بررسی روزنامه های صبح دوشنبه ايران

روزنامه ايران، ارگان رسمی دولت طی يادداشتی با عنوان«کدام آزادی،کدام رسانه؟» مطبوعات و رسانه های منتقد دولت را «شارلاتان» توصيف کرده است.


در اين يادداشت که نام نويسنده ای در پای آن درج نشده است «برخی بنگاه های مطبوعاتی مخالف دولت که سياستگذاران و مالکان آنها» را به سوء استفاده از «نجابت دولت»متهم کرده و نوشته که «برخی از اين روزنامه ها به شبنامه عليه دولت» تبديل شده اند.


روزنامه دولتی ايران، مطبوعات منتقد دولت را متهم کرده که دموکراسی را«به ابزار تطهير دروغ گويی و شارلاتان بازی» تفسير کرده اند.



روزنامه دولتی ايران، مطبوعات منتقد دولت را متهم کرده که دموکراسی را«به ابزار تطهير دروغ گويی و شارلاتان بازی» تفسير کرده اند.

اين روزنامه به مديران رسانه های منتقد دولت هشدار داده است:«هشيار باشيد که زمانی به خود نياييد که ديگر فرصت جبران» نباشد.


ارگان دولت در عين حال با تاکيد بر جمله « آزادی بيان آری اما آزادی توطئه هرگز» روزنامه های منتقد دولت را به توطئه عليه رییس جمهوری اسلامی متهم کرده است .


روزنامه کيهان به نقل از جانشين دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داده که از اواخر امسال يا اوايل سال آينده،«شربت ترياک به ترياکی ها داده می شود.»


اين روزنامه، به نقل از محمدرضا جهانی نوشته است: مراحل تحقيق و توليد شربت ترياک با همکاری وزارت بهداشت ادامه دارد و تا يکی دو ماه آينده اين شربت به توليد آزمايشی می رسد.


به نوشته کيهان،«حدود ۸۰۰ هزار ترياکی در کشور وجود دارد اما سطح پوشش قرارگرفتن آنان برای درمان با شربت به ميزان امکانات بستگی دارد.»


روزنامه اعتماد ملی از مخالفت ايران با طرح «تايم اوت» در مذاکرات هسته ای خبر داده است.


به نوشته اين روزنامه، سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری روز یکشنبه خود گفته است: « تايم اوت يک ايده قديمی است که از سوی کشورهای مختلف مطرح شده ولی اين ايده نمي تواند به حل موضوع هسته ای ايران کمک کند.»


به نوشته اعتماد ملی،«بر اساس طرح موسوم به تايم اوت، ايران غني سازی را متوقف مي کند و در مقابل، جامعه جهانی از تحريم جلوگيری مي کند. اين طرح از سوی محمد البرادعی، مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی و نيز دولت بريتانيا ارائه شده بود.»


روزنامه اعتماد در سالروز هجوم نيروی انتظامی به کوی دانشگاه به بررسی زمينه ها و علل فاجعه ۱۸ تير در گفت وگو با رییس سابق کوی دانشگاه پرداخته است.



اين روزنامه از قول عباس خداياری، رییس وقت مجتمع کوی دانشگاه نوشته است:«من حادثه ۱۸ تير را در راستا و به دنبال سلسله حوادث به وقوع پيوسته در آن سال ها تحليل می کنم، که هدفی جز زمينگير و منفعل کردن دولت اصلاحات نداشت، با اين تفاوت که به دليل نقش بارز دانشجويان در پيروزی خاتمی برخورد با دانشگاه نيز شديدتر از برخورد های ديگر بود.»



روزنامه جمهوری اسلامی، به نقل از يک نماينده مجلس، نوشته است:«بخش عمده ای از قاچاق بنزين توسط برخی دستگاه های دولتی صورت می گرفت.»


مدارک و مستندات موجود نشان می دهد که بخش وسيعی از قاچاق بنزين توسط برخی دستگاه های دولتی صورت می پذيرفت و به همين خاطر دولت با سهميه بندی بنزين در حال جلوگيری از اين مفسده در داخل خود است.
روزنامه تهران امروز به نقل از یک نماینده مجلس

اين روزنامه، از قول رشيد جلالی در خصوص علت اجرای سهميه بندی بنزين نوشته که «مدارک و مستندات موجود نشان می دهد که بخش وسيعی از قاچاق بنزين توسط برخی دستگاه های دولتی صورت می پذيرفت و به همين خاطر دولت با سهميه بندی بنزين در حال جلوگيری از اين مفسده در داخل خود است.»


اين نماينده مجلس در عين حال گفته است:« قاچاق بنزين با ظرفيت های ۲۰ يا ۱۰۰ ليتری صورت نمی گرفت بلکه بعضا با کشتی حاوی دو ميليون ليتر انجام می شد.»


روزنامه تهران امروز، تيتر اول خود را به «بازار سياه تسهيلات بانکی» اختصاص داده است.


اين روزنامه همچنين از نگرانی محمد نهاونديان، رییس اتاق بازرگانی ايران نسبت به سياست پولی در پيش گرفته شده از سوی دولت، خبر داده و از قول وی نوشته که«اگر سياست کاهش نرخ سود بانکی با مهار تورم و کاهش بودجه های جاری دولت همراه نباشد بايد منتظر بازار سياه تسهيلات بانکی بود.»


به نوشته تهران امروز، اين عضو شورای پول و اعتبار گفته است: «بايد لازمه های کاهش نرخ سود بانکی مهيا شود چرا که کاهش نرخ تسهيلات و نرخ تورم دارای رابطه مستقيم هستند به نحوی که در نرخ تورم، علاوه بر عوامل پولی، عوامل مالی نظير بودجه های دولت نيز دخيل است.»


روزنامه همشهری، از ساخت پالايشگاه در جنگل با مجوز سازمان محيط زيست خبر داده است.


به نوشته اين روزنامه، سازمان محيط زيست قصد دارد از چند دهه مقاومت خود در برابر ايجاد صنايع آلاينده و پر تزاحم در جنگل های شمال دست بکشد.


همشهری در خصوص دليل ارائه چنين تحليلی نوشته است: در حالي که کارشناسان با اشاره به اهميت حياتی جنگل های شمال، که بخش مرکزی آنها قديمي ترين جنگل جهان و ميراث طبيعی بشر محسوب مي شود، خواستار حفظ عرصه اين جنگل ها و ممانعت از تخريب آنها شده اند،سازمان حفاظت محيط زيست با بهانه توسعه صنعت و ايجاد اشتغال به تازگی مجوز احداث صنايع آلاينده ای همچون پالايشگاه و پتروشيمي را در اين مناطق صادر کرده است.


اين روزنامه، اقدام سازمان محيط زيست و وزارت نفت را«عجيب» توصيف کرده و نوشته است: «اصرار مي شود که با اين جنگل ها همچون بيابان های خوزستان و هرمزگان برخورد شده و به احداث صنايع نفتی اختصاص يابند، صنايعی که مواد اوليه آنها از صدها کيلومتر دورتر تامين خواهد شد.»