قیمت نفت دریای شمال پس از دو سال از مرز ۶۰ دلار گذشت

قیمت نفت خام برای نخستین بار ظرف دو سال گذشته از مرز هر بشکه ۶۰ دلار عبور کرد. این افزایش قیمت ناشی از انتظارات برای ادامه کاهش تولید و ذخیره این محصول است.

گزارش خبرگزاری‌ها حاکی است که قیمت نفت برنت- دریای شمال- برای تحویل در ماه دسامبر روز جمعه پنجم آبان با افزایشی ۱.۳ درصدی به ۶۰ دلار و هفت سنت رسید.

این بالاترین قیمت برای هر بشکه نفت برنت از ژوئیه سال ۲۰۱۵ تاکنون است.

بهای نفت که در تابستان سال ۲۰۱۴ از مرز ۱۰۰ دلار گذشته بود در اوایل سال ۲۰۱۶ تا ۲۷ دلار سقوط کرد. سقوط قیمت‌ها نیز ناشی از کاهش تقاضاهای جهانی و افزایش شدید ذخایر نفتی بود.

بهای این محصول از آن زمان به تدریج در حال افزایش است.

کاهش قیمت‌ها در چند سال گذشته خسارت شدیدی به تولیدکنندگان نفتی وارد کرد و هزاران شغل نیز در حوزه دریای شمال از بین رفت.

افزایش بهای روز جمعه نفت پس از آن رخ داد که عربستان سعودی و روسیه حمایت خود را از ادامه کاهش تولید نفت برای ۹ ماه دیگر اعلام کردند.

کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، که عربستان در آن دست بالا را دارد همراه با روسیه با کاهش تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه‌ای نفت موافقت کرده‌اند.

اوپک قرار است روز ۳۰ نوامبر با حضور وزیران نفت کشورهای عضو تشکیل جلسه دهد. انتظار می‌رود که اعضای اوپک در این جلسه توافق خود مبنی بر ادامه کاهش تولید نفت تا اواخر سال ۲۰۱۸ را تمدید کنند.

محمدبن سلمان، ولیعهد عربستان، هفته جاری بر این کاهش تاکید کرد. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، نیز اوایل اکتبر اظهارات مشابهی را بیان کرده بود.

برخی از تحلیل‌گران گفته‌اند که انتظار نمی‌رود بهای نفت افزایشی بیش از ۶۰ دلار را تجربه کند.

جیووانی استانوف، از تحلیلگران بازار در موسسه مدیریت دارایی‌های «یو بی‌اس» به روزنامه «وال استریت جورنال» گفته که بهای نفت نمی‌تواند بیشتر از ۶۰ دلار شود.

وی افزوده است: «قیمت‌ها اگر بالاتر بروند، پیامی به تولیدکنندگان نفت شیل آمریکاست که می‌توانند نفت بیشتری تولید کنند».

افزایش تدریجی قیمت نفت باعث شده تا برخی از شرکت‌های نفتی سود بالایی را برای سه ماهه سوم سال ۲۰۱۷ گزارش کنند.

شرکت نفتی توتال فرانسه گفته که در این دوره، سود آن با افزایش ۴۰ درصدی به دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسیده که مرهون بالا رفتن قیمت نفت و افزایش تولید است.

توتال در سه ماهه سوم سال جاری میلادی تولید خود را شش درصد افزایش داده و آن را به دو میلیون و ۵۸۰ بشکه در روز رسانده است.