک امتیاز نسبت به پاس شد.

دنیزلی سال ۱۳۸۵ و بعد از خروج آری هان سرمربی هلندی پرسپولیس، جای او را گرفت.

شهریور ۸۵ در بازی رفت فینال جام حذفی، پرسپولیس یک پنالتی را از دست داد و در بازی برگشت نیز مسعود مرادی در دقیقه ۱۱۹ یک پنالتی برای پرسپولیس نگرفت که در آن مقطع جنجال فراوانی را در پی داشت.

در ضیافت پنالتی‌ها سپاهان بهتر عمل کرد و در نهایت دست دنیزلی از رسیدن به جام کوتاه ماند.

در لیگ برتر، پرسپولیس دنیزلی بازی‌های زیبایی ارائه می‌کرد. پرسپولیس توانست اختلاف ۱۲ امتیازی با استقلال را جبران کند و در نهایت بالاتر از این تیم در رتبه سوم بایستد و عنوان برترین خط حمله لیگ را نیز نصیب خود کند.

آبان ۸۵ در اولین شهرآورد دنیزلی، پرسپولیس ۲-۱ استقلال را شکست داد. او دو ماه پس از این بازی، حکم اخراج دستیارش حمید استیلی را صادر کرد.

در جام حذفی اما باز هم یک پنالتی سرنوشت دنیزلی را عوض کرد. پنالتی جنجالی از محسن قهرمانی در لحظات آخر وقت قانونی که کارشناسان داوری آن را مردود شمردند، باعث تساوی در وقت عادی شد و در وقت اضافی نیز پرسپولیس حذف شد.

او سپس با حضور در شبکه دوم سیما، در شرایطی که به شدت افسرده بود با جملات شکسته و مکث‌های طولانی خطاب به محسن قهرمانی گفت: «بگو که اشتباه کردی... محسن بگو»

آخرین دوره حضور دنیزلی در ایران، یکی از تاریخی‌ترین شهرآوردها رقم خورد و در حالی که تیمش دو بر صفر از استقلال عقب بود و یک یار کمتر داشت، در ده دقیقه پایانی با هت تریک ایمون زاید مهاجم لیبیایی - ایرلندی به برتری رسید.

اینک هواداران تراکتور امیدوارند با حضور این مربی بلندآوازه، نوار ناکامی‌های تیم‌شان در لیگ برتر قطع شود.

تیمی که به نظر می‌رسد برخلاف اغلب تیم‌های لیگ برتر ایران، مشکل مالی ندارد و در یکسال اخیر، مربیان و بازیکنان خارجی فراوانی را به خدمت گرفته.