نخستين ديدار رسمی و علنی نخست وزیر اسرائيل با رهبر تشکیلات خودگردان فلسطينی، پس از تشکيل دولت جديد اسرائيل در انتخابات پارلمانی بهار گذشته، اميد به گرم شدن مناسبات اسرائيل و دستگاه رهبری تشکيلات خودگردانی را تقويت کرده است.
ديدار اهود اولمرت ، نخست وزير اسرائيل، با محمود عباس که زودتر از ارزيابی های پيشين نيز صورت گرفت، خواسته ايالات متحده ورهبران کشورهای ميانه روی عرب، نظير اردن، مصر و عربستان سعودی نيز بود.
کندولیزا رايس ، وزير خارجه ايالات متحده آمریکا، در نخستين روزهای سال نوميلادی، سفری دوباره به اسرائيل وسرزمين های فلسطينی خواهد داشت.
در ديداری که شنبه شب در منزل آقای اولمرت در اورشليم برگزار شد و برای انجام آن، آقای عباس، با ترتيبات ويژه امنيتی، از شهر رام الله در ۲۰ کيلومتری اورشليم به اين شهر باستانی آمد، دولت اسرائيل اعلام کرد، يکصد ميليون دلار از پول های راکد مانده ماليات و عوارض گمرکی فلسطينی ها را به نهاد رهبری حکومت فلسطينی منتقل می کند.
اين پول برای خريد دارو و تجهيزات بيمارستانی و ديگر نيازهای انساندوستانه فوری، از سوی فلسطينی ها هزينه خواهد شد.
هر چند آقای اولمرت و آقای عباس کنفرانس خبری مشترک برگزار نکردند و تنها به دست دادن و بوسيدن چهره يکديگر در برابر دوربين ها اکتفا کردند، آقای صائب عريقات، مقام ارشد فلسطينی، در پايان اين ديدار و بازگشت به رام الله، در يک نشست مطبوعاتی، گفت آقای عباس از نتايج ديدار « بسيار راضی است.»
به گزارش منابع خبری اسرائيلی، آقای اولمرت، افزون بر انتقال يک صد ميليون دلار پول فلسطينی ها، يک سری تسهيلات ديگر را نيز به آقای عباس قول داد اما تأکيد کرد که آزادی شمار زيادی از زندانيان امنيتی فلسطينی، مشروط به آزاد شدن سرباز اسرائيلی اسير است.
سرباز گيلعاد شاليت بيش از شش ماه است که در اسارت چريک های حماس در غزه است و مقام های اسرائيلی در روزهای اخير نسبت به سلامت او، نظر به شدت گرفتن برادر کشی های داخلی فلسطينی ها، ابراز نگرانی می کنند.
سازمان های حماس و جهاد اسلامی آزادی فلسطين از ملاقات آقای عباس با نخست وزير اسرائيل شديدا انتقاد کرده و آنرا « نابجا» دانسته اند. سازمان حماس ابراز اطمينان کرد که موقعيت این گروه در بين فلسطينی ها همچنان قوی است.
ادامه درگیری ها
در اين ميان، پس از آنکه حماس شرکت نمايندگان خود در نشست جناح های فلسطينی را برای حفظ آتش بس تحريم کرد، بار ديگر تنش و درگيری ميان شبه نظاميان رقيب از سر گرفته شده و افزون بر غزه، امروز در کرانه باختری، زدوخوردهای مسلحانه ای رخ داده است.
شليک چند راکت ديگر از سوی چريک های وابسته به سازمان های مخالف صلح به خاک اسرائيل نيز، مقامات اسرائيلی را به برگزاری نشستی در هیأت دولت، برای بررسی واکنش احتمالی کشانده و برخی از آنها از لزوم ورود مجدد به کارزار نظامی سخن می گويند.
مقامات اسرائيلی می گويند نگرانند که جناح های فلسطينی مخالف صلح، دستاوردهای ديدار ديشب نخست وزير اسرائيل و رهبری حکومت فلسطينی را از طريق انجام عملياتی ستيزه جويانه برباد دهند.